dimecres, 29 d’abril del 2009

Opinions de l'oposició


Perquè creiem que és una autèntica vergonya que el nostre Ajuntament destini un diminut espai del seu vergonyós pamflet propagandístic “Butlletí informatiu”, que paguem entre tots i només el reben uns quants, a parlar i exaltar les seves pròpies proeses consistorials limitant l'espai d'opinió dels grups de l'oposició, que no oblidem també són ajuntament, a tres cinquenes parts d'una pàgina incloent-hi alhora en el butlletí espais de publicitat quan aquest podria destinar-se a augmentar el migrat espai de que disposen els tres partits de l'oposició per exposar el seu parer i mantenir així informat al poble de quina és la feina que fan i que sovint passa desapercebuda, volem incloure aquestes breus aportacions al nostre blog amb voluntat d'ampliar-ne, en el possible, el seu abast de lectura.

Propostes del grup d'ERC esquerra

Durant els mesos de febrer i març, ERC de Malgrat ha fet, entre d'altres, les següents propostes:

-Recorda a l'alcaldessa que fa dos mesos va demanar-li que convoqués a tots els grups municipals per tractar la situació de l'empresa Henkel a nivell municipal (econòmic, urbanístic, etc). Fins el moment, l'alcaldessa no ha convocat cap reunió per parlar-ne.

-Presenta al·legacions per millorar el plecs de condicions per la concessió de la gestió de construcció i explotació de la futura piscina coberta i sales per activitats esportives

-Donar suport a una consulta popular per decidir si Malgrat vol una ARE (Àrea Residencial Estratègica).

-Demana que els plafons per penjar cartells informatius de recent instal·lació al municipi, es puguin aprofitar per les dues bandes.

-Dóna suport a una moció promoguda per la colla de Diables Ratpenatslnfernals en suport a la cultura popular i tradicional catalana amb l'ús de materials pirotècnics.

-Proposa millores al projecte de remodelació del Barri Antic (Peixateries, plaça de l'església, plaça Pau Casals, etc.

-Presenta una moció perquè Malgrat tingui una Escola Oficial d'Idiomes (EOI), que PSC i PP rebutgen.

-Presenta una moció de suport a la Plataforma PROU, per a l'abolició de les curses de Braus.

Aquesta i moltes altres propostes les podeu trobar al lloc web d'ERC

CiU i la remodelació del nucli antic

A ningú se li escapa que el nucli antic de Malgrat reclama una actuació urgent. En la transformació del centre no s'ha actuat amb la diligència suficient, i aquesta dilació la pagarem molt cara. Ara, amb les pitjors perspectives econòmiques, hem d'afrontar la part més delicada del procés: la remodelació urbanística integral que canviarà notablement la cara del nucli antic i de manera definitiva el centre del poble. Des de Convergència i Unió estem convençuts que la inversió pagarà la pena, i que actuar ara és una bona decisió tot i l'escenari de crisi. És fonamental que el nucli antic segueixi fent la funció de peça central del sistema urbà local, perquè enlloc es pot trobar l'essència d'un poble com al nucli antic. També volem evitar, en la mesura del possible, convertir la remodelació del nucli antic en un camp de batalla política. EI nostre grup ha participat activament en el projecte. Hem fet aportacions que podreu trobar a la nostra web (www.ciu.cat/malgratdemar). Hem defensat un projecte integral amb l'objectiu de recuperar el centre històric, retornar-li la centralitat, respectar la identitat, el patrimoni històric, així com la peculiar estructura i trama urbana de l'àmbit. Hem fet suggeriments sobre els materials, l'enllumenat, la mobilitat, i el tractament del mobiliari urbà. Algunes propostes han estat incorporades. També hem proposat que l'actuació urbanística s'acompanyi d'incentius fiscals pels veïns, ajuts puntuals per rehabilitació i pintura de façanes i un programa específic de dinamització econòmica i cultural del centre. Aquestes propostes no s'han incorporat, per ara. Tenim clar que un autèntic projecte de remodelació no pot ser només "pedra i bancs". Ha de ser també "gent i activitat". Serem insistents.

ICV Respostes a la crisi des de l'Administració Local

La crisi econòmica per la que travessa el nostre país ha fet aparèixer un nou perfil d'usuari de serveis socials: unitats familiars amb tots els membres a l'atur, amb prestacions i subsidis molt per sota dels seus ingressos anteriors i amb un important endeutament familiar o si més no una forta càrrega de despesa per l'habitatge habitual. En aquest context tan excepcional, la primera tasca de l'administració local té una doble vessant: per una banda, escoltar a la ciutadania i detectar les seves necessitats sobrevingudes per la crisi, més bàsiques i, d'altra banda fer propostes de polítiques de xoc per tal d'encarar-les exigint, això sí, "anar de bracet" amb la resta d'administracions públiques, garantint que cadascuna compleixi amb els seus deures i competències. S'ha de racionalitzar la despesa local, alliberant recursos econòmics. Cal realitzar un esforç important de reducció de la despesa ordinària que es consideri "menys imprescindible" i que no afecti directament a serveis directes a les persones, incrementant les disponibilitats municipals per cobrir les emergències socials. Amb el desplegament de la legislació dels Serveis Socials, els municipis tenen, han tingut i tindran un conjunt de competències directes a exercir i que en temps de crisi són encara més necessàries. Accions com garantir ajuts de suficiència, d'alimentació, d'urgència social, per famílies i infants, o el servei d'ajut a domicili són competències bàsiques dels serveis d'Atenció Social Bàsica, dels serveis socials municipals i/o comarcals. En aquest sentit cal que les polítiques socials de Malgrat de Mar, donin un salt de qualitat, i es reforcin encara més. Un salt que caldrà donar-lo des de la innovació i la modernització. Un salt que cal alimentar amb noves idees i amb molta reflexió.