dissabte, 10 de maig del 2008

Borsa de treball, base de dades y oooooolé !!!

Dons sí, finalment Henkel tanca la fàbrica i Malgrat perd prop de 400 llocs de treball, directe o indirectament vinculats a l'activitat industrial. L'Ajuntament no ha estat capaç de facilitar el creixement industrial de l'empresa i del poble, aposta de futur per la totxana i el turisme juntament amb els serveis que se'n deriven com a puntals econòmics emergents i prioritaris. Té raó en PEDRO quan diu:
Los fabricantes fulleros,
(y los alcaldes barrueros)
al encontrar mejor fijo
que el estraperlo de hilo,
se metieron a hoteleros.

Sin concierto ni recato,
a manera de cuarteles
fueron floreciendo hoteles
para el turismo barato.
Nosaltres voldriem saber el destí del solar i de l'especulació que se'n derivi : Florentinos, Quintas i Vallehermoso. Pena és el que sentim per tota aquesta patuleia del desgovern i més quan sentim dir el que va dir la seva sòcia de Govern A Navega i que podeu escoltar en l'àudio adjunt.
Ofensiu/s tot/s plegat/s!!! Hostima quin nivell!



20 comentaris:

Anònim ha dit...

Se li chiri o no feina va a hacer la misma.

Anònim ha dit...

Que ha fet aquest tan marevellos ajuntament de Malgrat ,perque l'emresa henkel no deixes el poble?o ja te un altre motiu d'especulacio?.

Anònim ha dit...

Perdoneu la intrimissió, normalment acostumo a estar d'acord amb les responsabilitats que enumereu a l'ajuntament, però aquesta vegada és massa. No crec que estigui en mans de l'Ajuntament l'evitar el tancament d'una de les fàbriques d'aquesta empreses. El tema dels treballadors és una cosa que haurà d'arreglar la mateixa empresa. I perdoneu, però, jo no vull que l'Ajuntament faciliti el creixement industrial de fàbriques químiques.

MALGRATOT ha dit...

No calen disculpes, és el teu parer, tal com és el nostre de dir que podria i deuria de ser compatible l'activitat turística i la industrial i no només dedicar-nos a seguir explotant un model turístic demostradament anacrònic i inestable a llarg termini. Malauradament els nostres servidors municipals només entenen de totxanes i recaptacions impositives, les planificacions demogràfiques els hi pendulen, per ells el mot urbanisme vol dir hotels, totxanes i diners a recaptar i no dubten ni un moment per aconseguir-ho de fer el pacte de la mortadel·la per seguir visquen els vuit moms de la moma tonta que se'n deriva.

Anònim ha dit...

si que pot tenir a veure el paper de l'ajuntament. en una reunió mantinguda fa poc va haver-hi una forta topada amb l'autoritat local i van amenaçar de tancar l'empresa. Diuen que l'autoritat es va espantar.....però el mal potser ja estava fet. La gestió del pas a nivell tampoc hi ajuda. Fora bó saber més sobre el tema.

Anònim ha dit...

L'Alcaldessa als empresaris va intentar extorquir-los, no va aconseguir-ho però sí que va aconseguir deixar clar que les tres indústries químiques a primera línia de platja molestaven d'allò més els futurs plans de creixement del poble i que son els que la nostra il·lustríssima servidora i la penya del totxo consideren més lucratius per ells.

Anònim ha dit...

Posar bases de dades en mans d'aquesta persona és d'una insensatesa temerària quasi delictiva. Algú s'ha parat a pensar del mal us que en pot fer d'informacions confidencials dels malgratencs?
Quina vergonya de poble que és capaç de delegar confidencialitats a una inutilitat absoluta.

Consistori dimissió ja!

Anònim ha dit...

Crec que hi ha coses que es poden carregar a la pública, però d'altres són exclusivament responsabilitat de la privada. Pel que he llegit a la premsa Henkel tanca perquè:

El objetivo de concentrar la producción en un solo centro responde a la voluntad de crear sinergias en el proceso de fabricación de detergentes, con lo que Henkel también persigue "una mejor consecución de los objetivos de negocio".

La decisión se enmarca dentro del programa mundial 'Global Excellence' de mejora de la competitividad que anunció el grupo en febrero de este año, y que tiene un alcance mundial y una perspectiva a largo plazo. (Europa Press de 8 de maig)

Si l'Ajuntament hi tingués alguna cosa a veure , segur que la direcció ho hagués publicat (entre d'altres coses perquè no hi té res a perdre fent-t'ho).

No vull dir que l'Ajuntament siguin uns sants, però no els veig intel.lectualment prepararts com per ser partíceps d'una operació d'aquestes característiques.

Altre qüestió és que potser sí que els hi agradaria una mena de residencial "belleza mar" en aquell tram. Però nois no fotem que tenim a la Conxita Campoy no a en vladimir Putin.

Anònim ha dit...

perquè tenim a la Campoy estem patin.
Que en sabeu d'una reunió que la nostra governanta va tenir amb les 3 fàbriques?

Anònim ha dit...

Altres pobles han patitla marxa d'empreses i han estat negociant fins al darrer moment per tal que es quedessin o per tal que el més aviat possible una empresa de característiques semblants arribes al municipi per instal.lar-se la nau buida que deixava la que marxa. Què han fet a Malgrat? Silenci, no saben no contesten. Què voleu que facin pobra gent si són tots pre-jubilats o a apunt de jubilar-se, que més els dona a ells, la feina no éls preocupa, són més aprop de l'Inserso que de l'oficina d'atur. D'aquí la fixació amb la petanca, és on pensen anar l'any 2011, la resta ja ens ho farem.

Anònim ha dit...

Crec que és una mica fort que un Ajuntament hagi d'arregalar la papereta als treballadors, cada mes tanquen botigues (perquè els hi va de pena) a Malgrat i qui els ajuda? jo el dinar me'l faig sol, ningú em va a comprar. Em solidaritzo amb els currantes de la Henkel, però serà amb la fàbrica que hauran de fixar les bases de la seva posició amb el seu tancament. De les químiques també m'interessa la contaminació que generen.

Anònim ha dit...

El tancament d´una empresa com Henkel, és un aconteixament trascendental pel teixit econòmic malgratenc.
Per aixó, el que més desconcerta és el mutisme (si és que no m´he perdut alguna cosa) de l´Ajuntament.
Fa temps, anys, havia sentit a l´Alcaldessa omplir-se la boca elogiant la diversitat de fonts de riquesa malgratenca: que sí tenim indústria, que si tenim turisme, que si un sector primari protegit..
La realitat actual és que no hi ha secor primari (en el seu lloc hi ha totxana), que el turisme és de pa sucat amb oli (la seva rendibilitat és inferior a la de fa 15 anys)i l´indústria química(que va ser qui va fer prosperar el poble i fins ara és la pota més sòlida) pot estar iniciant la seva fi.
Si el solar buit de Henkel s´omplena amb serveis turístics o immobiliaris especulatius, darrera de Henkel, caurà l´Spontex i Boheringer, per la pressió que no podran soportar.
I aixó, aquestes decissions, síq ue son única i exclusivament de caràcter polític municipal.

Anònim ha dit...

Crec que el solar de la Henkel, és d'ell de la Henkel, no sé si especularà!. Crec que aquella zona no és urbanitzable (caldria una modificació del POUM) a part hi ha algú que vulgués anar a viure allà?. Dir que les químiques han estat qui han fet prosperar el poble, no tinc dades, ho desconec, suposo que hi ha molta gent treballant. A la fàbrica de l'aigua també hi treballava molta gent, i a Can Carceles, ...? També va ser culpa de l'Ajuntament el seu tancament? o són cicles econòmics en què la privada diu allò de: "salvese quién pueda". Si des de l'Ajuntament s'ha de fer alguna cosa, siusplau, nomeneu una Comissó d'experts ja que no es poden tocar totes les tecles i el cas de la Henkel no es pot sintetitzar en: pas a nivell de la Pomereda i si omplenen un terreny (privat i pendent de requalificació) en serveis turístics. Les dues químiques restants si mai tanquen no ho faran per això, no fotem, l'economia és més poderosa i la producció i les ventes són les que manen. Si no mireu les nuclears de l'Ebre, tot i ploure merda als cociutadans, allà estan.

La decisión se enmarca dentro del programa mundial 'Global Excellence' de mejora de la competitividad que anunció el grupo en febrero de este año, y que tiene un alcance mundial y una perspectiva a largo plazo. (Europa Press de 8 de maig)

Anònim ha dit...

si, si, tu pots dir el que vulguis, però a la premsa ho diu clarament. Tanquen perquè l'ajuntament no va preveure el creixement o modernització d'aquesta indústria i a Montornés poden fer millores. Alguns mostren rebuig per aquesta indústria, però que no ens passi res si pleguen tots. La major part de gent que conèixo treballa directa o indirectament a les fàbriques. No són només els llocs de treball, són molts serveis al voltant. El que sembla mentida és que l'ajuntament no té alternatives. Ara el discurs de la Campoy de l'equilibri se'n va a fer punyetes. El polígon actual no ofereix masses llocs de treball. Moltes naus són magatzems d'empreses que els tenen per logística, i moltes ind´sutries no es poden instal.lar perquè les parcel.les previstes són petites. Fixat en el tipus mig de parcela que hi ha al polígon. no pot venir cap industria gran.tot són tallers i tallerets o comercials.

Anònim ha dit...

Jo no pretenc donar raons a uns o altres, però em pots dir a quina premsa posa que la fàbrica tanca perquè l'Ajuntament no va preveure el creixement o modernització d'aquesta indústria? he fet una recerca i el que més s'ajusta al que diu és aquesta:

La planta de Malgrat, que ocupa uns 72.000 m², té limitat el creixement perquè està encaixonada entre altres fàbriques al bell mig d'un polígon industrial, segons expliquen, i per això s'ha prioritzat traslladar la producció de detergents líquids a Montornès, complex que té diverses línies de producció, és de majors dimensions i té més disponibilitat per créixer.

De totes formes, el trasllat i tancament forma part del programa mundial Global Excellence de millora de competitivitat del grup, anunciat per Henkel al febrer i que reduirà la plantilla arreu del món en tres mil persones, la qual cosa li permetrà estalviar-se 150 milions d'euros anuals a partir del 2011. (Vilaweb de 9 de maig del 2008).

D'aquesta notícia tu en treus aquesta conclusió?

El objetivo del traslado es concentrar la producción en un solo centro, ya que la planta de Malgrat fabrica detergentes líquidos, y la de Montornès (con casi 450 personas), produce detergentes en polvo, productos de limpieza líquidos y productos de la división de adhesivos de la firma.

Esta decisión se enmarca en el programa mundial 'Global Excellence' de mejora de la competitividad presentado por el grupo alemán el pasado mes de febrero. (Expansión)

Henkel Ibérica cerrará la factoría de detergentes líquidos de Malgrat de Mar (Barcelona) en 2010, y trasladará la producción a la planta cercana de Montornés del Vallés. Este es el segundo anunció de desmantelamiento de un centro de producción en los últimos 12 meses, desde que la multinacional alemana decidiera prescindir de la factoría de La Toja en Culleredo (La Coruña).

En éste último caso, Henkel traspasó la producción de cosmética a la fábrica alemana de Dülken, afectando a los 149 trabajadores de la planta gallega, que se han recolocado casi en su totalidad. En cambio, el anuncio realizado ayer incluye la posibilidad del traslado a la fábrica de Montornés para los 130 empleados de Malgrat, descartándose un expediente de regulación, aseguró un portavoz del grupo químico.

De hecho, el cierre de la factoría se dilatará dos años para poder trasladar maquinaria y adecuar las instalaciones de la planta de Montornés, que con una plantilla de 450 personas ya fabrica detergentes (líquidos y en polvo). Además, mantendrá la elaboración de adhesivos. Tras el cierre del centro de Malgrat, Henkel contará con cuatro factorías en España, tres en los alrededores de Barcelona (Sant Adriá, Abrera y Montornés) y una en Alcalá de Guadaira (Sevilla).

El ajuste forma parte del programa Global Excellence, iniciado en febrero, y que consta de un ahorro de gastos de 160 millones de euros anuales hasta 2011, además de un recorte de 3.000 empleos, sobre una plantilla mundial de 53.000 personas. (Cinco Dias. com)

Del Tancament de la Toja també en té culpa l'Ajuntament d'allà?

Insisteixo no és una qüestió de no atribuïr responsabilitats, sinó de que, no veig a l'Ajuntament intel.lectualment preparat com per forçar una operació d'aquestes característiques?, les empreses grans van a la seva i els primers que ho han de sabre són els propies treballadors.

Anònim ha dit...

Malgrat a perdut i perd diversitat economiba,ja sie per els mals governatso pels mals empresaris locals.inversors,etc.
Una cosa s'ha de dir Malgrat es un poble molt especial,de dificil entendre,amb molt de personal.lisme individualitzat i grupets rotatius els que es posen a tot arreu fen-n'heun cercle vicios parant tota iniciativa que superi el seu mal porrat orgull i aixo em pota a la conclusio i veticini de Malgrat totalment mort.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el darrer comentari. No sé qui ets, però has fet el retrat perfecte del tot Malgrat.

Anònim ha dit...

Tu l'has entés? Jo encara l'estic descifrant.

Anònim ha dit...

¿Marcelo te imagines que te dicen que tens que anar a Montornes a trevaya?.
Como perque te quiten la paga eh naunu¡¡¡¡¡.
Menosmal que esta la chica Mortadela que te echara una mano eh favor por favor.

Anònim ha dit...

MARCELO no puede trabajar en montornes ni en ninguna parte pues el tiene lo suyo, se monta en la moto.