dissabte, 1 d’agost del 2009

Això de la doble moral

En vista de la moció sobre nudisme que presentarà al proper Ple municipal el grup ERC de Malgrat, nosaltres ens delim per escoltar l'argumentari emprat i que de segur ens complaurà d'allò més d'escoltar i de com ho fa aquesta tropa per justificar la negativa del govern i, molt probablement, votar en contra d'una mesura que ells mateixos contemplen en l'articulat de la Ordenança de Civisme i Convivència, concretament en el punt 13è. de l'article 39 de platges i que textualment diu: "Està expressament prohibit practicar nudisme integral fóra de les zones autoritzades". Algú pot informar-nos d'on es troben, a Malgrat, les zones autoritzades?, les hem buscat i no les trobem per enlloc i el que és més preocupant és que no creiem que tinguin cap voluntat de crear-les, encara que això ja entraria en fer arriscats judicis d'intencions, mai se sap! El proper dijous pot ser molt divertit. No us ho perdeu.
A efectes d'aportar informació sobre el tema del nudisme us adjuntem un acurat treball del blog "Té la mà Maria" on ens expliquen fil per randa l'estat legal actual de la qüestió i als qui agraïm el seu esforç en pro de la normalització ciutadana.

NUDISME, EL MÉS NATURAL DEL MÓN

El nudisme no és un delicte ni es pot castigar, a pesar de que alguns Ajuntaments i normes locals s’obstinen en portar la contraria.




El nudisme és una realitat més que assentada. Tot i així, els naturistes poden topar-se amb agents o normes que els obliguin a vestir-se. Davant d'això, s'imposa recordar: el nu no és delicte.




Per practicar nudisme a l'estat no cal buscar una recòndita cala o un sender encara més amagat. Ni tan sols cal limitar-se a les zones tradicionalment naturistes. Amb la llei a la mà, qualsevol persona pot optar per aquesta opció en qualsevol lloc públic.




També algunes sentències constaten aquest dret, tot i que encara són aïllades. Però tot això no n'hi ha prou. Aquest estiu, com qualsevol altre, els naturistes corren el risc de topar-se amb autoritats policials (en la seva majoria locals) que els obliguen a vestir-se. Fins i tot es poden veure sancionats i fer cap al “cuartelillo”, si es neguen a això.




El reconeixement explícit de la carta magna a la llibertat de consciència, expressió o pensament implicava la invalidesa de la norma franquista que incloïa al naturisme dins del delicte d'escàndol públic. De fet, les autoritats post-constitucionals van crear una llista de zones (platges, en la seva majoria) autoritzades. Amb el temps, la realitat es va plasmar en la llei: l'aprovació del nou Codi Penal, el 1995, va desterrar definitivament qualsevol empremta de delicte en la pràctica del nudisme. En l'actualitat, l'únic 'escàndol' tipificat és l'exhibicionisme, és a dir, mantenir una actitud obscena "davant de menors o incapaços".




La llibertat és tan evident que, els tribunals han declarat que les platges estrictament nudistes (i per tant, les estrictament no nudistes) són il·legals per discriminatòries. Però hi ha més. La Llei de Costes només dóna competències als ajuntaments en matèria de neteja, higiene i salubritat. La norma, de 1988, retira la missió de “policies de la moralitat” que atribuïa als consistoris la llei de 1969.




I si m'obligan a vestir-me?




Si un agent t'obliga a vestir-te, pots negar-ti. El naturisme no és delicte ni escàndol públic ni exhibicionisme. Si les explicacions no serveixen i et detenen, podràs recórrer la sanció i, a més, l'ordenança il·legal sobre la qual es basa (a la Federació Espanyola de Naturisme poden fer-ho per tu). És important no resistir-se per a que l'agent no us detingui per desobediència. Es tractaria d'una detenció il·legal, però no es podria recórrer la norma que prohibeix el nudisme i la mala experiència no serviria per a res. A comissaria, no oblideu demanar que s'obrin diligències i que et lliurin una còpia. Si es neguen, posarem una denuncia.




16 comentaris:

Anònim ha dit...

He d'entendre pel que diu l'article que l'Ajuntament no té cap potestat per determinar la pràctica del nudisme només en zones autoritzades ja que es tractaria d'un tracte discriminatori? "La llibertat és tan evident que, els tribunals han declarat que les platges estrictament nudistes (i per tant, les estrictament no nudistes) són il·legals per discriminatòries."

Anònim ha dit...

Dons està ben clara la voluntat del nostre ajuntament de prohibir com més millor i interpretar la llei al seu gust per poder actuar alhora com ayatolas de la moral pública en nom de la respectuosa convivència. En aquest article 39 de civisme a les platges s'han passat de frenada un munt de cantonades.
Només tenen dues opcions, la primera seria habilitar zones específiques per a la pràctica del nudisme, com a mal menor, i la segona retirar el punt tretzè de l'articulat per no tenir-ne competències al respecte, mal li pesi al reputat autor de la sensacional normativa.

Anònim ha dit...

Mira, al Maresme hi ha un munt de pobles (potser massa?) i en cada un d'aquet pobñes hi ha un tros de platja nudista. Potser ja n'hi ha prou?

Anònim ha dit...

Manca d'idees potser? no hi han temes més interessants?

Anònim ha dit...

Això de les idees ho dius per la gent de Malgrat tot, oi?

Anònim ha dit...

Ès un tema de preocupació nacional. Cada dia, milers de catalans s'en van a dormir (i no poden dormir) pensant on aniran al dia següent a fer nudisme.

No és la crisi, ni l'atur, ni l incertesa en el futur, ni la corrupció ni els impostos, ni el terrorisme el que els engoixa, és simplement si a la platja hi ha un racó tancat per als nudistes.

Poca vergonyes!!

Anònim ha dit...

Volem saber la veritat sobre el cebolleta del PP de Malgrat. Temps enrera ja vam llegir que donava problemes.
Malgratot, investiga

Anònim ha dit...

És curiós constatar com dels centenars de temes "intrascendents" que es toquen en els plens municipals aquest sigui el primer en molts anys que mereix tanta atenció pèr part dels blocaires...

Anònim ha dit...

de fet, els altres temes que aquí es diu que són importants, només cal recordar que ja s'han discutit al Ple, sobretot l'eterna pesadilla del pla de mobilitat.

MALGRATOT ha dit...

Francament pensem que no cal perdre un minut més en parlar d'aquest personatge. La visió dels dos enllaços, que un anònim samarità ens ha enviat, parlen per si mateixos i ens situen a la persona en qüestió en el lloc que li pertoca.

http://www.facebook.com/pages/A-mi-tambien-me-ha-intentado-arrimar-la-cebolleta-Eric-RF/106523894901

http://www.youtube.com/watch?v=lHZByOpQO-c

Anònim ha dit...

algu pot tornar a penjar el video al youtube¿?

Anònim ha dit...

Ho sentim el missatge del youtube diu: This video has been removed by the user.

Anònim ha dit...

Com s'amaga. És incapaç d'assumir les conseqüències dels seus actes. I ja que és president de les joventuts, com és que no fan mai res? Els hi té prohibit la Conxita tenir veu pròpia?

Anònim ha dit...

O tenir un blog per exposar obertament la seva "suposada" ideologia? Està clar que aquest partit es nodreix de joves descerebrats a model dels adults.

Anònim ha dit...

el seu problema principal és que només hi accepten ineptes, apart de que els qui tenen més seny no s'afiliarien a aquestes joventuts.

Anònim ha dit...

Dels 15 comentaris que van fins ara, només 4 o 5 comenten l'article del nudisme. Sempre acabeu parlant del mateix, mireu que sou "cansinos".
No es tractaria d'un respecte mutu entre nudistes i no nudistes? Tan complicat es buscar fòrmules que convinguin a tots dos grups. I que algú m'expliqui, si us plau, per qué les platges nudistes de seguida s'omplen d'homes homosexuals? Ho fan per a exhibir el seus atributs?