dijous, 17 de setembre del 2009

Farem una caserna més grossa per millorar el servei

Desprès de tot un estiu de patrullar pels carres de Malgrat, desprès d’haver augmentat la plantilla en consonància a l’augment estacional de població, desprès de fer i cobrar hores extres a cor que vols i a un preu estratosfèric, ara resulta que la nostra magnífica policia municipal encara no ha aconseguit atrapar a cap cràpula-autor d’aquestes lamentables pintades i sancionar-lo amb el repintat de les múltiples parets que donen al visitant la justa imatge de indiferència i apatia del nostre ajuntament per posar solució i aturar el vandalisme grafiter. Entenem que aquesta, esperada per molts, reforma de les escales del carrer Hug Descolomer, al no haver-hi inauguració amb actuació de pallassos per fer-se la foto de rigor i amb assistència de tot el seguici oficial de gent important a l’acte, no cal pintar i adecentar mínimament cap paret, re!, que es fotin, que quedi com està i que siguin els mateixos veïns els que se les pintin quan vulguin, faltaria més! ...i és que senyors de l’ajuntament, no s’amoïnin, no ens cal veure cap foto d’inauguració per què pensem que aquí, novament, han quedat tots plegats sobradament retratats amb el resultat final obtingut.
Tot això sense entrar a parlar del grau de satisfacció dels veïns del carrer un cop han vist finalitzada l’esperada reforma i el poc cas que se’ls hi ha fet tot i haver estat convocats a participar en el projecte inicial de reforma. Altre cop ens trobem davant del conegut fenomen paranormal de la participació ciutadana de la senyoreta Pepis. Exemplar!




Qui diu que al nostre poble encara ens manca un museu? Algú pot informar-nos si es pot visitar l'interior d’aquesta magnífica i eclèctica casa-museu del nostre municipi i quins continguts s’hi exposen?

31 comentaris:

Anònim ha dit...

per a la teva informació, aquestes figures són de guix i no tenen cap mena de valor arquitectònic o patrimonial.

Anònim ha dit...

la casa a la qual fas referència està pendent d'enderroc i fer-hi pisos.

Anònim ha dit...

Però si aixo es el palau del frikisme mes extrem. Una arada, una campana, una afrodita, un rey de bastos, sardanes, sants, pitufos i fins i tot un morter al terrat. Aquesta casa es excepcional i com a tal es tindria que promocionar turisticament, seria un reclam important en una futura ruta turística familiar. Vindrien a cabassos. La font dels collons, la riera coberta, les fastuoses rotondes, el tobogan de les foques... el paradís de les emocions.

Anònim ha dit...

Falta el cebolleta fent de les seves en una estàtua.

Anònim ha dit...

la decoració és original, però el nivell del carrer l'ha tapiat
proposo que aquesta façana sigui catalogada!

Anònim ha dit...

No els hi fa vergonya donar per finalitzada una obra de reforma en aquestes lamentables condicions d'acabat?
Pels veïns, pel poble en general, és com si un joier ens embolcalles la compra amb paper de diari -com feien les peixateres-, encara que no tinc clar del tot si la realització de l'obra és mereixedora d'embolcallar-se amb paper estampat o s'adiu més amb l'embolcall de paper diari. Superarà satisfactòriament la proba de les primeres pluges de tardor o hauran d'iniciar una segona fase consistent en anar posant, com els hi és habitual, pegots per aquí, pegots per allà?

Anònim ha dit...

els cebolletas ja no fan de les seves fa temps !
i aquest acavat té una accessibilitat pitjor que la d'abans!

Púrria d'ajuntament que tenim ha dit...

el cebolleta encara tremparà amb les estatues aquestes, les posarà mirant a La Meca si pot.

Anònim ha dit...

El cebolleta va ana ala mani de arenys de munt.

Anònim ha dit...

Se't nota molt l'afany que tens de desviar l'atenció del que tracta el fil: La reforma de l'escala i el passotisme de la Policia Municipal juntament amb la del i/responsable regidor de l'àmbit.

Anònim ha dit...

Voleu dir que el problema no rau en que tenim una policia tan ben dotada de tota mena de joguines electròniques, sales de tir, etc. etc. que aixó de perseguir els grafitaires i les motos peteneres, no té prou entitat? és massa poc per a ells?

Anònim ha dit...

Dons segons el Valentín tenim una de les policies més professionals del Maresme i que fins i tot l'any 2008 va recaptar la bonica quantitat de més de 600.000 € en sancions varies, uns professionals recaptadors de soca-rel, vaja. A que es destinen aquests diners si ni tant sols serveixen per tapar grafitis, algú ho sap?

MONDA LIRONDA ha dit...

MONDA LIRONDA

Anònim ha dit...

Òstima, òstima, òstima!!!... la sociolista Vega in person.

Anònim ha dit...

Se comentaba hoy en un bar que los del pp de malgrat van mañana a barcelona a ver al jefe rajoy. A ver esta vez cuantos bocadillos se llevan y si el cebolleta tiene protagonismo.

Anònim ha dit...

Será el encargado de llevar la palangana y los lavajes.

Anònim ha dit...

Anónimo de las 13.14:
Conoce usted la balanza de ingresos y gastos?
Tampoco sabe a qué partidas puede un ayuntamiento destinar los ingresos, se llamen impuestos, sanciones, etc.?
Informese, hombre, informese.

Anònim ha dit...

i ??????

informi'ns vostè que tan clar ho té.

Anònim ha dit...

Efectivamente, yo lo tengo claro. Y para tenerlo claro hay que informarse y para informarse hay que preguntar, hay que hablar, hay que leer.
Pero es más fácil y comodo ponerse a criticar un asunto sin tener ni idea de él. No hay más que leer los comentarios de cada post.
Eso sí, también los hay que critican con conocimiento de causa y de una forma respetuosa con los demás y no andándose por las ramas.
A estos últimos los elogio ya que ponen un punto de razón entre tanta paja.
No tiene nada que decir Rat Penat?
Le echamos de menos.

Rat cabrejat ha dit...

Tinc entès que l'ordenança de civisme contempla la substitució de multes per treballs reparatius. Quants cops s'aplicat aquesta possibilitat des de la seva promulgació? Quantes denuncies té la policia per temes de pintades? Desinformació és el que té el poble sobre "l'ardu" treball que realitza la policia, tret de les repetides consignes corporatives auto-complaents de que són uns grans professionals i necessiten una nova caserna per rendir al 100%. Ja en tinc prou d'asquerosa demagògia governativa i que em prenguin per estúpid. Publicitar les dades de sancions per incivisme, per exemple, esvairia qualsevol sospita de presa de pel com la que ara mateix i legítimament tinc.

ORDENANÇA CIVISME:

Art. 77. Terminació convencional i mesures alternatives.
1. Determinada la responsabilitat administrativa de la persona infractora, i determinada la multa, i quantificada la indemnització pels danys i perjudicis causats, podrà convenir-se de forma voluntària la substitució de la quantia de la multa pecuniària i de la indemnització pels danys i perjudicis ocasionats en béns
municipals, per la realització física dels treballs de reparació o de prestacions socials per a la comunitat, quan els autors tinguin l'edat laboral, o la participació en activitats formatives i de reeducació en els valors cívics, quan siguin menors de setze anys.
2. Queden excloses de la possibilitat de substituir la sanció pecuniària:
a) Les persones que hagin comès una infracció greu o molt greu.
b) Les persones que hagin reincidit en la comissió d'una infracció lleu
c) Les persones que hagin obstruït o obstaculitzat l'actuació municipal durant la instrucció del procediment sancionador.
3. La duració màxima de l'activitat alternativa a la sanció econòmica és de trenta
hores.
4. En el moment d'incoar l'expedient s'ha de fer constar la possibilitat d'acollir-se a
aquesta alternativa.
5. Si la persona infractora no realitza positivament les activitats alternatives
establertes haurà de fer efectiu el pagament de la multa.
6. L'organització del sistema de prestació substitutiva a la sanció econòmica, i també el catàleg de les mesures alternatives a la sanció econòmica seran regulats per resolució de l'Alcaldia.

Anònim ha dit...

Vega dimisión ya ballase sra. VEGA

Rat Penat ha dit...

Bona tarda senyor Rat cabrejat i a tots:

Li diré que cada any els cossos de policia acostumen a editar una memòria a la qual hi figuren totes les actuacions dutes a terme durant l'any anterior.
Suposo que la consulta d'aquesta memòria és pública i si no, ho hauria de ser.
S'ha adreçat vostè a l'Ajuntament o a la mateixa Policia interessant-se pel tema?
Jo personalment si tingués aquests dubtes ho faria, com faig habitualment sempre que un tema és del meu interés i m'hi vull informar.
Casualment aquesta mateixa setmana m'he informat sobre l'afirmació que fa Malgratot en el sentit que la Policia de Malgrat havia augmentat la seva plantilla, aquest estiu, per a donar resposta a l'augment estacional de població.
Doncs bé, tal afirmació és totalment mentida, (Aconsello un cop d'ull al diccionari i veuran vostès quin nom rep la persona que falta a la veritat), aquest estiu no hi ha hagut cap contractació de personal auxiliar, al menya a la Policia de Malgrat.
Aquí i a qualsevol lloc, la Policia no sol ser omnipresent, és per això que moltes accions il·lícites o incíviques no es detecten a temps i queden sense sanció o condemna.
L'assumpte dels grafits és un cas puntual dintre la quantitat d'incidents que es poden produir en un sol dia en una població d'uns 18.000 habitants com la nostra, i sense comptar amb l'augment estacional de població que vosté argumenta i que em consta ha estat afrontada per la nostra Policia, per què és nostra, sense augmentar el personal; jo per la meva part els hi donaria un vot de confiança i entraria a valorar el conjunt i no un fet puntual.
M'agradaria, sr. Malgratot, que si en té constància, m'informés si l'immoble objecte dels grafits és de propietat pública o privada ja que jo ho ignoro i és podria donar la circumstància que si fos privada, el seu propietari/a podria haver donat permís als "grafiter's".
Quan al tema de l'obra en si no en puc opinar per què no estic al corrent.
Salutacions.

Rat Penat.

Rat cabrejat ha dit...

Això és gravíssim i haurem de fer-li pam pam al culet del malgratot per intoxicar a l'opinió pública amb les seves no prou contrastades asseveracions.
Vostè, Sr. Rat Penat, persona "casualment" ben informada, potser ens pot il·lustrar sobre la sorprenent informació que ens dona en el seu missatge producte de les seves indagacions i que és el per què si la població de Malgrat duplica a l'estiu el seu nombre d'habitants, no ho fa paral·lelament la plantilla de policia?
Se'm plantegen dues incògnites a l'enigma obert i que potser vostè pot i vol esvair amb les seves àmplies informacions al respecte.
- Es dedica la policia municipal a fer hores extres a l'estiu, mentre mig país està a l'atur, i restant llocs de treball a desocupats?
- Si durant tres mesos a l'any la policia és la suficient per fer front al doblament de població que es dona, hem de pensar que durant nou mesos, la meitat de la plantilla, es dedica a l'hivernació?
Salutacions també.

Anònim ha dit...

Hi ha debats que em semblen surrealistes. Ni que es faci amb bona fé, no penso que la tasca de la policia s'hagi de justificar a un bloc. Què no tenen prou instruments al seu servei? què no fan memòries anuals?. em sembla molt malament que suposats ciutadans ben informats es dediquin a cantar les glòries policials. Queda lleig, no cal, és poc trasnparent, perquè en qualsevol cas no saps si qui parla és regidor, policia, o sereno. En fi, una mica de respecte a la policia i serenor. Hi ha coses que un blog no permet resoldre ens agradi o no i segons quins debats millor no fer-ho. Ple suport a la policia local, però que no fotin tantes multes que sembla una consigna per resoldre la baixada d'ingressos municipals. Males llengues diuen que a l'avinguda Pins aquest estiu han fet el ple.

Anònim ha dit...

Rat cabrejat ets un autentic " PATUEL " no tens ni folla del que dius, ves a pastar a sant Hilari!!!!! no et volem a malgrat.

Aupa rat penat!!!!!

Anònim ha dit...

És curiós observar com al Rat penjat de l'ajuntament se li han acabat les respostes.
Alerta, parlar de la policia a Malgrat és TABÚ gros.

Anònim ha dit...

Que va tot el contrari no és cap tabú peró estem farts de que gent com tu: Un autentic PATUEL critiqui la feina de la polica local de malgrat ves i parla amb qualsevol ciutadà de pineda i calella i que t'expliquin que en pensen de la seva policia local.

Rat Penat ha dit...

Senyor comentarista del dia 21 a les 12.25, té vostè raó. no val la pena haver de polemitzar sobre la tasca de la policia.
Al ratcabrejat l diré que totes les convocatories oficials de feina les fa lajuntament i no la poicia, per tant és, al menys per a mi, no sé si per a vostè, fer una simple pregunta a l'ajuntament sobre si n'havien convocat places a la policia per a l'estiu i la resposta va ser negativa, va ser així de fàcil.
En qualsevol empresa, com pot ser una fàbrica poden tenir episodis de més demanda i ho solucionen amb el mateix personal, això si fent una redistribució del personal, la feina a desenvolupar i l'optimització dels recursos. No cal posar-se les mans al cap.

Bona nit.
Rat Penat.

P.D.: com es sol dir al carrer, si vostè està cabrejat, dues feines en té.

Anònim ha dit...

rat penat forever!!!!!!!!! abrazafarolas aneu a pastar a sant hilari!!!

Anònim ha dit...

El Rat cabrejat s'ha quedat sense arguments o és que ja no està cabrejat?

Anònim ha dit...

Rat cabrejat es un pixapins