dimecres, 19 de març del 2008

Tontos del capirote!




Que som una societat en plena decadència i en busca d'una identitat perduda ho demostra clarament aquesta volguda recuperació d'unes tradicions ja superades per anacròniques i que de la ma d'uns nouvinguts i nostàlgics residents, ara és pretenen recuperar entrant directament en un túnel del temps d'allò més lamentable i obscur, nosaltres que en varem patir en pròpia carn els efectes adversos en la nostra joventut, condemnem enèrgicament, radicalment diríem, tota aquesta mena d'actes en que només s'exalta la fe més cega a la ignorància i la creença més atàvica i allunyada de la racionalitat moderna. Ara bé, també hem de dir que com a comèdia de carrer -estil Fura dels baus o Comediants- i espectacle d'humor memorialístic de la nostra no tant allunyada dictadura, assistirem a l'acte pasmats de ser testimonis directes d'aquest tronat i lamentable "revival". Diuen que l'espectacle és gratis i com a tal promet. Ja ho sabeu, no us podeu perdre demà la processó del silenci, la preferida de la nostra alcaldessa, esbirros i seguici tot. No hi falteu!!!

Per cert, també diuen que aquesta gent no tenen tots els papers en regla, per tant, en Valentín no pot tallar els carrers, oi? El podem denunciar si ho fa?

35 comentaris:

Anònim ha dit...

hola amargat, no hi cal que hi vagis tu a la processó, no et trobarem a faltar, ara si, si tens collons això que acabes d'escriure'gue-ho davnt de tothom demà en un altar ab micròfon i t'escalfem a pals, ets un paranòic xenòfob de la cultura espanyola.

Anònim ha dit...

`d´això es tracta? de fer cultura espanyola? jo diria que de fer el pànfil. Aquestes coses es fan per tradició i no s´inventen. S´han de sentir= El contrari és fer el pallasso.

Anònim ha dit...

Menos mal que la iglesia proclama la hermandad entre los hombres y poner la otra mejilla. El primer anonimo parece que se ha olvidado de esta doctrica, ya que amenazar a alguien con calentarle a palos no es precisamente muy cristiano. Claro esta que la jerarquia eclesiastica no se ha andado con chiquitas nunca y ha empalado, degollado, cortado a trocitos, quemado y condenado al infierno a todo aquel que se le ha puesto por delante. Pero seamos buenos...

Anònim ha dit...

Tota aquesta gent, ara que tenen pasta i es senten tant espanyols, el que tenen que fer és emigrar en sentit invers i deixar de tocar els collons a l'acollidor i alhora il·lús poble català en general i malgratenc en particular.
El carnestoltes és el mes de febrer, no el març colla d'indocumentats!

Anònim ha dit...

Vaja col·lecció de pallassos que podrem veure demà, jo no hem vull perdre la imatge de la Vega amb capirote i arrossegant les cadenes pel poble. El que es té que fer per tenir barra lliure de mortadela.

Anònim ha dit...

Anem bé companys, Malgrat de Mar va ser, ja fa alguns anys, el primer poble d'aquesta comarca en deixar de fer processons de setmana santa, també el primer en eliminar les disfresses de primera comunió pels xiquets i xiquetes, eren temps en que una església progressista va assenyadament eliminar-ho, varem ser pioners i model a seguir pels nostres pobles veïns, ara pel que sembla i, sense església, tornem a ser pioners de l'horterada més genuïnament retroevolucionista. Felicitem-nos-en de ser novament tant progressistes gràcies a les noves generacions i a les seves aportacions anomenades "culturals".

Anònim ha dit...

respecte per las creencias de tots i molta mortadela per la vega

Anònim ha dit...

Haber payasos España solo hay una y cataluña con Ñ es una región, apartir de hay todo loque hableis son idioteces y para no dar mas caldo de curtivo queiero ver pasaportes Catalinos.

Anònim ha dit...

Jep,

Ens importa una puta merda el que penses.

Anònim ha dit...

Aqui la unica merda ets TU payasu

Anònim ha dit...

Cal dir en veritat que la promotora de tot aquest sarao de la processo es, la Carme Aubanell i el seu germa,i des del principi,a la que s'hi han afegit tota la resta,son fills de ll'escola Melitonera mes nacional catolica i aqui neix tot.La Carme es considerada la Verge i protectora del barri,i el seu germa el salvador. Vega i companya son aprofitats de la situacio.

Anònim ha dit...

Respecte el primer comentari,el fill de la Vega s'ha tornat molt violent no?.

Anònim ha dit...

Ese es tonto o retrasat

Anònim ha dit...

si es com un maton , a cuatra duros
però jo crec que es te que respecta les creencies de tothom, jo he anat al vedruna, un cole religios,i per mi les payasades sou lo que vosaltres feu, tothom te les seves creencies i per aixó no us teniu que mufar de les seves creencies i actes religiosos a i hem concidero CATALÀNA

Anònim ha dit...

Cal respecte per tothom. Tothom pot expressar la seva cultura i identitat amb respecte: portant la flama del Canigó o fent una processó pel barri.
Vivim junts i viurem sempre junts amb respecte els uns i els altres. Malgratot, fa temps que tens tarjeta groga..........

Anònim ha dit...

Si no vaig errat, pel que es veu en el "programa de festes", no hi participa l´esglesia oficial.
Si és així, és una actitud coherent i d´acord amb els temps.
Per a mi aquest àcte és una manifestació nostàlgica d´una tradició i d´un lloc d´orígen.
Si voleu, una manifestació de diferenciació cultural.
Peró no perdem de vista que el món evolucina -per sort-.
Jo, i em sembla que molta gent hi estarà d´acord, la fé -qui en tingui- és una experiència personal, privada i íntima.
Tota exteriorització de l´intimitat, per a mi, és espectacle. Circ. Xafarderia i a vegades pornografia.
Banderas, Melanis i tuittiquanti aquests dies se´n fan un tip de deixar-se veure a les processons i altres espectacles. Carnassa per a les feres. Quina cutrada!

I aixó mateix, en petit, és l´objectiu final a Malgrat: deixem que ens vegin, fem-nos els simpàtics, anem a la processo... que d´aquí quatre anys en treurem vots!

I molt de "lliberal" de via estreta, hi veig en alguna comunicació anterior: Segur que ho tenim tant clar que tothom ha d´expressar la seva creença i tradicions lliurement?
Què fareu quan la comunitat musulmana sol.liciti manifestar públicament les seves creences, flagel.lar-se pels carrers o que es respecti el seu "tradicional" masclisme?

Acabo: La "cultura" espanyola com a tal no existeix. A l´Estat Espanyol hi ha diferents cultures i tradicions, algunes de les quals es fan servir com a arma llencívola contra les altres, seguint la visceral tradició exemplaritzada pel primer comunicant, del: Vèncer, peró no convèncer. La raó de les punys i les pistoles.

Anònim ha dit...

Les creences s'han de respectar, però quan s'organitzen actes com aquest que res té a veure amb les creences també s'ha de dir. Aquesta procesó no l'organitza l'esglèsia, ni un grup parroquial, ni veïns molt religiosos. De fet, dels que acostumen a anar-hi no n'hi ha ni un que ho sigui de creient o religiós. El que sempre es posa al capdavant recordo que fa anys no entrava a l'esglèsia ni pels enterraments dels veïns perquè deia que era comunista. Mira per on! Molts veïns del barri estan molesta amb tanta tonteria i tanta llicència municipal perquè 4 amb afanys de protagonisme es promocionin per entrar a l'ajuntament. Si volen venerar un Crist que el posin a casa i resin tot el dia. Jo soc creient i és el que penso. La religió no és un circ i els que a dia d'avui permeten segons quines coses s'ho han de fer mirar. poc favor li fana l'esglèsia que alguns defensem.

Anònim ha dit...

si senyor , ben dit.

Anònim ha dit...

MALGRATOT TENS EL DIES COMPTATS

Anònim ha dit...

MALGRATOT ENS ENAMORES

Anònim ha dit...

De los dias contados nada de nada no hay ninguna ley que pueda cerrar este blog ya que es anonimo Señores este es anonimo si no osgusta no lo mireis pero como osva la marcha pues toma por chafarderos y chafarderas.
Teneis loque senbrais.....

Anònim ha dit...

PORCIERTO COMO A IDO LA CEREMONIA DE VEATOS?

Anònim ha dit...

Aquests anònims que amenacen al blog del malgratot tenen molt poc de democràtics, sembla que no accepten les crítiques i no entenen la ironia. Ja fa temps que surt algú amb amenaces, algú que no accepte que hi hagi persones en aquest poble que no estiguin d'acord amb la versió oficial.
Per altra banda sembla que hi ha algú o alguns que vulguin provocar a la gent del poble amb escrits al diferents blogs respecta a l'edifici on s'ha, sembla ser, posar els malats "mentals", no m'agrada l'etiqueta, i que proposa o proposen demanar firmes perquè no es faci, a vós o a vosaltres us dic os heu equivocat, no t'ha o os ha sortit bé, no jugueu amb la intel·ligència dels malgratencs, deixeu de provocar i, el que m'ha sabut més de greu, són les declaracions de la Sra. Alcaldessa de Malgrat d'avui a radio Malgrat, en què una vegada més ha insultat a una part de la ciutadania, a una part de la ciutadania que no pensa com ella, que no l'adula.
Apreneu d'una vegada que és la democràcia, ja vàrem viure molts anys de dictadura, molts vàrem ser educats en ella, però, no l'acceptàrem i encara menys acceptarem una dictadura emmascarada de democràcia, sóc conscient que aquest escrit molestarà a molts i que potser a l'igual que al blog del malgratot, intentaran saber qui l'ha escrit, però, no tinc por de dir el que penso.

Anònim ha dit...

El cristià que es guarda la fe per ell, i te por a expressar les seves creences publicament ja pot plegar.

"El que hem negui davant dels homes, jo el negare davant del Pare".

Anònim ha dit...

i que et fa pensar que les persones que no van a la processó de can palomeres tenen por d'espresar les seves creences? per cert, en veieu cap d'aquests a Missa?

Anònim ha dit...

A la parròquia es prediquen altres coses. La reflexió que ens ha fet el rector aquest divendres sant és de les més serioses que he sentit en molts anys. I el viacrucis del matí impressionant.Això de can palomeras no té res a veure amb la fe cristiana. Folclore i fandango!

Anònim ha dit...

Folklore i fandango presidit per les nostres autoritats Conxites, Rajas, Carbos, i no parlo d'ahir sinó d'altres processons de la mateixa pena, ui! volia dir penya. I això ve d'anys enrere i és que quan aquesta gent surten a pescar vots ni s'arremanguen i aleshores en surten tot mullats, d'on sinó ha sorgit aquesta autèntica fal·lera per convertir la petanca en esport municipal de primer ordre de la ma de l'inefable Sr. Viñolas, especialista en ping pongs i recapta de vots santacos?.

Anònim ha dit...

Viacrusis impresionant.... Cada any es igual.

Anònim ha dit...

Jo soc creient. Tinc fe i no l'amago. No l'amago actuant cada dia d'acord amb les meves creences malgrat que això a vegades em suposi crítiques o incomprensió. No l'amago procurant ser solidari o ajudant a qui m'ho demana. Ara bé, no crec que la fé comporti necessariament desfilar en una processó que algú -ni sé qui- s'ha inventat. Una cosa és no amagar la fe i l'altra convertir-ho en un element electoral més com alguns pretenen.

Anònim ha dit...

I si sou creients que coi feu mirant aquesta basura de Blog?

Anònim ha dit...

És clar que cada any és igual! En un viacrucis els misteris de la passió no canvien, però la reflexió és d'una densitat i actualitat que cada any resulta nova.

Anònim ha dit...

Hem refereixo al guió i a les cançons, sempre es el mateix i per no parlar de les yayes del ciri i el tio de la creu, les super-homilies, el super capellanet, la salmista i el cantarín dels diumenges. Porto tota la vida veient misses a sud-america i a Europa i a Malgrat no hi ha nivell, l'església us queda gran.

Anònim ha dit...

La gent que organitza la processó del silenci, no obliga a ningú a participar-hi. Cadescú és ben lliure de participar de la seva fe. Pels missatges veig que hi ha gent interessada a excloure d'aquesta festa de la fe. Qui cregui pot participar-hi de la manera que sigui, desde la pregària a casa seva, a l'esglèsia o anant també a la processó com a festa pública.
Malgratot, vosté és lliure d'expressar-se a través d'aquest bloc, però la llibertat d'expressió passa també per les maneres i el respecte a les persones. Fins i tot a aquelles que no pensen com vosté i no només em refereixo "a la servidora" si no també a aquelles que creuen amb el seu projecte polític i que democràticament els han escollit per governar.
Tingueu una bona setmana santa.

Anònim ha dit...

Perdona anònim últim, m'he perdut. Què té a veure la processó que es fa a Malgrat amb les persones que han escollit democràticament a la Sra. Campoy?
A mi la processó em sembla bé, no es fa mal a ningú, es fa una celebració, les persones que hi participen ho fan amb sentiments. Ara bé, li rogaria que no barregés aquesta festa amb la política, mantinguem les creences religioses fora de la política, la seva opinió no ajuda gens. O potser està deixant entreveure quelcom que a mi com a simple espectadora d'una processó se m'escapa?

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 14,45 que vagi voltant per les Amèriques i per Europa a veure si acaba trobant el que li agrada. Un o una acaba pensant que només ell/a és el millor fent-s'ho tot a la seva imatge i semblança. Com una secta vaja.