divendres, 26 de març del 2010

La servidora


Ens ha semblat meravellosament tendre la deferència de la nostra servidora municipal que, lluitant aferrissadament contra totes les adversitats que s'albiren a l'horitzó i atrafegada com està en la gran tasca de govern que està realitzant, hagi robat temps al temps per acompanyar als membres de l'escola d'adults en el seu clàssic i anual viatge d'estudis a l'estranger. Toledo ha estat aquest cop la ciutat escollida.
Malpensats com som de mena, nosaltres entreveiem inicialment que el motiu del viatge era estrictament una descompressió del treball, un kit-kat o una oportunitat de relax tant necessària per les persones sotmeses a grans pressions en la seva agenda professional i què només individus sense cap principi moral i de baixa estofa gosen realitzar per aprofitar tenir unes vacances pagades a l'engròs i en tota regla. Estàvem del tot errats, ho confessem, i ens comprometem en el moment oportú a realitzar la corresponent penitència.
Reflexionant a fons en el tema, tot i escoltant la seva última intervenció a "Ràdio caspa, la meva", ens hem adonat que totes les nostres elucubracions eren incorrectes i què l'autèntic motiu del viatge turístic no era el de fer turisme perquè sí, sinó de treballar in situ la teoria i practica del gloriós “alzamiento nacional” i l'èpica de la resistència contra tots els elements adversos que l'alcasser de Toledo representa i va patir l'any 1937 i que va significar el retorn de la moral de victòria a l'apurada i criminal tropa amotinada del “Generalisimo”.
Esperem i desitgem que aquest viatge de treball, que paguem entre tots, hagi servit almenys per entendre i poder atendre correctament, com déu mana, a la gernació de turistes, ex-militars retirats però amb una bona jubilació i una solvència contrastada, que l'empresa turística municipal està gestionant portar-nos al poble per a major glòria d'alguns. Si el tema arribes a oïdes de Luis García Berlanga, segur que ja tindríem pel·lícula al caure “El patrimonio municipal”.
Nosaltres, com a malgratots que som, des del nostre espuri sentit de la decència estem al·lucinant veient les bestieses passar i la persistent permanència d'alguns matats servidors de la pàtria en la “seva” poltrona vitalícia. Veure per creure!



11 comentaris:

Anònim ha dit...

a veure si ja d'una vegada l'escola d'adults s'insereix a la regidoria d'ensenyament i no a la serveis socials, com passa al nostre municipi. Cal que es edixi de banda aquest caracter paternalista i es comenci a treballar de veritat. Es que paguen viatges a les altres escoles?

Anònim ha dit...

No ho entenc.
Només costa 1185 € el viatge?
Hi va una sola persona tres nits o tres persones una nit?
M´ho pot explicar algú?

Anònim ha dit...

Apa que a la tertulia d'avui a la ràdio us han deixat de volta i mitja, sobre tot un tal Antonio que pel que diu ell deu ser un sant baró.

Anònim ha dit...

Aquest Sr. Antonio no sap llegir o bé necessita ulleres, perquè, jo si veig en els escrits punts i comes.
Una tertúlia ha de ser plural, crec que aquesta no ho és. No hi ha ni pluralitat d'opinions ni de tertulians dels dos gèneres com passa en totes les tertúlies de les diferents emissores.
No sé qui és aquest senyor, però, si que sé que vol dir pepoisme, encara que la paraula no es trobi en el diccionari, potser algun dia hi trobarem la definició, ja que una llengua és viva i a mesura que passa el temps incorpora nous vocables.
Senyor Antonio, encara espero que es disculpi públicament pel comentari que va fer de les dones amb pelleringues.
Senyor perquè no s'aplica a vostè els comentaris que fa respecte de la persona o persones que porten el blogg al qual es refereix?
I per últim, no sempre estic d'acord amb allò que s'escriu en aquest blogg, però, si que tinc clar, que en aquest poble no es pot opinar amb noms i cognoms de manera diferent al pensament del govern, per aquest motiu molta gent o fa de manera anònima i espero que puguem gaudir dintre de pocs temps de llibertat per poder expressar lliurament les nostres opinions, com fan vostès des de la tertúlia de radio Malgrat.

Anònim ha dit...

No seré jo qui defensi als senyors de la tertúlia, però us recordo que tenim un telèfon (el 937654148), al qual podem trucar lliurament per expressar les nostres opinions.

Anònim ha dit...

Realment Creus, creus que és normal moderar una tertúlia pretesament plural i, participativa amb els oients, amb les tres-quatre persones habituals del programa i el nivell de les seves asseveracions i opinions? Que potser una dona no té prou nivell per ser tertuliana del programa i a les dones d'aquest poble els hi és igual que se les discrimini per raó de gènere?
Sàpigues que a la majoria de dones del poble i que no pertanyem a l'Associació de Dones, ens ofèn molt les repetides mostres de masclisme d'allò més barroer que sovint manifesten els habituals tertulians sense cap vergonya. Tu, com a moderador, no has de tenir que passar aquesta vergonya, tu el que has de fer és vetar la seva assistència al debat per no mostrar cap respecte cap a les persones de gènere femení.

Anònim ha dit...

Per la vostra informació aquest Sr. Antonio crec que deu ser el que portava el Restaurant La Mar Salada. Si no tinc tampoc mal entès, la seva filla és la que porta entrant i sortint de l'Ajuntament des de que el restaurant va tancar, suposadament per les obres del Pas a nivell. Idic suposadament. A buen entendedor pocas palabras bastan, no?

Anònim ha dit...

Alguien sabe si se aprueban partidas de compra de JB para un ilustre miembro del PPOE?

Anònim ha dit...

Al final de la gravació no té pèrdua quan l'alcaldessa diu: "He estat fora, vaig caure, tinc mal de coll. Algú m'ha fet vudú, algú m'ha fet una maledicció d'aquestes. Sort que reso un parenostre cada dia al vespre per equilibrar la situació".
Jo voldria saber si algú amb aquestes anacròniques creences està capacitat per governar un poble o té una greu inestabilitat psíquica que requereix visitar urgentment al psiquiatra?

Anònim ha dit...

Ostres la de la marsalada tiene unas tetas que paque!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

La conxita en el dia de la neu ja se pego de morros en el suelo i la escusa fue esque hay hielo, pero de logorda que esta i salio rodando osea como esta de vaciones pagadas por els malgrattenses imaginaros como vendra de volumen la colega´como para pesarlos al vinyolas i la concha.
Tiene que estar vonita.