diumenge, 27 de gener del 2008

Bajarse al moro

El nostre confident infiltrat en el SIM (Servei d'Intel·ligència Malgratenca) ens ha tramès un dibuix del confidencial viatge al Marroc del tres representants malgratencs, el que tenen les coses confidencials és que no pots refiar-te de res ni de ningú per ben untat que estigui. Segons ha pogut esbrinar el Morales, ell diu que és el seu nom, la idea del viatge al Marroc va sorgir del Valentin a rel d'un comentari que li va fer la Conxita sobre la dificultat d'aconseguir liquidessa per endegar d'una vegada per totes el ditxós projecte de l'auditori, endarrerit des de fa temps per falta de diners. L'idea el Valentí la va treure dels seus contactes. Per tant, després d'establir les converses oportunes varen decidir anar a la zona del Peñón Vélez de la Gomera, en busca dels responsables dels viatges en pastera, per vendre a bon preu en les alegres nits d'estiu malgratenques, sortides per visitar la bonica costa (bars, discoteques, turons amb ciment....), i aconseguir així, amb els guanys obtinguts, tirar endavant el seu anhelat projecte d'auditori municipal. A última hora van incloure-hi en l'equip en Puignou per a poder fer els pagaments acordats, donada la seva experiència en caixers automàtics. Desprès d'una dura i llarga travessa, viatjant d'incògnit, per no aixecar sospites policíaques, amb una fila lamentable però perfectament camuflats amb el paisatge, com veiem en la fotografia,


varen contactar amb l'Ahmed, el seu enllaç en la transacció comercial que tant bon punt saludats va comunicar-li's que a Vèlez de la Gomera no tenien caixers automàtics, motiu aquest que va obligar en Puignou a tornar a Tanger a fer els reintegraments oportuns, però això sí, cagant-se en la mare que els va parir, per incompetents en les gestions més bàsiques. Un cop retornat de Tanger, l'Ahmed va proporcionar-li's tota la informació relacionada amb la construcció de pasteres i amb l'organització de viatges. Sent fidel a la seva manera de fer, s'havia d'informar per experts en el tema, per això es desplaçaren fins a una cala a prop del Peñón Vélez de la Gomera, lloc des de on una pastera els portaria de nit fins un indret proper a Velez Málaga i on si tot anava segons el pla previst, amb un camió de verdures arribarien a Malgrat sense problemes.


Ah però!, el problema sembla ser sorgí de matinada tant bon punt arribats a Málaga quan l'embat del fort onatge provocat per la mar de fons va fer naufragar les pasteres amb les trenta persones que hi viatjaven. Varen arribar a la costa mig nedant mig gatejant i la Conxita va tenir que ser reanimada pel Valentí, fidel guardaespatlles de la dona i home molt ben dotat per afrontar les emergències més aparatoses, com va quedar demostrat, mentre tant, en Puignou era víctima d'un atac d'histèria i de tos per la molta aigua que va empassar-se en el naufragi i la ràbia d'haver fracassat en l'intent de ser intrèpid i valent per un cop a la vida. Un cop recuperats del mal tràngol viscut però enfonsats anímicament, varen aconseguir contactar i ser recollits pel Manolo, conductor natural de Lepe d'esperit alegre i extrovertit que va intentar amb tots els mitjans al seu abast, i que no eren pocs, elevar el lamentable caràcter mortuori que acompanyà els tres passatgers fins a Malgrat, sense aconseguir al llarg de tot el viatge ni tant sols una rialla de complicitat.

En Morales així ens ho ha narrat, i nosaltres fidelment us ho hem transmès.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies Malgratot, per les referències que fas del poble. Avui he passejat pel Parc del Castell i he vist que les fustes que indiquen els arbres i arbustos ja no hi són, en vas parlar en un dels fils del blog.
M'he quedat amb la sensació de que qui mana, deu haver donat un toc atenció al responsable, Sr. Viñoles? però, pel que sembla l'únic que ha fet ha estat treure els rètols que indicaven on es troben les diferents espècies dins del parc, resultat, ara hi ha els cartells on s'indique les diferents espècies, però, les poques persones que visiten el parc no poden identificar-les, és impossible saber on són.
Anem millorant, treuen el que no està bé, però, són incapaços de fer la feina ben feta.
I no vull parlar de com han deixat el parc, sembla que desconeixen el domini de la serra, però, això és normal en el nostre poble.

Anònim ha dit...

Osti tu, a la que vàres apendre a fer anar el photoshop, que no pares eh!! Ja cansen els muntatges, la veritat.
Aviam si sorprèns amb quelcom més interessant. Perquè ja aborreixies.
I no comencem amb que si sóc socialista i tal. Sóc d'esquerres de tota la vida. Però ja cansa el tema dels foto shops dins de la blogesfera de malgrat.
Una abraçada desde malgrat

Anònim ha dit...

Atenta la companyia a l'espectacular tour de la Conxi per Marroc i que com es desprèn del últim paràgraf de la nota de premsa que adjunto, s'insinua un altre agermanament, sisplau per força de la dona.

http://www.marruecosdigital.net/
"La alcaldesa de Malgart de Mar se reunió el pasado lunes con el ministro delegado encargado de la Comunidad Marroquí residente en el extranjero, Mohamed Ameur, para debatir sobre las maneras de promover la situación de los marroquíes residentes en Malgart de Mar.

En esta visita, Campoy expresó su deseo de que ambas partes cierren convenciones sobre la promoción de la localidad catalana para los marroquíes residentes en el extranjero así como las inversiones catalanas en la región casablanquesa.

Mohamed Chaib, diputado del parlamento catalán de origen marroquí y miembro del Consejo de la Comunidad Marroquí en el extranjero, ha señalado a la agencia marroquí MAP el proyecto “Fundación de la cultura catalana-marroquí”, que se pondrá en marcha proximamente en Cataluña.

Por otro lado, el vicepresidente del Consejo marroquí, Said Tadlaoui, ha enfatizado las relaciones existentes entre España y Marruecos, así como su proposición a hermanar la ciudad de Magrat de Mar con una de las prefecturas de la provincia de Casablanca.

(23/01/08)"

No podria agermanar-se amb els veïns de Malgrat en lloc d'anar fotent el paperina pel món?

Anònim ha dit...

Jo proposo que el cost del proper agermanament, el paguin conjuntament els regidors amb el seu sou i deixin de tocar la butxaca i els bemolls del ja, de per sí, sobre explotat contribuent malgratenc.

MALGRATOT ha dit...

Anònim 17:01, lamentem que no hagis trobat encara cap text il·lustratiu amb que s'acompanyen habitualment les il·lustracions, segueix buscant, potser si t'esforces una miqueta ho aconsegueixes.
Cordialment!

Anònim ha dit...

A l'anònim de la 17,01 Si no t'agrada l'ús de Photoshop del que fa gala nostre blocaire Malgrat tot, tens en les teves mans la solució perfecta. NO ENTRIS EN AQUEST BLOG

Anònim ha dit...

Conxi i camarilla: aquest estiu, quan vinguin els nens sahrauis, passeu-els-hi les fotos del viatge.
N´estaran de contents!!!

Per cert, el diputat al Parlament de Catalunya d´orígen marroquí que els acompanya, és el que sempre s´oposa a que el PSC es manifesti solidari amb el poble sahraui, no?
Coxita, coxita... dime con quien vas...

Anònim ha dit...

de fet al Marroc és el democràtic país que no van deixar entrar una delegació de diputats catalans que anaven a comprovar la situació dels campaments saharauís. Als diputats els van engegar a passeig tant tranquilament.

Anònim ha dit...

Diuen les velles sàvies del poble que aquesta tropa d'insignes malgratencs va anar al Marroc acompanyada d'un conegut mafiós marroquí del qui fins i tot els emigrants marroquins en malparlen i era el que els feia de Cicerone. Esta vist que finalment les màfies supralocals s'han coordinat per treballar plegades, i en Puignou pel mig fent el palangana. Enhorabona a tots plegats!

Anònim ha dit...

Sóc l'anònim que parla del photoshop, és a dir l'anònim de les 17:01.
Jo entraré al blog sempre que vulgui.
Potser m'habia d'haber callat el comentari...ja se sap que les crítiques no tothom les sap portar bé.
Una abraçada desde Malgrat.

Anònim ha dit...

Això es el que passa a la que dius quatre veritats. Que sino t'agrada no entris, o fot el camp o més cosas, això es el que s'els tindria que dir del poble, que sino t'agrada fot el camp del poble o tal. Es la seva propia medicina. Però també a ells s'els te que donar un antirabia, pq de ràbia en tenen molta i no accepten moltes coses.

MALGRATOT ha dit...

Déu ni do el nivell que manifestes pallofa, les teves llums no et permeten ni tant sols adonar-ten i escriure el teu propi nom correctament, molt simptomàtic de tot el que tens darrera i et nodreix material i espiritualment. Fest-ho mirar, és urgent!

Anònim ha dit...

Per quatre veritats et refereixes a les quatre veritats que varem veure i escoltar el dia 10 a l'ajuntament on un no sabia, l'altre tampoc i sense vergonya ho afirmava mentre un l'altre ja ho contestaria per escrit després de consultar-ho a Madrid, dels altres regidors-vividors ja ni en parlem, doncs son zeros d'extrema esquerra encara més incompetents que els seus líders, per donar-li's un nom, de la peixatera deixem-ho que el seu cas és de psiquiàtric i requereix un tractament apart.

Anònim ha dit...

anonim de les17:01, no crec que es tracti de no porta be las criticas,o no, es que si entras aquest bloc ja saps de que va.no tàgrada?no entris i si entras ja saps que te trobaras

Anònim ha dit...

ah! jo mo paso pipa

Anònim ha dit...

Gràcies pel consell anònim de les 14:36 (semblem presos parlant amb números...hahaha) però com pots veure continuo entrant.
No per això no deixaré de visitar aquest bloc.
Apa siau!

Anònim ha dit...

i torna no es que no entris,es que no et queixis.molt bo lo dels presos,veus unas vegadas amb fa gracia ami altras a tu

Anònim ha dit...

entra quan volgis homa pero riu riu que es molt bo

Anònim ha dit...

val! Seguiré els vostres consells! Bon rotllo, val?? Siauuu