divendres, 24 de juliol del 2009

Un dos, derecha ar!

Ja és trist que de les moltes coses interessants que hom pot anar a cercar als Països Baixos per satisfer les seves dèries particulars com ara són les flors, les herbes, els colors, les senyoretes..., la nostra alcaldessa i seguici hi vagin només encegats amb l'únic objectiu de regalar al poble de Malgrat, pagant ell, clar, d'uns inoblidables dies de xivarri, timbals i marxes paramilitars. Algú ha preguntat als veïns del poble si aquests dies de bandes i majorets que cada any alegrament ens repeteixen són del seu gust i val la pena mantenir? Que hem fet nosaltres, malgratencs, per merèixer un càstig d'aitals dimensions i suportar les impertinents dèries particulars i compulsives obsessions de les nostres, per anomenar-ho d'alguna manera, melòmanes autoritats?

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui si que no estic amb tu de cap manera, això és una bona inciativa i amb una mica de sort si el torneig agafa renom serà bo pel poble i pel turisme ja que a l'octubre la cosa sempre va de baixada i això ajudarà moltissim. A Blanes fan petards cada nit durant una setmana, xivarri, fum gentades, però segur que et sembla bé. A vegades les coses no són tan blanques o negres, sinó que s'han de val·lorar amb perspectiva. Una altra cosa diferent és el viatge que fa la Conxita a Holanda i el que en pugui treure de tot plegat, però el torneig en si crec que és bò.

Anònim ha dit...

Esto de acuerdo con el anterior comentario.

Sacas a la luz y criticas cosas que caen por su propio peso, y es excelente que lo hagas, pero al criticar otras cosas menos transcendentes y realmente no tan graves, creo que dejas a huevo que se use lo de "este esta en contra de todo por sistema" para despitar sobre lo que realmenente es grave y restarle importancia a tus informaciones.

MALGRATOT ha dit...

Fixeu-vos en que el nostre malmès folklore queda aparcat del tot en detriment d'una tradició folklòrica totalment aliena a nosaltres i que se'ns ven com a mostra "cultural" quan nomes busca complaure hotelers -negocis privats-, que fa l'ajuntament per promocionar els negocis privats dels fusters, mecànics, teixidors o pagesos? Per altre part no hi ha hagut participació ciutadana de cap mena sinó una imposició municipal absolutament interessada per preservar un sector productiu en detriment dels altres. Per veure la Lira Ampostina o qualsevol altre agrupació de bandes nostrades -el País valencià n'està ple-, inclús mereixerien la nostra admiració i aplaudiment, però el que tenim ara ho trobem francament desubicat i totalment fora de lloc.
En quan a espectacles pirotècnics com els de Blanes dir-te que hi estem totalment en contra i sobre tot per la dimensió que se li està donant. Per una banda se'ns demana respecte medi ambiental i els mateixos no s'estan de cremar, paralelament i en una setmana, set tones de pólvora que de segur no ajuda gens a la preservació del nostre primparat medi ambient. Aplicable en molts àmbits creiem que no existeixen verins, existeixen dosis. Una cosa és l'us i altre l'abús i clarament estem en una fase abusiva i descompensada de les festes en general.

Rat Penat ha dit...

Malgratot, segons tu ens hauríem de conformar amb gralles, gegants i sardanes?
Hi ha més coses al món i són prou vistents com per a no gaudir-les.
Està molt bé exalçar les nostres tradicions però no ens hem de tancar en nosaltres mateixos en una mena d'introversió que només ens porta a ser mes pobres.

Anònim ha dit...

Fins ara m'havia mossegat moltes vegades la llengua, però us haig de dir que em feu pena.
Critiqueu per criticar sense saber el què critiqueu. Ara dieu que ens han de preguntar als ciutadans què volem abans de fer-ho?
No sabeu pas el què dieu. D'aquesta manera mai es farà res, i menys amb gent com vosaltres davant de tot.
A part de criticar i deixar a parir a tot Déu, sabeu fer alguna cosa de profit?

Anònim ha dit...

Quedo perplex per aquestes justificacions que he llegit per aquí, del "fer per el fer".
És a dir, no importa el que es faci mentre es faci alguna cosa, "a veure si hi ha sort i agafem renom.. com que els veins tiren cohets, a vure que podem fer nosaltres".. etc, etc.

La meva manera de veure-ho és molt propera a la que fa Malgratot.
Peró jo encara hi afegiria que la concentració aquesta de bandes és un àcte absolutament provinciá, en el sentit de carrincló i fora de context.

Peró potser, per clarificar-ho, el que ens caldria saber són els resultats econòmics de tot plegat.
Si alguns justifiquen la moguda perquè així hi ha una major circulació de diners.. caldria presentar els números.
Què ens costa a les arques municipals i quin retorn hi ha.
No em serveix que l´hotel A o B han tingut més o menys ingressos... el que hem de saber és per cada € municipal invertit quants n´han retornat.

Algú deu haver fet els números veritat?

Anònim ha dit...

De segur que si han fet els numeros,pero de segur que no els aclariran i al pteguntar perque?

Daltra vanda no estaria malament de fer daver i demostrar els turistes de que aqui tambe tenim una cultura propia,i que no son ni els braus ni la pandereta ni el barret mexica.


No crec fos desencertat de fer coneixer la nostre cultura propia i enrriquidora i no menys veriada de la nostre catalunya.