dimarts, 12 de febrer del 2008

Runes + vergonya socialista

Com podeu comprovar a la fotografia, així era la masia de Can Palomeres fa vint i cinc anys i així és com es veu ara després de tots aquests anys d'apatia municipal per part d'un consistori que ha aconseguit en aquest curt espai de temps el que set segles d'història han respectat. El concepte de patrimoni, el concepte de conservació de bens catalogats com d'interès històric local, els neguiteja, ells, i ja sabeu de qui parlem, a lo seu, pistes de petanca, ciment i viatges a dojo, mantenir el bosc net i protegit del foc no els preocupa, preservar un espai natural i arquitectònic d'un alt valor local tampoc els amoïna, ells son progressistes i d'esquerres i per això sembla ser que han habilitat, com podeu veure a la part superior dreta de la postal, un centre d'acollida per immigrants nou vinguts i sense recursos del que de segur n'estan molt orgullosos donat el seu tarannà pro cívic i social del que constantment fan gala.

Ella, la dona, la que transita per unes altures que cap ocell no ha sobrevolat mai, la que es mira el poble com la seva propietat particular, nosaltres, els malgratots tots, hem decidit fer-la santa i atorgar-li l'apel·latiu de “Santa Conxita de la barra daurada” en honor a la seva desídia, indiferència i incompetència demostrada amb escreix en la gestió dels bens patrimonials de Malgrat, el nostre poble, no el seu, ja ho hem dit altres vegades, ningú que s'estimi el seu poble es dedica a destruir-lo amb un afany malaltís i mercantil com ella, la santa, fa.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Grazie per l'esempio, malgratotutto.

és una prova més, contundent com el cas de la Torre del Bombai, el del Molí de la Sal,...que en matèria de patrimoni el nostre ajuntament és impresentable. Ho és d'una manera contumaç i sense pal·liatius.

Només la pressió popular o les inicatives particulars han estat capaces de cridar l'atenció per afavorir la salvaguarda dels béns --això si sempre ben degradats per culpa de la desidia de l'alcaldia en aquesta matèria tan sensible.

Que diguin el que vulguin però si fos per ella, la Torre del Bombai ja seria un munt de runes, el molí de la sal no existiria --ni valdria la pena de ser estudiat i preservat--, etc. Can Palomeres és una evidència encara més dolorosa de la seva ineptitud i deixadesa en matèria de patrimoni.

Es tracta (o tractava) d'un dles millors masos forts del terme, potser també el més antic. Manté o mantenia elements arquitectònics de gran entitat --el matacà angular de defensa--, o l'organització dels alçats.
Que ha fet el PSC en el govern a Malgrat des de fa dècades per preservar-lo de la degradació, restaurar-lo,...res, al contrari n'ha permés la lenta però inexorable destrucció. Ha promogut alguna acció d'estudi i excavació ?. Tampoc. No hi té cap interès. Perquè n'hauria de tenir, si només és un edifici catalogat ?

Una vegada més --i van...-- només els ciutadans podrem fer-hi alguna cosa, podrem alçar una vegada més la veu i despertar els nostres regidors d'aquest seu somni pesat de la ignorància.

Ells mai no tenen idees ni iniciativa, sempre a remolc, sempre confusos, sempre desnortats...Només disculpo una regidora del PSC-PP, l'ínclita regidora Vega --sostre suprem de la política municipal, la nostra oradora màxima-, entenc que encara deu estar esperant que algú li redacti una resposta a les interpel·lacions de l'oposició !. Sino contesta la castigarem sense entrepà.

Nel mio paese il patrimonio è un segnale di civiltà, chelli che non ne hanno cura sono, quindi, in-civili !

MALGRATOT ha dit...

Caro Enzo, nel nostro paese il patrimonio è l'interesse di pochi che capiscano dal patrimonio il profitto riservato ed i soldi facili dei cittadini malgratutti stupidi. Così è poiché le fortune grandi sono diventato esperte, qualche cosa di simile alla mafia di la tua Sicilia.
Arrivederci amico Enzo.

Anònim ha dit...

Tots els grups de l'oposició que ara s'omplen la boca de fer mocions de protecció del patrimoni local, en el seu dia també van governar a l'Ajuntament conjuntament amb el que ara anomeneu PPOE, fins i tot l'ERC de fa molts anys. Aleshores aquests edificis i com mostra la fotografia de fa 25 anys, ja estava malmés i cap d'ells va moure un dit al respecte, mentre era equip de govern.

Anònim ha dit...

Això passa per posar ignorants al capdavant d'un Ajuntament. Ja sabeu que pensa la Campoy del patrimoni local.

Anònim ha dit...

eren ignorants els que van enderrocar el Sindicat?
eren ignorants els que van enderrocar can Feliciano.
fa quatre dies dels enderrocs i el PSC PPC I CiU eren a govern

Anònim ha dit...

La tres es la Verga o sociatas acavaos.

Anònim ha dit...

Mañana Malgratot es el santo de un regidor haber conque nos asonbras.

Anònim ha dit...

tu mateix ho dius, erc de fa molt temps. la d'ara no té res a veure, ha millorat molt, i personalment penso que és del milloret que hi ha a l'ajuntament. llàstima que no hagin pogut formar govern amb la resta de formacions. encara no me'n sé avenir com la gent pot votar a segons qui! ho respecto, però em sorprèn! i per cert, anònim de les 11.33h, acusar a tot cristo és argumentar la destrucció del patrimoni. aquest és el teu argument? que d'altres ja ho van fer?? el que importa és que no es faci més. però es veu que hi ha gent que no ho entén...

Anònim ha dit...

jo crec que els que han governat els darrers anys amb el PSC alguna cosa han fet. per exemple el catàleg de bens d'interés local, no? fins fa poc no teniem ni catàleg. per exemple: és el govern que ha aconseguit la torre de Can serra. fins fa 4 dies preguntaves i l'alcaldessa et contestava que no hi havia res a fer perquè els propietaris no volien posar-se d'acord amb l'Ajuntament. Doncs mira, ja han fet més que altres.