dilluns, 16 de febrer del 2009

L'Agenda 21 o el bandarrisme en acció


El Ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar va acordar el dia 20 de setembre de 1996 l’adhesió a la Carta d’Aalborg, iniciant un camí que acaba tot just de començar amb l’Auditoria Ambiental, la qual ha estat realitzada per l’empresa INNOVA, eines de gestió ambiental, juntament amb la Diputació de Barcelona i el propi Ajuntament de Malgrat de Mar.

I d'això en fa ja 12 anys i en que un cop més es demostra les altes prestacions que assoleixen les nostres autoritats a l'hora de no fer res com no sigui riure les gràcies de la sagrada Diputació i encarregar treballs a empreses externes a compte dels pressupostos municipals. Dotze anys de no fer res i ara s'atreveixen a dir que faran un Pacte entre alcaldes contra el canvi climàtic i patatín i patatán, sembla que ens estan collonant però, això sí, molt seriosament!

El Pla d’Acció Ambiental de Malgrat de Mar s’articula en 7 línies estratègiques, grans eixos o objectius d’actuació, que permeten abordar totes i cadascuna de les problemàtiques detectades en la Diagnosi. Aquestes línies, a la vegada, s’articulen en un total de 23 programes d’actuació que, alhora, es concreten en 112 accions.

Les línies estratègiques del Pla d’Acció són les següents:

  1. Preservar l’entorn de la Tordera i altres espais de ribera, les platges i la zona forestal. Enhorabona, en dotze anys han aconseguit trinxar tota la zona d'espai natural protegit convertint-ho en el que es coneix com Santaco residencial i quedant vedat l'espai totalment als residents i aus de pas. De la zona forestal que queda, Santa Rita, aviat en sentirem a parlar perquè malauradament l'expansionisme de la totxana no té límit i menys en mans PPOEistes.

  2. Conservar i mantenir l’espai agrícola de Malgrat i fomentar les bones pràctiques. L'han reduït a la mínima expressió amb pressions i obstacles de tota mena per aconseguir l'abandó total del treball agrícola per part dels pagesos. Per fomentar les bones pràctiques entenen pogué dedicar tot el sol agrícola a turisme.

  3. Apostar per un turisme sostenible. Més enllà del de borratxera i una setmana de majorets i bandes, no hi ha res de res, ni tan sols la torre del Castell al web de turisme municipal, això sí, han parit la fira Mercat del Mar de pena i la Festa Major d'un mes de durada (guiness).

  4. Intensificar el seguiment de l’activitat industrial i fomentar la qualitat ambiental. Les empreses se'n van i ells ni s'immuten, només els importa l'industria turística i per foment de la qualitat ambiental entenen obligar als vehicles a produir deu vegades més CO2 del que caldria amb un pla de viabilitat racional, no el nyap del Valentín que tenim.

  5. Garantir un espai urbà de qualitat i dinàmic, potenciant l’espai públic, millorant la qualitat de l’aire i reduint el soroll. Que dir al respecte? La gent va de compres al poble del costat pel poc atractiu comercial que tenim i els constants impediments viaris, de les constants pestilències industrials de l'aire hi entenem molt els veïns de Malgrat nord així com nosaltres mateixos al tenir que respirar l'aire enrarit i calent de l'aparell condicionador d'aire del veí del pis de sota i per reduir sorolls organitzen caravanes de Harley's per a satisfacció dels veïns mentre d'altres motos, doblant com a mínim el màxim soroll permès, es passegen per davant de la caserna de la policia amb total impunitat.

  6. Millorar la gestió ambiental municipal i optimitzar el consum de recursos. A fe de Déu que l'únic camí per millorar és posar-se les piles i començar a treballar d'una piiiiiiip vegada en la gestió ambiental perquè encara, dotze anys després d'haver pres el compromís de fer-ho, està tot per fer.

  7. Consolidar el procés d’Agenda 21 al municipi potenciant la comunicació i informació ambientals. Quina por, participació ciutadana on aquesta gent queden clarament amb el cul a l'aire i se'ls hi veu d'entre altres coses el llautó que llueixen i la buidor del discurs que sistemàticament i a traves del Butlletí Municipal i Ràdio Malgrat expandeixen. No han fet res de l'agenda 21 en dotze anys i ara amb el rampant pacte d'alcaldes pretenen que els creiem i que confiem en ells? A pastar fang!, bocas, que són una colla de bocas!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Espectacular document Malgratot!
Reculls l'opinió d'un bon número d'emprenyats recontraciutadans d'aquest poble obligat a conviu-re amb les "ppenúries" de quatre arreplegats farcits i ensabonats amb caler fàcil que l'unic que volen és omplir la butxaca i fer el paperet quan conve devant dels quatre devots i afins al règim!

Quina pobre imatge que donem... Deu meu,Deu meu.....

Apa siau!!!

raspberri

Anònim ha dit...

Ugent, tema: nou hospital, gràcies