dilluns, 15 de febrer del 2010

CARNESTOLTES MUNICIPALS A MALGRAT


Un cop l’any una part del poble es disfressa i gaudeix de les Carnestoltes. Un cop s’ha passat la festa, s’acaba la transgressió i es torna a la “normalitat”. Però hi ha Carnestoltes que duren tot l’any: les Municipals de Malgrat.

La capacitat d’aquest Equip de Govern per disfressar les realitats hauria d’estar guardonada amb el millor premi de Carnestoltes permanents.

Amb una aparença democràtica – es governa fruit del resultat d’unes eleccions – es funciona amb tics dictatorials sense cap mena de vergonya. Cada persona de Malgrat coneixerà aspectes d’aquesta forma d’actuar, però jo en descriuré alguns que fan pensar en la necessitat de posar fi a aquesta situació:

-         Inserció Laboral, és una regidoria on la millor inserció ha estat per la seva regidora i la seva càrrec de confiança. L’atur a Malgrat creix i creix, però si sentim a la regidora sembla que a Malgrat s’hagi donat més feina que la que hi ha a la comarca.

-         La mobilitat dins de Malgrat, amb qualsevol tipus de vehicle, és per llogar-hi cadires. Cadires per poder esperar asseguts/des a que la regidoria “responsable” es digni organitzar la circulació amb paràmetres d’eficàcia, eficiència i una mica de sentit comú. Les despeses en combustible innecessari i les emissions de gasos, per les voltes i voltes al poble que s’han de fer, esgarrifen.

-         La responsable de la participació ciutadana, l’Alcaldessa, és totalment aliena a la participació ciutadana reivindicativa de Malgrat organitzada en temes com la Riera, la Torre de la Vídua Sala o el Dret a Decidir. És evident que són temes que no lliguen amb la seva actuació al capdavant de l’Ajuntament, però hi són malgrat ella.

-         En temes de cultura i educació, s’observa un divorci clar entre les necessitats del poble: ampliació de l’Institut, Escola de Música, Ensenyament d’Idiomes...i les actuacions de la seva titular municipal.

-         El jovent ho té clar amb la voluntat del govern municipal de no facilitar la mobilitat nocturna i no impulsar altres iniciatives que no vinguin imposades per plans de la Diputació. S’han d’escoltar les opinions a peu de carrer i d’Institut sobre el paper del dinamitzador...

-         En esports, amb el nou camp ja està tot fet, oi ? La veritat és que manca un fort impuls a les activitats esportives ( no parlo de la petanca) per poder gaudir del nivell que Malgrat es mereix i necessita.

-         En temes de medi ambient, la seva responsable mira cap al Turó d’en Serra mentre el Delta del Tordera s’omple de plom per les activitats d’un camp de tir il·legal.

-         En serveis socials, l’èxit és més que evident: la seva regidora obtindrà una bona jubilació – difícil d’altra manera – i per això no calen gaires programes d’atenció a d’altres persones ( només així es pot entendre que, amb la que està caient, no es destini cap euro del nou pla d’inversió estatal en temes socials, com es fa en d’altres Ajuntaments del voltant ).

-         La regidoria d’hisenda no sap o no contesta quan d’altres regidors/es de l’oposició demanen explicacions d’alguns possibles excessos dels pressupostos vençuts o per desenvolupar, i es queda tant ample. Qui dia passa any empeny.

-         La transparència d’aquest equip de govern, a voltes, és tant i tant transparent que ni es deixa veure en temes importants: canvi de direcció a Ràdio Malgrat – a dia d’avui sense explicació – encara que aquests temes importants siguin finançats pel poble. El Síndic de Greuges encara està esperant una resposta a la seva recomanació que s’apliqui el Conveni Laboral als tallers d’ocupació i escoles taller (motiu del meu acomiadament ). Ara deixo entrar un ciutadà al Ple, ara no el deixo, i visca la festa....

-         Es tramiten per urgència les licitacions de les obres per canalitzar la Riera de Can Feliciano, sense encara tenir legalitzat el cobriment del tram entre els carrers Passada i Carme. Sembla que pesen més els interessos particulars que els populars.

-         La majoria absoluta obtinguda entre PSC-PP ( coneguda en molts àmbits com a PPOE ), dóna fruit en votacions als Plens 9 a 8, sense fer gaires raonaments del fons del tema que es tracti, i la manca de diàleg de l’equip de govern amb l’oposició es mostra contínuament, i poques informacions i la majoria més tard del compte, quan sembli que anar contra els seus acords és anar contra el poble i el progrés.

-         I per si no en tenim prou, l’Alcaldessa – amb un sou minso com té – es permet donar lliçons de moral i dir que el problema es fer de la pela un Déu. ( Missatges bíblics a Ràdio “Ajuntament” Malgrat).

I com diu el “mestre” Puyal a la ràdio “i més i més i més i més....” però seria llarg continuar repassant les activitats i les inactivitats d’aquest equip de govern. Cada persona, si fos possible, hauria de fer el seu propi repàs i posar el seu gra de sorra per acabar amb aquestes carnestoltes permanents. Crec que ja és hora de dir a aquestes persones que “s’acabat la festa”.

Ramon Solé.
Ex-director del Taller d’Ocupació.

31 comentaris:

Anònim ha dit...

T'oblides de escriure les sigles "ERC" al final del discurs de campanya. No fos que els teus companys/es t'ho recriminèssin. Sr.Malgratot (tot i que ja sabem com ens diem), vosté serà capaç algún dia d'acceptar uns resultats electorals a Malgrat de Mar i dels possibles pactes que se'n derivin?

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb en Ramon Solé, ha plasmat en aquest escrit la verdadera i miserable realitat que pateix el poble de Malgrat.

MALGRATOT ha dit...

Les d'un partit que íntegrament assumeixi el ple sentit del terme democràcia, sí, però no el d'un partit d'extrema dreta (PP), que només representa a una petita facció interna del PP amb afany de beneficiar-se dels diners del poble i amb una absoluta incapacitat intel·lectual i motriu de fer una O amb un "canuto". El culpable d'aquest desgovern, del que es beneficia el PSC-PSOE, ignorant el clam de tot un poble, és la senyora Campoy que només té com a horitzó immediat l'ingrés al seu compte corrent de la modesta xifra de 4.000 € al mes i governant sense cap consens realment popular a pesar del 9 a 8 habitual, com ha demostrat abastament al llarg de tota aquesta legislatura.
La màfia tradicional actua amb els mateixos paràmetres a com ho fa el PPOE que tenim, negar aquesta evidència és desconèixer els mètodes emprats per aquesta honorable societat.

Anònim ha dit...

Sr solé..ets una mica pesadet home, que a l'escola taller no et volia ningú, que treballabas 4 hores i hauríes de fer 8.Que més vols que t'expliqui? quina vergonya de politics que tenim a malgrat i la nostre nació.
En temps que hi estem, en comptes de unirse per afrontar aquets moments tant durs com estem, aqui tots aprofiten per treure profit electoral, quan no sabeu que les properes municipals la ABSTENCIÓ será brutal, és diu que només un 39% del poble pensa anar a votar..... LAMENTABLE gràcies CIU-ERC-PSC-PP-etc per la comdemna a la que ens heu portat.

Anònim ha dit...

Comentario escrito en "La Reina y su tataranieto "El comfidencial.com
Jesús Cacho.- 14/02/2010
(08:56) La situación actual de Rodriguez, me recuerda a la de Suarez en 1981.Borbón pudo borbonear a Suarez y presionarle para que presentase su dimisión.La influencia de Borbón era mucho mayor,a pesar de sus funciones constitucionales,debido a que el franquismo estaba mucho mas cerca y el ejército,un verdadero poder en aquella época,tenía generales que apoyaban a Borbón por ver en el la encarnación de la voluntad de Franco.Estamos en 2010 y han cambiado mucho las cosas.Borbón se ha enriquecido descomunalmente y estóy convencido de que hay información muy sensible sobre Borbón de manera que si dicha información se difundiese a traves de los grandes medios,dados los escándalos que saldrían a la luz pública,Borbón tendría que largarse para no volver.No me extrañaria nada que Rodriguez lo tenga cogido de tal forma que o hace lo que le dice o se juega la corona.Eso es lo que pasa por ocupar la jefatura del estado y ser un corrupto.La tolerancia con Borbón es propia de un pais tercermundista.Me pregunto si todo esto no es mas que el chantaje a un corrupto por parte de un inutil como ZP.Entre pillos anda el juego: El corrupto obligado a sacar las castañas del fuego al inutil. .

Anònim ha dit...

Para el equipo ZAPATERO y la verraca vega valla como en malgrat comfidencial osquiere el serrano.
Detotas maneras es lo que Malgrat se merece con una pandilla que el que mas carrera tiene aparte de la Sra Merida es correr por delante de la Guardia Civil y Policia Nacional.

Anònim ha dit...

La sabiduría inútil sólo se diferencia de la tontería en que da mucho más trabajo.

Cuando apuntas con el dedo, recuerda que otros tres dedos te señalan a ti.

Si tienes la lengua larga, conviene que tengas el lomo duro.

Anònim ha dit...

gràcies Sr. Solé, ets un dels pocs malgratencs que és contant i té prou valor per enfrontar-se a tota aquesta colla d'ineptes de l'equip de govern ( o millor de desgovern), no fan res bé, ni per casualitat. Quina llàstima, i el potjor és que tot el poble ha d'aguantar la seva total ineficacia.

Anònim ha dit...

El Sr. Sole tendría que explicar que hacía en el despacho de ERC delk ayuntamiento por las mañanas en lugar de estar en su trabajo, cobrando con el dinero del contribuyente y sin hacer su horario que eran de 40 horas que cobraba y no hacia nada mas que 37 porque se considera funcionario del ayuntamiento. Este señor todavia no sabe o quiere dar pena a los malgratense de que se cobra por lo que se trabaja pero este señor solo iba a cobrar pero sin trabajar, dando fiesta a sus trabajadores cuando a le daba la gana, y ahora quiere ir de victima, bastante ha aguantado este equipo de gobierno, salvemos Dios de tener esta gente TAN TRABAJADORA.

Anònim ha dit...

Pero que dices, tonto l'haba, el Sr. Solé ha hecho un trabajo serio y profesional durante su contrato profesional. Dedicate a seguir la faena que hace la cargo de confianza de la Vega y ella misma en el ayuntamiento y entenderas el sentido de la frase negligéncia laboral grave o inutilidad total.
¡Hala!, a aplicarte en el tema de competencias laborales.

Anònim ha dit...

El del 18,23h con los otros tres dedos que tesobran uno para tu ojal y lo que tengo largo osea unos 22cm telo explico aparte.

Anònim ha dit...

Qui menteix sobre l'horari del Solé? (20:58 o 13:24). Més aviat tots dos.

Anònim ha dit...

Un petit càlcul: Com quedarà el PPOE si cada persona que té clar que això no pot continuar en convenç una altra per votar una opció diferent...? Resposta correcta: a l'oposició...

Anònim ha dit...

No sóc amiga del sr. Solé, per`´o no entenc les crítiques que rep en aquest bloc quan expressa l'opinió que li mereix un determinat govern. Si tan poc treballava, si tan incompetent era, voldria saber perquè se li va mantenir un contracte amb el consistori després del primer taller que va acabar el 2007, i perquè es va tornar a comptar amb la seva persona pel taller ocupacional en el nou mandat. A vegades és ben bé que es parla per parlar i es queda retratat. Els mateixos que es van assegurar comptar amb la seva feina suposo que són els mateixos que avui despotriquen. Un sense sentit.

Sobre el senyor que parla dels polítics i l'abstenció li recomano que miri el nivell d'abstenció de les municipals que és notori. Sobre aquest 39 % que diuen que anirà a votar que ens digui qui ha fet l'enquesta. Abans de criticar la feina dels politics primer que s'informi. No veig que el PSC vagi optar per un govern d'unitat i això només és responsabilitat de qui lidera. He vist i escoltat prou ofertes de pacte per temes concretes que sempre hann estat rebutjades per la prepotència del PSC i gràcies al vot del PP. I aquí vull anar. Que no cregui el PP que el van votar per raspallar al PSC. S'ha passat aquest temps traïnt als seus votants i això li passarà factura, perquè per votar un PP que es converteix en un regidor més del PSC més val votar directament l'original i no la còpia. Una autèntica estafa aquest PP entregat al poder.

Anònim ha dit...

La reunión extraordinaria del Consejo Europeo no fue precisamente un paseo triunfal para Rodríguez Zapatero, teórico presidente de turno este semestre. Los otros líderes europeos ‘pasaron’ de él. No contaron para nada con su colega español, al que informaron por escrito de lo que ellos habían acordado.
El consejo extraordinario se celebró el día 11, a mediodía, en el edificio Justus Lipsius de Bruselas, y los jefes de Estado y de Gobierno de los 27 habían sido convocados para tratar, casi exclusivamente, de cómo articular la recuperación económica de la Unión Europea.

Pero antes, a primera hora de la mañana, los principales mandatarios europeos, es decir, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy y Gordon Brown, tuvieron un desayuno privado, al que no asistió José Luis Rodríguez Zapatero porque no le avisaron.

Peor detalle aún fue el que, para más ‘Inri’, a la salida del desayuno le dieron una nota con sus conclusiones, es decir, las de la Cumbre. Circunstancias que no se han reflejado en las informaciones enviadas desde la capital europea.

Otro detalle negativo fue que los líderes citados trajeron sus respectivos vehículos oficiales, blindados por supuesto, y en ellos se desplazaron por Bruselas, mientras que dejaron solo en el autobús blindado al presidente español.

El presidente permanente del Consejo, Herman Van Rompuy, había convocado esta reunión para analizar el impacto de las medidas tomadas hasta el momento y estudiar la situación actual de la economía. Se trató sobre la Estrategia 2020, que sustituye a la Estrategia de Lisboa, y cuyo objetivo es promover un nuevo modelo de crecimiento económico que consolide a la UE como un espacio competitivo en el exterior y evite que se produzcan en el futuro crisis parecidas.

Anònim ha dit...

el 22,28h los 22cm que te sobran se los regalas atú madre,que no tiene ninguna culpa de tener un hijo tan deprabado.

Anònim ha dit...

Si es pot mirar la feina feta pel PP de malgrat, no ha estat raspallant, sino que esta fent una bona feina, lo que passa es que vosaltres es agradaria poder gobernar i vau pensar que el PP es donaria el vostre vot i el PSC estaria a al aoposicio, per aixo vosaltres no enteneu de pactes, njomes voleu protagonisme, y poder manar, sino com es que mai feu una bona proposta i sempre poseu alegacions.

Anònim ha dit...

Como de los 22parabelun mesobran 4 com no milimetros repartelos para donde no llegues y si triunfas acuerdate de libre del ancora.

Anònim ha dit...

El comentari de les 11 és un asalariat més, no?. Quina feina fa el PP pel poble a part d'acompanyar l'alcaldessa a les inauguracions amb gorro?. Que es vegi cap. Diu alguna cosa als plens?. Marca cap perfil?. Té cap idea que vengui com a pròpia?. No i no. Rotundmaent no. És una regidora més del PSC i punt. NOmés cal parar l'orella al carrer per veure que passa i el que opina la gent de Malgrat. Qui no ho vulgui veure és que viu a un altre planeta. I jo no sóc precisament ningú que esperés un altre govern. Però en aquest poble sabem sumar i sabem qui és qui.

Anònim ha dit...

La bona feina del PP és trobar una bona feina per la regidora i la seva càrrec de confiança. A banda, d'això què més ?

Anònim ha dit...

Que et sembla la feinada que representa tenir que anar cada diumenge a comprar pastissos a Can Vives per no quedar amb gana?
Ha de ser esgotador fer tanta feina i tan mal pagada.

Anònim ha dit...

L'anònim de les 11 és algú proper al PP no? pel que diu és d'algú que no entén quan es presenten propostes, ja que desconeixen que vol dir la paraula. Que bé que els ha anat al PP després de les últimes municipals, amb poc vots han aconseguit que el PSOE d'aquest poble faci i desfaci al seu gust.
Molt malament està la societat quan els que diuen que governen, en nom del poble, tenen tantes mancances com demostren intervenció rere intervenció en els plens, en els mitjans de comunicació...
Algunes vegades penso que el nom de Malgrat escau als habitants d'aquests municipi i, d'altres en moments més optimistes penso que ens en sortirem de tants anys de ser manats per persones mancades d'idees, persones que degut a les seves mancances destrueixen el poble, que no entenen que vol dir progrés sense destruir, que no volen sentir parlar d'història, que titllen a qui defensa el poble i el seu entorn, amb coneixement de causa, de nostàlgic... i Malgrat, malgrat el nom, valgui la redundància, serà un poble en què s'hi podrà viure de bon grat.

Anònim ha dit...

El de las 11 què s'ha pres?
Si no saben ni parlar, collons! quan es posen a escriure.

Anònim ha dit...

Bé, potser té molt per agrair. No ho sabem, el cert és que la fantàstica feina que segons ell fa la regidoria del PP no brilla. Malgrat és el poble amb més atur, no hi ha sortides i el que t'ofereix la regidoria d'inserció són 4 cursillos fets pel projecte de barri del castell i cursets de monitors com sempre. No veiem tallers ocupacionals, no veiem projectes nous, no veiem res de res. Només inauguracions amb gorro i viure de gorra. Vaja, engrescador!.

Anònim ha dit...

Los votantes del PP legitiman con su voto un proyecto socialista.
Vega dimisión!!!!

Anònim ha dit...

Vega, vete pa tu casa yaaa!!!!

Anònim ha dit...

A su casa es poco. que emigre a Madrid, su pátria de corazón.

Anònim ha dit...

Potser sí que em vaig equivocar amb això del pacte amb la Vega, però com ho faig ara per desfer-lo, eh ? Mare de deu, mare de deu... Com.poy

Anònim ha dit...

Qui tornarà a votar a un espantall com aquest que tenim parasitant el consistori, gràcies a la Conxita, si els seus propis seguidors estan alarmats del nul nivell que ha demostrat al llarg del temps que porta escalfant cadira?
Mira que s'ha de ser ase reconsagrat per tornar a ensopegar amb la mateixa pedra si aquesta té unes mides ciclòpies.

Anònim ha dit...

L'únic bé que ha portat el pacte és que per primer cop pots sentir als votants i pilotes de la Campoy criticant-la obertament i això , francament, no té preu. A veure si en el fons la Vega ens haurà fet el favor i servirà per fer obrir els ulls a la gent del que tenim.

Anònim ha dit...

La Vega fue con el royo de que pactarian los otros partidos en contra del Psc y ahora la conchita recoje los frutos de la VERRACA.
Y conchita esta Vega no tiene escrupulos tienes mas geta que pesa.