dissabte, 12 de setembre del 2009

Arenys de Munt desafia Espanya

“No hem de tenir pors, perquè la por el que fa és emmanillar-nos, atemorir-nos, frenar-nos, i el que no hem de fer és tenir por”. Amb aquestes paraules el batlle d'Arenys de Munt, Carles Mora, ens convida i anima a assistir demà a la festiva jornada en que per primer cop un poble del nostre país pot manifestar quina és la seva voluntat de pertinença a una estat. Un amic ens ha fet arribar un poema musicat i pensat especialment per l’ocasió que du per titol: “Campanes de llibertat” amb música d’Albert Maynou amb lletra de Jordi Bilbeny i interpretat per Raquel Xiberta amb voluntat de compartir-ho amb tots vosaltres i que ens plau complaure i oferir-vos-el.


13 DE SETEMBRE: FESTA DE LA DEMOCRÀCIA

PARTICIPATIVA A ARENYS DE MUNT

El 13 de setembre a Arenys de Munt tindrà lloc la primera Consulta per la Independència

de Catalunya que es fa al nostre país. Donat que la importància i el ressò que ha tingut

aquesta iniciativa, molts ciutadans d’arreu de Catalunya s’aproparan a la nostra vila per

compartir i gaudir d’un dia històric per a l’independentisme i per a la democràcia

participativa.

La Comissió Organitzadora de la Consulta per la Independència ha coordinat diferents

actes musicals, culturals, però també dinars populars amb entitats i grups de dins i fora

d’Arenys de Munt, perquè tothom pugui gaudir i participar de la festa de la democràcia del

13 de setembre.

Els actes previstos pel dia 13 de setembre són:

- A partir de les 10h, actuacions musicals de Gerard Sesé, Oriol Ribes, Titot Ribera i

David Rossell.

- Dinar Popular amenitzat amb els grups Relk i Lád Cúig.

- Recitacions poètiques a partir de les 15h. Tot seguit música amb Skafam, Cesc

Freixes i Jordi Batista.

- A les 17 h, geganters i bastoners des de la Plaça de l’Església fins a l’Eixample.

- Posteriorment les actuacions de Fèlix Foll, Narcís Perich i Núria Inglès.

Tothom hi és convidat. Us hi esperem!

Comissió Organitzadora de la Consulta per la Independència del 13 de setembre del 2009




Demà s’obre una escletxa d’esperança i de nosaltres depèn que no es torni a tancar. Si encara us falten raons per estar presents a la festa d'Arenys heu de saber que el PSC ha recomanat als arenyencs a votar NO al referèndum en una mostra més de la seva coneguda coherència.

A Malgrat també volem referèndum i el volem ja!

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Si aquest referendum es fa a l'Hospitalet (2º municipi més gran de Catalunya), Barcelona (el 1º), Cornellà, Gavà, Viladecans, St. Adrià, St.Boi, Sta.Coloma, Mataró,....etc. Que creièu que diria la ciutadania al respecte de la pregunta del Referèndum d'Arenys de Munt?. Aceptarieu la decisió si es fèssin aquests referèndums i la majoria de la població es mostrés en contra?

Anònim ha dit...

La Generalitat no la van guanyar els socialistes.

Anònim ha dit...

No, però alguns dels que donen suport a la consulta s'ho han de fer mirar, perquè han deixat la presidència del país en mans del PSC, un partit clarament contrari a qualsevol proposta d'aquest tipus per innocent i pacífica que sigui. Per tant, companys, a vegades no entenc la politics ni als polítics. Francament, que fa ERC donant suport a una consulta i compartint cadira, més que això, delegant el país als socialistes? Algú m'ho pot explicar?

Anònim ha dit...

Entenc que ho puguis veure d'aquesta manera, té la seva lògica i fins i tot en més d'una ocasió fa tot l'efecte que sigui així. Però... sempre hi ha un però. Fa uns mesos llegint un escrit del filòfos Josep Maria Terricabras que, tot i que no es referia a aquest tema, el vaig trobar adient:"Els que volen fer política i volen influir en la realitat per transformar-la, han de fer-se presents en les institucions democràtiques que es tenen, encara que no siguin les que es voldrien tenir. Justament el que s'ha de fer és mirar d'incidir per convertir-les en una altra cosa." En tot cas el que s'ha de valorar és la feina que s'està fent i si estem més a prop de l'autogovern ara o fa quatre anys enrera.

J.B.

Anònim ha dit...

Certament que aquesta escletxa s'anirà obrint i difícilment tornarà a tancar-se. On ses vist una democràcia que no admet l'opinió del poble? Al primer anònim jo li pregunto: si tant clar ho té quin en seria el resultat d'una consulta popular vinculant, de que té por i perquè no accepta fer-la?, aaaah!, és per si de cas. Ala! que no en sou poc d'espavilats.

Anònim ha dit...

Al primer anònim: Si el resultat surt "no", no passaria res, què canviaria? Fixa't que al Quebec s'han fet diversos referèndums i la gent ha dit que no, i el partit nacionalista ha continuat treballant cap a la independència. El problema aquí són els invasors, mentre el Canadà respecta les llibertats i els drets humans, Espanya legitima la Falange i declarà el dret a decidir il·legal. No ens n'oblidem.

Anònim ha dit...

Benvolgut J.B., estem tan lluny de l'autogovern i la independència avui com ahir. No generem expectatives falses, si us plau que aquest tema és seriós per a mi i per a molta gent. Tenim un president i un PSC instal·lats al govern i tot apunta que el proper govern hi haurà una majoria socialista que pot fer canviar de parella de ball al PSC i optar pel PP com a Euskalerria. Què farem llavors?. Això d'estar presents a les institucions és una falàcia. A les institucions s'hi està quan es treballa plegats per un mateix objectiu i no per ocupar cadires que no porten enlloc. Tu mateix reconeixes que aquest govern no està per la feina, que només es vol incidir. Doncs jo no en tinc prou. Per coherència penso que ERC i ICV haurien de sortir d'un govern que no camina al mateix objectiu que defensen a Arenys. Però això no passarà, oi? ni avui ni demà. Si es pot renovar el tripartit es farà i sinó es renova és per l'altre pacte que jo et dic entre PP i PSC. Ho tinc ben clar. S'ha regalat als socialistes un poder que no han guanyat a les urnes i que ara utilitzen per ofegar i menystenir les nostres aspiracions nacionals. A Arenys el govern ha deixat de banda el PSC.

Anònim ha dit...

Tampoc tindrem autogovern si CIU no es mulla seriosament,a banda comparetixo el que dius del tripartit.

Anònim ha dit...

Benvolgut darrer anònim. Respecto la teva opinió però no comparteixo alguna afirmació. Probablement no m'hagi expressat bé en el meu escrit per tant ara matiso el que he dit: jo penso que ERC està fent feina dins el govern, i tant que si, però de la mateixa manera que la fa es troba amb frens i el que és obvi, una majoria del PSC que té altres prioritats (i això passaria també amb una majoria de CiU) i que fa que la tasca d'ERC passi inadvertida.
També penso que l'estratègia d'ERC (la pluja fina que deia Carod) ha tingut clarobscurs: els darrers 6 o 7 anys la voluntat independentista del país ha avançat, però encara queden sectors amplis de població satisfets amb l'autonomia (probablement majoritaris).
Finalment vull pensar que dins el PSC queden veus autoritzades que lamenten el trist paper (la consigna de votar no a Arenys) que fan la majoria de dirigents d'aquesta formació.

Anònim ha dit...

Què es pot esperar d'una sucursal del PSOE ? L'important és que les persones que volem la independència hi treballem de valent. Visca Arenys de Munt i a donar suport als propers pobles que segueixin el camí, que això anirà creat debat i opinió.

Anònim ha dit...

Arenys ahir era una festa per la simbologia que es desprenia de l'acte. Perdre la por del tot és el proper repte a superar i fer-ho amb la unitat de totes les forces polítiques i persones independents és la clau d'accedir a la plena sobirania nacional. S'han d'eradicar els personalismes polítics o l'acte d'ahir no haurà servit de res. S'ha de despertar de nou la unitat popular i que sigui aquesta unitat la que ens impulsi cap al futur triomfant.

Anònim ha dit...

anònim de les 10,50:
Si creus que aquest país està lluny de l'autogovern igual que ahir és que no t'interessa empènyer cap on ho hem de fer tots si volem aconseguir això que tu en dius "una cosa seriosa". Per aconsegur-ho s'ha d'estar per la feina i no passar les hores mirant si l'aigua és ja tèbia.
Fóra bó que alguns deixeu de tapar les vostres vergonyes criticant alguns que dieu que governen per la poltrona, quan vosaltres us hi heu passat 23 anys i no vau tenir prou coratge per dotar aquest país ni tan sols d'un Estatut nou.

Anònim ha dit...

A vere quan us animeu malgratencs i també us treieu la "por" de sobre i procureu tirar endavant el poble cap on ha d'anar, no cap on l'estan conduint aquests del govern municipal.

Anònim ha dit...

Benvolguts,

Trobo lamentable que parleu de 23 anys. Qui ha parlat d'això?. Jo no. Tampoc he parlat de CIU, entre altres raons perquè no governen i per tant no els puc demanar responsabilitat. Ja ho fet quan tocava. La pluja fina del Carod s'ha convertit en un pixar-se damunt de tots i de tot. Mirar a un altre costat que és el que feu amb les respostes potser valgui per vosaltres. Per mi, evidentment no. Ni per altres. Ahir els més xiulats a Arenys van ser Puigcercós i la Simó. Al temps.

Anònim ha dit...

Jo el que no entenc és tanta estripamenta de vestidures i fariseisme castellano-espanyol.
Estem en un Estat on tothom vol fer i vol ser el mateix que faci i sigui Catalunya: Els valencians mateix (els del PP, tant espanyols ells!!) en el seu estatut fan constar que les competències transferides han de ser com les de Catalunya i al mateix nivell. L´Estatut d´Andalusia copia fil per randa el Català.. fins i tot són una nació(!). En la transferència dels trens, per exemple -atorgada a Catalunya via Estatut-, el propi govern espanyol perd el cul a oferir-la també a Madrid, Valéncia i Andalusia sense cap necessitat legal.. no sigui que Catalunya sigui diferent!.. Vull dir que alló que fa Catalunya corren a copiar-ho la resta de comunidades.
Suposo que si un dia els catalans arribem a obtenir l´emancipació d´Espanya, aquesta colla d´envejosos faran exactament el mateix: Madrid, Andalusia, Murcia, Extremadura, Ceuta, La Rioja, etc. etc. s´independitzaran d´Espanya!
..a veure si la cançoneta es fara realitat.."arriba espanya, un gat amb una canya, si la caya cau, espanya adéu-siau!"

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 16:31, llàstima que hagis desvariejat cap a l'insult.. sino haguessim pogut discutir civilitzadament. Un altra cop serà..
Per cert, jo no vaig ser a Arenys... però vols dir que és cert el que dius d'en Puigcercós??
J.B.

Anònim ha dit...

Puigcerdos cap a sant hilari també!!!!!!!!!!! a pastar!

Anònim ha dit...

si que se vaya a su casa y estas navidades sidra el gaitero y el cava que se lo meta por el cul.. rovira y zapatero.