dimecres, 21 d’octubre del 2009

Els ajuntaments de la Catalunya lliure

El passat dia 15 en el fil titulat “Autoretrat fidel (Campoy)” demanàvem l’ajut d’un desencriptador per entendre el profund missatge amagat darrera la breu declaració de l’alcaldessa. No hem tingut que esperar gaire a que, de fora de l’àmbit local, Víctor Alexandre es fes ressò de la declaració i amb una sola frase n’hagi tingut prou per entendre i retratar al personatge en el just lloc que li pertoca. I és que no ni ha per menys. No us perdeu els sucosos comentaris dels lectors.


"El més sucós d’aquest estudi no són les xifres sinó les excuses de mal pagador que empren els alcaldes socialistes per votar en contra de les consultes"

Víctor Alexandre


Esplèndid, l’estudi que el diari El Punt va fer dies enrere per conèixer el parer de 235 alcaldes sobre les consultes independentistes que s’han de celebrar a Catalunya en els propers mesos. Esplèndid, perquè, a banda del resultat –161 a favor del sí, 55 en contra i 19 indiferents-, que és molt encoratjador, suposa la fi de l’ambigüitat amb què ens hem mogut tots aquests anys i mostra gràficament quines forces volen una Catalunya lliure i quines la volen sotmesa. No cal dir que la immensa majoria dels ajuntaments que la volen lliure estan governats per Esquerra i CiU i que la immensa majoria dels que la volen sotmesa són a mans del Partit Socialista. És la diferència que hi ha entre els defensors del dret a l’autodeterminació de tots els pobles de la terra i els integristes de la nació espanyola als quals, per coherència, hem d’anomenar nacionalistes espanyols. O no és la indivisibilitat de la nació espanyola, allò que defensen?

Dels 55 vots negatius, 45 pertanyen al Partit Socialista i la resta es reparteixen entre CiU, PP i Independents. En aquest sector fa mal als ulls, certament, veure-hi 7 alcaldes de CiU –Margalef, Pals, Puigdàlber, Torrelavit, Tortosa, Ulldemolins i Vila-seca-, però ho compensen els vots favorables de 23 ajuntaments socialistes, per bé que es tracta de poblacions que en la majoria dels casos no superen els 5.000 habitants.

Amb tot, el més sucós d’aquest estudi no són les xifres sinó les excuses de mal pagador que empren els alcaldes socialistes per votar en contra de les consultes. Vegem-ne algunes perles. Jordi Hereu (Barcelona): “Nosaltres tenim un projecte de construcció de país des d’una perspectiva d’unitat amb les bases socials i econòmiques” (el senyor Hereu no diu que una Catalunya subordinada a Espanya només pot ser una regió espanyola, mai un país). Joan Anton Baron (Mataró): “La prioritat no hauria de passar per fer una consulta com la d’Arenys de Munt, sinó per lluitar contra la crisi” (i com és que abans de la crisi el senyor Baron no deia res?). Joaquim Colomer (Cabrils): “Hi ha coses més importants a decidir que no la independència ara utòpica” (què hi ha més important en la vida d’un poble que la seva llibertat?). Pere Navarro (Terrassa): “És fora de lloc que debatem la consulta sobiranista, [...] i més quan a Terrassa hi ha 18.000 aturats” (i l’espoli de 22.000 milions d’euros de què és víctima Catalunya per part d’Espanya no hi té res a veure, en això?). César Arrizabalaga (Montcada i Reixac): “El que de debò em preocupa és la situació real dels ciutadans de la meva ciutat” (aleshores per què està en contra que els montcadencs s’expressin a través de les urnes?). Conxita Campoy (Malgrat de Mar): “Els alcaldes que no donem suport al referèndum no hem de tenir por de dir-ho, perquè això no ens fa menys catalans”

Aquests cínics jocs de paraules a què són tan afeccionats els socialistes com la senyora Campoy farien riure si no tinguessin al darrere una Constitució blindada per dos partits nacionalistes espanyols, PP i PSOE, que amb la seva unió n’impedeixen la reforma, tant per poder-ne eliminar els articles antidemocràtics –com ara el 8 (les Forces Armades com a garants de la unitat d’Espanya) o el 145 (la impossibilitat de federació de Comunitats Autònomes)- com per introduir-ne de nous (la celebració de referèndums i el dret a l’autodeterminació). Fixem-nos que no sols estan en contra de la independència de Catalunya, també estan en contra que els catalans puguin dir-hi la seva. Fins i tot per mitjà d’una urna no vinculant. Ben mirat, els seus nervis són comprensibles. Saben que aquestes consultes tenen la virtut de posar cadascú al seu lloc. A una banda estan els demòcrates, els qui no tenen por de les urnes ni del dret de la gent a expressar-se lliurement. A l’altra estan els totalitaris, els qui s’alineen amb el Partit Popular, amb Ciudadanos i amb la Falange.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2009/10/els_ajuntaments_de_la_catalunya_lliure_43182.php

49 comentaris:

Anònim ha dit...

Tothom està contra la conxita, pobreta. Ella té llibertat de fer el PPOE i dir el què pensa: "Santiago y cierra España". Clar, els demés no, si ella no ho autoritza. És impressionant la manca de respecte d'aquesta alcaldessa a la institució que presideix quan li diu a l'oposició que van als plens a fer el circ. Sort que li queda poc. Potser el caga-tió porti la llum a un parell de regidors/es del seu grup que ja comencen a sentir vergonya, i es poguessin sumar a una moció de censura. Tot és possible.

Anònim ha dit...

Vols dir, gent del PSC en possessió de dignitat?
És això possible? No pot ser!!!

Anònim ha dit...

Menys xerrar i més treballar. Quan farem la "Plataforma malgratenca pel dret a decidir" i deixarem en evidència a l'alcaldessa ?

Anònim ha dit...

A la conxita no la fa menys catalana estar en contra del dret a decidir dels seus conciutadans, ni menys socialista anar de la ma del PP, ni menys persona moure's per la pela i carregar-se la riera al pas de Can Feliciano, ni menys democràtica per insultar a qui li porta la contraria, ni menys católica per mentir continuament , ni menys.... l'excès de poder és pitjor que la boira...

Anònim ha dit...

La "justificació-declaració" de l´alcaldessa porta implicit l´assentiment del seu equip. Aquest, els regidors del PSC, haurien de manifestar-se públicament al respecte, sigui per refrendar les paraules de la seva cap o per contradir-les si algú en consciència se´n volgués desmarcar.
No fer-ho, dóna la imatge d´unes senyores i uns senyors infantilitzats, sense opinió própia, sempre pendents de la "mamma" que ja opina, pensa, parla i decideix per ells.

Anònim ha dit...

Quin restrenyiment el d'aquesta dona, tot per dir que ella se sent antidemocràtica i espanyola.
Si ho tingues que dir clarament, s'escanyaria en l'intent.

Anònim ha dit...

Què passa ? Sóc menys catalana i més "morta-d'el·la" i què. Els calers de Malgrat (poble de Catalunya per dret propi, i d'"España" per pebrots) cada mes cap a casa, apa. Com.Poy

Anònim ha dit...

Perdoneu-me,però jo és que encara no entenc que hi pinta aquí "la por".

Anònim ha dit...

De por res de res. No en tindré cap per prohibir l'entrada a Malgrat al tal Victor aquest de l'escrit. Per això mano i els de ràdio malgrat em beneixen. Xita.com

Anònim ha dit...

A la pàg. 21 d'el periodicu hi ha un resum del llibre de la Nebrera. No parla de Malgrat perquè no ho coneix, pero se'n poden aplicar algunes coses.

Anònim ha dit...

al anonim 15:14 i 13:18 donali records al teu pare!!!!!!!! mort de gana!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Rat penat forever Spain!

Anònim ha dit...

No et preocupis, més aviat del que et penses sereu lliures i independents. Jo de tu començaria a buscar pis per Navalcarnero, que bé si està a la meseta lluny de Catalunya forever. I lo tranquils que quedarem aquí sense el cutrerisme ecspañññññol del PPOE.

Anònim ha dit...

volem que el cebolleta sigui alcalde amb majoria absoluta. La primera mesura seria canviar el nom del poble, prèvia castellanització. Malgrat de Mar es passaría a dir Mamada en el Mar, l'escut del poble seria el conellet de Playboy i l'himne sería la canço de les Mama Chicho, com a pregonera portaría a la Veneno i per les campanades de cap d'any tindríem el Josmar i la Carmen de Mairena.

Tindriem màquines expenedores de drogues a totes les cruïlles i vora el mar un suministrament il.limitat de putes (nois, noies i cabres, que al cebolleta li va tot i per alguna cosa sería l'alcalde).
La revista municipal es deixaría de fer i a canvi es rebría a casa mensualment una selecció de les millors revistes porno.

Anònim ha dit...

idíl·lic, on s'ha de signar?

The Cebolleta at the power forever!!!

ESPAÑOL con "Ñ" ha dit...

Si en cualquier momento se instala algún tipo de màquina expendedora de drogas en Malgrat, os rogaria que uno de los puntos escogidos fuese la puerta del GEM, habría clientela asegurada. Y le podríais pedir al pueblo saharahui que tanto os preocupa que os la enviasen a precio de coste.
Sé que este comentario no tiene nada que ver con el tema tratado, pero sois vosotros mismos los que desviáis siempre el hilo de la cuestión.
Se me acaba de ocurrir que otra màquina se podría instalar en el lugar donde la plataforma de la arboleda celebre sus multitudinarias asambleas.

Anònim ha dit...

Si, si, però aquests no són de cap partit i no ens governen, el cebolleta si.

Anònim ha dit...

I fins i tot els morts (de gana o el què sigui) em tenen ganes. Sort de l'epaÑol que em dona moral. Ai deu meu.Xita.com

Anònim ha dit...

EpaÑol, no ens deixis sense màquina a l'ajuntament, eh ! Com.poy

Anònim ha dit...

Español con "ll" de capullo. Vigila el que dius que s'et caurà el pèl (si en tens) o t'el farem caure.

Anònim ha dit...

Dues màquines a l'ajuntament, una amb producte ligth i l'altre, més grossa, de heavy ja que té més sortida.

Anònim ha dit...

Al comentari de 12:33 el pel s'et caurà a tu i aqui l'únic capullo ets tu i els que pensen com tu que sou ESCOMBRARIES DEL CARRER MAR!

Anònim ha dit...

Español con " Ñ " eres el number one! Visca els geganters!

Anònim ha dit...

Mentre l'equip de "desgovern" està reunit és un bon moment per llegir l'article de Carles Castellano i Llorenç´. Diari El Punt, dia 19-10-2009, Pag 12. "Organitzar la unitat per la independència". I que vagin bordant ( no brodant), que si anem fent ja s'ho trobaran.

Anònim ha dit...

Molt bó, sí senyor!

Anònim ha dit...

Una pregunta: qui es aquest cebolleta i perque en parleu tant?

Anònim ha dit...

El futur alcalde de Malgrat. Et sembla poc?

Anònim ha dit...

Independencia?......... més ben dit impotència quan s'en vagi a norris els vostres proposits! Pixapins!

Anònim ha dit...

si el cebolleta arriba a alcalde jo me'n vaig a viure a la veïna Palafolls. Almenys els fatxes del PP de Palafolls no es droguen al carrer ni es follen tot el que es mou com fan els d'aquí. Allà son gent normal i corrent.

Aquí per 3 que son ja tenen prou amb el seu, la regidora que es una mortadela gegant i si intenta lligar-se les sabates surt rodant, el cebolleta ja es de sobre conegut i el Marcelo aquest que no el conec però diuen certs comentaris que es un borratxo putero. Quina tropa!

fan monda lironda ha dit...

graupera que surts al blog ecssquerra. jajaja!! tu i la teva dona els llestos del poble els salva patries els curts de gambals. a una pregunta la teva dona anava a llista de ERC? NO. ara tot comença encaixar.

Anònim ha dit...

Si sumem micro-màfia amb macro màfia. Què ens don?

A mi en dona PPOE.

Anònim ha dit...

És que si la pregunta del Punt fos :"vostè seria alcalde del seu poble si Catalunya es declara Estat sobirà dins d'Europa?", està clar que sortiria un 105% del PSC dient que sí. Però no tothom sap fer les preguntes. Com.poy

Anònim ha dit...

Se m'oblidava: És que la pela és la pela, nois. Com.poy

Anònim ha dit...

"Socialistes sortint de l'armari" de Josep Maria Pasqual, diari El Punt dia 19-10-2009, pàg. 12.

Anònim ha dit...

Al anònim de les 15:38 tas equivocat, la suma és la seguent micro-màfia amb micro-màfia el resultat és: el teu pare ballant cara al sol con la camisa nueva!!jajaja Aupa els geganters!!

Anònim ha dit...

este último comentario es la bomba, joder con la fabricación nuclear,¡los gigantes al poder!

Anònim ha dit...

Al anònim de 15:38 és un que no sap ni com és diu..... perquè ens entenguem..... un mort de gana!

Anònim ha dit...

Alguna narcosala pal GEM

Algun donativo pa Saharaui?

algunos preservativos pa los de ERC?
supositorios antiestreñimiento pa estos?
El cebolleta os darà matarile!

ESPAÑOL con "Ñ" ha dit...

Anònim ha dit...
Español con "ll" de capullo. Vigila el que dius que s'et caurà el pèl (si en tens) o t'el farem caure.

22 / octubre / 2009 12:33

Pues yo te digo, u os digo, ya que hablas en plural, que de capullos como yo salen flores como vuestras madres, posiblemente rosas, ya que veo que en sus hijos abundan las espinas.
Que fàcil es amenazar amparándose en el anonimato o en tu grupito, yo no soy persona violenta, pero me gustaría verte solo a ti para ver que eres capaz de hacer conmigo, a parte de cortarme el pelo. Debo deducir que eres peluquero?

Anònim ha dit...

Olé!Olé! si señor Español con "Ñ",increible! Eres el number one!

Anònim ha dit...

Españoles todos

Españoles, en estos días de profunda incertidumbre, cuando los enemigos de la patria se reproducen e inundan con su infecta progenie el sacrosanto territorio nacional. Territorio que fue la reserva espiritual de occidente y motivo de orgullo y satisfacción para todos nosotros...
i bla, bla, bla... pesats!

Anònim ha dit...

Què és això que el cebolleta ens donarà matarile?
Matons, això és el que sou.

Anònim ha dit...

Veus, ja ho dic jo, això dels blocs portarà cua. I ho dic amb els cabells blancs encara que els dissimuli. S'ha de ser coherent. Per això faré una crida, especialment a l'epaÑol, cebolletes, rats penats i altres de la mva colla que no es possin violents. Com.poy

Anònim ha dit...

No podrà, ho porten encastats en els gens.

Anònim ha dit...

Anònim de les 11:47 viva el rei!!/bueno tu rei tambien porque tu eres español como todos, incluso estos de ERC que se creen que algun dia lograran la independencia........ te quiere i yaaa!!!!!!!!! al carajooo!!!!!!!!!

ERC=E= Escombraries
ERC=R= Retrets/WC
ERC=C= Cipotons

Anònim ha dit...

Se que vuestros puestos de trabajo desde los que al igual que las huestes de Don Pelayo defendéis la idea de una España única, grande y libre desde estas líneas solo os exijo un sacrificio más. Que no me entere yo que en las porras del mundial no ponéis a vuestra amada patria (crisol de razas, encrucijada de caminos, famosa por sus deliciosos vinos y sus bellas mujeres donde hemos sabido combinar tradición y modernidad etc.…) en el puesto de campeona.

...més del mateix.

Anònim ha dit...

Este unltimo comentario....... va fumao minimo! este es de GEM no falla!

Rat Penat ha dit...

Senyor dels cabells blancs de les 15.31:

Consti que parlo per mi mateix i no per la resta de la colla que vostè nomena.
Si les meves opinions són contràries a un article o a alguns comentaris, vol dir que em poso violent?
No veurà vostè ni violència, ni revenja, ni insults en els meus comentaris.
Si alguna vegada així ho ha interpretat vostè, hi ha dues possibilitats: o no he sabut expressar o m'han suplantat i jo no ho he detectat.
Si més no, si s'ha vist ofés o amenaçat alguna vegada pels meus comentaris, des d'ara mateix li demano disculpes.
També li diré que el que a mi m'agrada és llegir els articles i després comentar-los i ultimament no faig una altra cosa que defensar-me del que per a mi sí són insults i manca de respecte envers la meva persona, comparant-me per exemple amb d'altres personatges que ni conec ni vull conèixer.

Anònim ha dit...

Ja fas bé Rat Penat per que hi han amistats, aquí, al nostre poble que són molt, però que molt perilloses.