divendres, 16 de novembre del 2007

Predicar amb l'exemple, o sobre el descrèdit.

Apagada contra el Canvi Climàtic

L’Ajuntament de Malgrat de Mar s’ha adherit a la campanya que organitza Ecologistes en acció amb el lema "Enfront del canvi climàtic: actua ja”.

L’acte contra el Canvi Climàtic consisteix en apagar les llums de les dependències i l'enllumenat públic durant 5 minuts a partir de les vuit del vespre. L'apagada "Enfront del canvi climàtic: actua ja”, és una iniciativa ciutadana que busca sensibilitzar a l'opinió pública sobre les greus conseqüències i la necessitat de prendre mesures urgents davant aquesta greu amenaça. L'Ajuntament de Malgrat s'ha adherit a la iniciativa i anima a tots els ciutadans de Malgrat a fer el mateix i sumar-se a aquesta apagada general aquest vespre.”

_____________

Un franc aplaudiment a l'enorme esforç fet per les nostres autoritats, la seva presa de consciència en temes medi ambientals, de segur, molt aviat donarà els fruits esperats, que tots desitgem i, que també, alguns deformen amb les informacions que transmeten. Quina èpica proesa la d'apagar els llums 5 minuts un día a l'any i així poder dormir tranquil la resta.

Els mateixos servidors que pretenen impartir classes de sostenibilitat, no tenen cap rubor en deixar els llums encesos tota la nit, com es veu en la postal, en llocs deshabitats, aïllats o amb pistes de petanca. Però no poca energia malbaratada, no, sinó a l'engròs, a manta, com si diguéssim, una disbauxa de consum, altre cop confeti públic a dojo i que no es pot tolerar ni justificar de cap de les maneres. Tenir encès des de la posta a la sortida de sol la quantitat de llum innecessària, com fan metòdicament vostès cada dia de cada dia i, que no fa cap falta o que podria ser molt menor, desacredita davant el ciutadà qualsevol iniciativa, consell o argument que vostès plantegin, endeguin o promoguin.

Analitzin, diagnostiquin i actuïn, però siusplau no s'hi dormin o farem salat.

Ajuntament, tu sí que tens que despertar i actuar ja!!!


4 comentaris:

Anònim ha dit...

quants llums hi ha entre els dos passos soterrats?

sembla un aeroport!!!

Anònim ha dit...

Sí, 15.000 w. pel cap baix, però no importa per que paga la Casa Gran. Ells son així de sostenibles. Passar per sota el pont, si ets mosca encara que sigui collonera, fa que entris en fase pirolítica de combustió a l'instant. Jo dins de la meva família he patit ja tres desaparicions en vol. I el més greu, no hi ha senyalització pels alats de cap mena, aquest en Valentí és un garrepa amb la senyalització del poble!

Mosca Collonera ha dit...

No hi passem pas, nosaltres, per sota d'aquests ponts! I ara!

Anònim ha dit...

dubto que la Mérida hi hagi passat per la nit per sota el soterràni i hagi vist l'exageració de llums.