dilluns, 21 de setembre del 2009

L’estafa del PSC


Ens agrada llegir opinions tant assenyades, elaborades i poc habituals com les que fa Àstrid Bierge en els seus articles de col·laboració al Singulardigital.cat. La seva descripció del que és i s’ha convertit el PSC no té palla, va directe al gra. Malgrat de Mar n’és la constatació fefaent d’aquest fenomen de ruptura amb la realitat social que l'envolta i que indefectiblement els portarà a l'abisme per molt que baladregin els seus sectaris seguidors coneguts entre nosaltres com a PPOE Malgrat. L'onze de setembre van demostrar, amb escreix, que entenen ells per poble i on situen les seves prioritats.



El PSC, també a l’extrem

Àstrid Bierge - 21-09-09

elsingulardigital.cat

El PSC, si segueix així, d’aquí a no gaire serà un partit de segona com el PP. El PSC de caire obiolista estimava Catalunya, amb totes les limitacions que vulguis i a la seva manera sotmesa i sapastre però en el fons se l’estimava. La seva ideologia aglutinadora recollia els vots de la immigració espanyola d’esquerres i també els d’aquells catalanistes que creien en una Espanya progressista i federal. Ara el PSC sovint actua com un partit de dretes, i a més, en ell ja no queda ni rastre d’aquest amor per Catalunya, sinó que estima Espanya amb una fidelitat total. Ells critiquen l’extremisme però ells també són un extrem, i això ara ja ho veu tothom. Cada cop, doncs, l’electorat potencial del PSC s’anirà empetitint. La gent amb una mínima sensibilitat catalanista s’ho pensarà dues vegades, abans de votar-los a les properes eleccions. Montilla, Zapatero i els seguicis d’ambdós en són els responsables. A les generals encara els queda molta vida gràcies a la por que fa el PP, però en tot cas els resultats de les eleccions generals no són importants pel destí de Catalunya, que depèn només de Catalunya. Així, a les autonòmiques, cada cop més els votants del PSC seran sobretot els espanyols, els espanyols espanyols, els exclusivament espanyols, com els del PP. I d’aquests, per sort, no n’hi ha tants. Sovint es recorda que l'independentisme no convenç encara la majoria social. D’acord, però l’espanyolisme encara té menys representació. Al mig hi ha molta gent que no simpatitza ni amb una opció ni amb l’altra, però tenint en compte que la tendència és que els dos bàndols cada cop siguin més definits i deixin menys espai per l’ambigüitat, al final tots els indecisos hauran d’acabar triant. No podem estar així per sempre, aquí al final algú haurà de guanyar el torcebraç, i hi ha un sentiment generalitzat -que jo comparteixo- que no queden tants anys perquè arribi aquest final. Encara que el PSC s’acabés reformulant i s’apartés de l’extremisme actual, Espanya no es reformularà mai. Les aspiracions federalistes que el PSC pogués tornar a recuperar, doncs, potser marejarien uns anys més la perdiu, però al final la gent les acabarien associant amb la política-ficció, que és el que són, i el partit hauria de tornar a fer el que ja va fer quan va triar Montilla: triar Espanya. Com que el federalisme és impossible, en l’eix nacional els partits cada cop s’acosten més als pols i cada cop s’hi acostaran més: o Catalunya o Espanya. Cap a on es decantaran els catalans que voldrien una Catalunya sense estat però respectada? No se sap, però l'independentisme té dos trumfos molt importants: Espanya ens roba diners i drets democràtics. A la gent no se la pot estafar eternament, i és per això que jo crec que si fem les coses una miqueta bé, aquesta guerra centenària l’acabarem guanyant nosaltres.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Es pot dir més alt però no més clar. El PSC és un partit clarament espanyolista amb tics cada cop més de dretes. La seva argumentació suposadament "centrista" escora cap a la dreta i no s'aclara. Només els queden els gestos, la rosa i el puny. La resta és pura façana. Feu un repàs als seus representants més importants. Ara la gran pregunta és: si és espanyolista i amb tics de dreta, què coi hi fan alguns encara al tripartit?

Anònim ha dit...

Molt senzill de respondre: COBREN

Anònim ha dit...

Aquest article, s'extreuen les sigles PSC, es posen qualsavol altre sigla de partit i es treu Espanya per posar Catalunya i es perfectament extrapolable a l'altre punt de vista que també té l'"altra" gent.

Anònim ha dit...

aneu a pastar a sant hilari " Patuels" sempre criticant alguna vegada dieu algo positiu? Fora de malgrat!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Home, és que a Malgrat és molt fàcil que la gent tingui por al PP. Pel que dieu el cebolleta persegueix tant a nois com a noies de forma desesperada.

Anònim ha dit...

De positiu podem dir que a Malgrat li queda poc temps d'aguantar el ferum de claveguera que desprenen aquestes dues formacions anomenades PSC + PP. Detritus pestilent i asfixiant que empudega l'aire de fa massa temps. I és que, la mortadel·la quan fermenta, no es pot aguantar.

Anònim ha dit...

Ja ha escrit el/els de sempre que hi ha un fil que posa de manifest les contradiccions en què cauen els dos partits sucursals del PSOE i del PP, i com sempre al ser incapaços d'argumentar per refutar l'escrit només els queda, o bé insultar o bé com sembla en aquests últims posts a voler fer fora de Malgrat als que no pensen com ells.
Al ser anònims no podem saber de quin o de quins partits són afins, però, ens en podem fer una idea, segur que són d'aquells que s'omplen la boca amb la paraula democràcia, sense saber el seu significat.

Anònim ha dit...

com que tu ho saps el significat.....jo t'ho explico ets espanyol i ho seras sempre no?