dimarts, 1 de febrer del 2011

Et felicito fill!

Aquí tenim, pels qui se'l van perdre, el bonic discurs que el passat dia 19 a Ràdio Malgrat va fer l'inefable edil de convivència, seguretat i mobilitat ciutadana en plena possessió de totes les facultats. Entre d'altres importants informacions de governament local i en seguretats perimetrals diverses, l'edil afirma que ens hem de felicitar per la brillant situació que tenim, comparat amb altres pobles, en qüestions de mobilitat i seguretat. De convivència, curiosament no en va dir res tot i què, com sabem, d'ell és l'autoria del fantàstic Pla de Mobilitat que tantes i tantes satisfaccions i elogis desperta massivament entre els malgratencs.
Aquí ningú posa en dubte la gran importància que la seguretat té en el manteniment de la convivència ciutadana, però, perquè aquesta sigui quelcom més què buides paraules cal que el ciutadà vegi l'enorme esforç pedagògic que la policia municipal fa per a ser presa com a referent en la realització de les bones pràctiques que el seu màxim responsable predica.
La partida de diners que un poble decideix destinar a seguretat és una decisió política. Cada poble hi destina el que vol, per tant, només cal escampar arreu la sensació d'inseguretat ciutadana per aconseguir una dotació pressupostaria absolutament desvinculada de la realitat i aconseguir d'aquesta manera tenir una caserna sumptuària de policia (3 mil. €) absolutament sobre dimensionada pel que és una població com Malgrat. Qui paga tanta disbauxa, ho paga la Campoy o el poble?
Passem a continuació a contextualitzar diversos punts del que apuntem: 
- Cal que dues terceres parts del que l'ajuntament gasta en pagar els serveis extraordinaris del mes de desembre estigui destinats a pagar despesa del col·lectiu policial -hores extres-?
- Cal destinar dos agents de la PM a escortar perimetralment cada carrossa de la cavalcada de Reis en previsió d'aldarulls o atemptats?
- La DPO, Direcció Per Objectius, es pot perfeccionar cada any, diuen. Tenir una paga extra en concepte de no posar-se malalt, mantenir el material correctament o atendre amb amabilitat al ciutadà, estableix un oprobiós greuge comparatiu inadmissible envers la resta d'obrers d'aquest país. En lloc de perfeccionar anualment aquesta normativa, no la podrien llençar directament a les escombraries?
- En el bonic discurs de l'edil a la ràdio, aquest comenta que ningú s'atreveix a proposar canvis a la situació circulatòria actual. Nosaltres, recollint el que és ja un clam popular, ens atrevim a proposar i amplificar el que, sembla ser, i degut a la seva absorbent dedicació a l'ibertren, encara no ha arribat a la seva oïda.
- Cal aparcar, per molt policia que un sigui, sobre el carril bici o a escassos deu metres d'un aparcament de motos. És això el que alguns entenen per fer pedagogia i augment de la qualitat del servei. Aquests agents han assolit el nivell adequat per percebre la prima de bones pràctiques?
- Finalment i per acabar ens permetem de suggerir que a fi d'augmentar, i molt, la qualitat del servei i la seva imatge corporativa, seria un bon detall per part de l'estament policial que en els constants i absurds controls de vehicles, s'oferís amablement a les víctimes propiciatòries un refresc d'aigua del Carmen per acompanyar la corresponent sanció. Hi ha molt per pagar i d'algun lloc s'ha de recaptar, oi?
De res!

26 comentaris:

Anònim ha dit...

i tu? on aparques la vespa?

Anònim ha dit...

La culpa la tiene el Valentin porque consiente a sus 55 guardias que hagan losque les rotes pers ous.

Joan ha dit...

Si senyor un regidor de mobilitat amb 2 collons entre altres coses diu que tenim 2 parkings a malgrat i no sab que ni hi ha un altre al c/ San Esteve.

Anònim ha dit...

Suelo leer este blog para enterarme de cuestiones que afectan a nuestra población aunque no suelo hacer comentarios. Esta vez si opinaré.
Es cierto, tal como reflejan los presupuestos, que el gasto en el apartado de seguridad es alto pero no estoy deacuerdo con algunas cuestiones que comentas.
Primero, es evidente que la nueva Caserna de policía es grande, "suntuosa" según tu. Bueno se podría haber hecho más pequeña y que se tuviera que ampliar o rediseñar de aquí 8 0 12 años. Claro ejemplo de ésto es el ambulatorio, es prácticamente nuevo pero a nadie se le ocurrió en su día hacerlo con vistas de futuro y hacerlo por ejemplo con posibilidad de ampliación. Bueno da igual llevamos a nuestros hijos a la visita con el pediatra a un barracón añadido al edificio principal. Eso para mi si que es una "cagada" y no una comisaría para los próximos 40 años.
Segundo, la "escolta" a los reyes magos no creo que sea para evitar un atentado islamista. Se me ocurre algo mas terrenal como evitar que un niño se meta debajo de la rueda del tractor al querer recoger un caramelo.
Tercero, prefiero que el policía estacione incorrectamente pero tenga cerca su vehículo para que en caso de que le llame por una urgencia no tenga que ir a buscar su coche al parking de la comisaría.
Cuarto y último, que ni Dios ni nadie lo quiera, pero si algún día tienes un accidente contra un vehículo que no tenga seguro o que el conductor este borracho y tengas que vértelas detrás de un personaje así (que los hay) para poder cobrar un duro, entonces lo puedes publicar y puede que alguno si que brinde con agua del Carmen.
Agradezco de antemano el que publiques mi comentario y añadir que si queremos cambios (como al parecer tu los quieres) en nuestro pueblo, ya sabemos que en democracia tenemos nosotros la llave y sabemos a quien NO votar.
PD. El punto cuarto forma parte del comentario y no es mi deseo que nadie tenga ningún percance pero poco o mucho la policía nos libra de algunos desaprencibos (que los hay).

Anònim ha dit...

No hi ha dret. Jo he estat sancionat per aparcar una moto sobre la vorera i en canvi els municipals sembla que no estan obligats a complir les normes del codi de circulació. És a dir, els sancionadors són uns infractors i es queden tant amples. On s'ha vist això, apart del Far West?

Anònim ha dit...

Amb el DPO s'aconsegueix que els agents de la policia municipal, per tal de no perdre la paga extra, vagin a treballar mermats de condicions tot i traginar una grip de cavall, amb el conseqüent i generós escampament de virus per tota la població. Això sí que és per fer un fort i prolongat:
et felicito fill!!!!!!!

NOSOKOMIO ha dit...

Com diu el comentari de les 15:38h, els vehicles destinats al servei d'urgència i/o prioritaris, poden estacionar el seu vehicle en llocs no habilitats si aquests estan en acte de servei i el conductor és en lloc proper i a la vista del vehicle per si obstrueix una entrada o sortida de vehicles. Com bé diu ell, és per exemple habitual observar vehicles dels Mossos d'Escuadra en "refugis" de les carreteres (Sta. Susana, betzinera, Crta Blanes-Tordera a la sortida de Blanes en el refugi, refugi de davant del Mas Pi de Pineda o bé a sobre d'una borera amb els agents al costat del vehicle observant el trànsit)en acte de servei com jo per exemple he vist a l'Avinguda Costa Brava de Malgrat de Mar, els agents vigilant el trànsit amb el vehicle a sobre la borera o en el refugi de l'entrada de l'IES per l'Avinguda. Jo prefereixo mil vegades més, això com a efecte disuasori a evitar veure altre cop que algún fitipaldi pitji l'accelerador més del compte i s'emporti algún peató que atravessi degudament l'avinguda pel pas.

Anònim ha dit...

Nosokomio: la furgo de la foto no està aparcada, sino que circula, com moltes vegades, pel carril bici de l'Av. Costa Brava. Sobretot per portar-la al taller de la Reanult, als volts de les vuit del matí, per no haver d'anar a girar fins a la rotonda de l'entrada del poble. O bé, giren directament a l'esquerra amb tot la jeta, xafant la rattla doble continua, per entrar al taller. I aixó ho fan sempre, i ho veiem tots i ho hem denunciat ja abans a aquest blog, i se la bufa, continuen fent-ho.

I no és acte de servei portar la furgo al taller.

I ja està escrit, el dia que xafin algú per la vorera o provoquin un accident diran que van en acte de servei, mentida, només anaven en acte d'abús d'autoritat.

Anònim ha dit...

És la raó de ser del socialisme, tot un llarg cúmul d'actituds inadmissibles en la societat actual i per sort en clar retrocés a tot el món. Marroc, Tunísia, Egipte, Grècia, Espanya i Portugal en són les escorrialles més properes d'aquest anacrònic sistema polític basat en la disbauxa, l'amiguisme, la mentida, la corrupció i la ineptitud dels seus líders amb un arrauxat discurs entre populista i demagògic (Ben Ali, Mubarak, Zapatero, Montilla, Hereu, Campoy) que només ens porta a repartir la miseria entre tots i la riquesa entre uns pocs. Fins que tot això s'acaba ja que per si sols aquesta gent només estan capacitats per generar deutes, pitafis i misèria a l'engròs.
Cap país pot aspirar a créixer sota una estructura socialista ja que anul·len les il·lusions i capacitats de la gent emprenedora i capacitada per fer-lo créixer. Jo tinc que alimentar a una clase política plena d'ociosos i de nulitats?
Au va! ja s'ho faran.

Anònim ha dit...

Sras i srs ja algun de ERC , ens be a salvar d'alapocalipsse que ens be, apa, ningu de vosaltres comenteu l'accident que va provocar una dona al carrer girona en horari escolar amb una taxa de alcohol de 0'50mg, jo com a pare vull aquesta policia al poble si senyor! es mes el dimarts per la nit dos policies de paisà van evitar destrosses en un local d'aprop de la estació.Vull continuar amb aquesta policia, ja molts pobles els hi agradaria.
Gràcies.
ERC feu politica transparent que us tenem una sorpresa per les eleccions( Vot de càstig ) sino ja ho veureu.

Anònim ha dit...

A MI HACE DOS SEMANAS,TENIA EL COCHE EN DOBLE FILA EN MEDITERRANEA, Y ENTRO EL POLICIA AVISAR AL BANCO, POR LO QUE TENGO QUE AGRADECERLO YO SOY DE PINEDA Y OS ASEGURO QUE ESO LA POLI DE ALLI NO LO HACE.
Ramon.

Anònim ha dit...

Com totes les feines....ni haurà de millors i pitjors.
Respecte ùltim comentari 23:59 jo també soc pare i penso com tú podia a ver estat una catastrofe.
Penso que la policia está pel que esta´, intentem que no els podreixin els politcs perque ja molt lligades tenen les mans, que enxampen un lladre i al dia seguent el asqueròs ja esta al carrer.
Això és lo inportant i dona cura que no trobis algú a casa teu robant i li trenquis la cara , que encara li hauras de pagar una imdemnisació!! però on hem arribat?
Algú m'ho explica...? Policies de tota Catalunya ànims!

Anònim ha dit...

Wapos al del día 2 a les 15:38 es un policía locaaaa el del día 3 a les 23:59 puede ser familia de los municipales i a la de la caixa en todos los trabajos hay gente buena, solo depende de que uno sea pelota del jefe i el jefe un borde.

MALGRATOT ha dit...

Reitero:

"Aquí ningú posa en dubte la gran importància que la seguretat té en el manteniment de la convivència ciutadana, però, perquè aquesta sigui quelcom més què buides paraules cal que el ciutadà vegi l'enorme esforç pedagògic que la policia municipal fa per a ser presa com a referent en la realització de les bones pràctiques que el seu màxim responsable predica"

Creiem que, com en tots els col·lectius humans, com en tots els àmbits, al seu si hi ha de tot, però el cos policial en particular tindria que ser un referent modèlic per al poble en les seves activitats habituals. Calen pagas extres per ser atent i curós amb la gent i les eines emprades?

"Toda crítica también es una oportunidad de comunicar"
Jack Valero - LV 03-02-11, La Contra

Anònim ha dit...

La policia de Catalunya o sigui " Mossos " estan cobran molt més que qualsevol policia local de Catalunya, i tenen competencies en materia de seguretat ciutadana i quan els necesitas no hi son, baralles a la disco tropicana? que vallan los Polis locales no? Totes les barallles de aquesta disco, nomes vai veure una patrulla de Mossos...i a 40 metres de la baralla.

Queremos a la Guardia Civil ya!
y cobran 500€ menos que los Mossos aun catalunya s'estalviaria cales!
Aplica aquesta Malgratot.. que en dius d'aixó?

PD: No soc ni policia,ni tinc cap parent o amic de tal professió pero m¡agrada estar informat.

Anònim ha dit...

Aquí en Malgrat hay ex-mosos que se han necho municipales por haber pasado a cobrar mucho más que haciendo de mosos.

Anònim ha dit...

Anonimo de las 15:05 eso es mentira, los Mossos ganan 200€ mas al mes que la policia de Malgrat.

Queremos Guardia Civil!

Seleccion española power con catalanes sudando la roja..jajaja

Anònim ha dit...

Aquest darrer deu ser guripa

Anònim ha dit...

Anónimo 1:25
Tienes que fijarte más en lo que afirmas. A diferencia de los mossos, un policia municipal percibe una paga extra más por ser amable de 1200 euros así como la posibilidad/obligación de hacer horas extraordinarias a destajo i cobrarlas a un precio estratosférico, por lo que trabajar de municipal tiene muchos más incentivos que hacer de mosso y muchos menos quebraderos de cabeza y responsabilidades.
Informate mejor.

Anònim ha dit...

La que si que cobra i hace mas que toda la policia de malgrat i manda es la sra ana vega porque sin su voto no hay ni poli,ni conchita ni na de na.

Anònim ha dit...

Anonimo de 12:11 los mossos si que tienen pocos quebraderos de cabeza que solo hacen que pasear que me estas contando, y tu debes de ser mosso y por eso dices esas sandec es espavilao,Policia local y Guardia civil ya tenemos prou.
Bueno si me apuras apruebo que los Mossos absorvan los policias locales asi algunos pueblos que cobran 1400@ podrian cobrar los 2000e de los mossos.
Ala Forever Spain

Anònim ha dit...

Los mossos cobran la "bufanda" que esuna una paga de productividad, todo esto aparte del sueldo

Anònim ha dit...

Guardia civil a catalunya si us plau, els catalans volem als Guardies civils!!!
Jacint.

Anònim ha dit...

pero hay alguien que aparca en la costa brava la vespa , en toda la acera.....

Anònim ha dit...

si el militante de ERC! es que..... como sois!

Anònim ha dit...

Para los de ERC no votes a los del Kite surf porque cuan este aquets estiu a mar i te agan daño un moñas de estos tequejas luego a la conchi. Son unos indeseables aparte de chulos de playa baratos i las tias tienen pene.