
diumenge, 29 de novembre del 2009
Butlletí desinformatiu del PPOE nº. 18

dijous, 26 de novembre del 2009
Per voluntat divina
dimecres, 25 de novembre del 2009
De neolerrouxistes i zombies


dilluns, 23 de novembre del 2009
El PPOE i els tutti quanti

dijous, 19 de novembre del 2009
Les allargades ombres
dimarts, 17 de novembre del 2009
Vostra actuació desastrosa i planyidera
dissabte, 14 de novembre del 2009
Mirada retrospectiva i fanatisme* social
Qualitat de fanàtic; entusiasme cec i obstinat; cast. fanatismo. Lliurant-la abans de tot dels vells fanatismes qui la mantenen atrassada, Rosselló Many. 185. Entrava en son temple amb l'ardent fanatisme del neòfit, Oller Febre, i, 5

dijous, 12 de novembre del 2009
Paradisos perduts
El trabajo, tan hermoso como duro, consiste en ilustrar con una fotografía de hace unos cincuenta años un pedazo de costa representativo de una zona, y que sea a la vez emblema de las razones por las que aquel lugar atrajo el interés de los primeros veraneantes y de unos admirados turistas. Y luego, con toda la intención del mundo, Bator coloca a su lado una fotografía actual, en color, tomada desde el mismo ángulo. Uno va pasando páginas y no gana para sustos. Quien mira y lee los textos con los que Bator narra el contraste llega fácilmente a la triste conclusión de que el mundo, sin discusión posible, tenía muchísimo más nivel en blanco y negro.
Este libro, magnífico y ejemplar, didáctico y nada retórico, lleva como subtítulo Crónica gráfica de la transformación de la costa española,aunque uno en seguida se pregunta si su autor, movido sin duda por su amabilidad a prueba de bomba, se ha propuesto no asustar. La costa, en efecto, se ha transformado, pero a la vista de los documentos gráficos que ofrece - excelentemente escogidos, por cierto-,uno diría que el verbo se queda corto.
Lo más sorprendente de todo es que la destrucción de la costa española haya sucedido en estos últimos años con ayuntamientos democráticos, comprometidos todos verbalmente con el respeto al medio ambiente, regidos por una legislación suficiente, inequívoca y fácil de interpretar, sometidos a control por las sucesivas instancias superiores, y, por si no bastara, con un ecologismo militante dispuesto a no dejar pasar ni una. A la vista está, sin embargo, que pasaron casi todas, y por la puerta grande.
Tal como marchan estos asuntos, me temo que la cosa no haya terminado ahí, y que dentro de pocos años al bueno de Juan Pedro Bator le tocará ilustrar un ineludible complemento. Saturada ya la costa, el ladrillo avanza imparable hacia el inmediato interior, con la misma estética e idéntico método operativo. Si ahora se observa poco movimiento privado, porque la crisis ha impuesto un estado de letargo, eso no significa que haya aportado sentido común, ni siquiera buen gusto ni mucho menos un cambio en los objetivos. Y si alguien lo duda, observe la obra pública en lugares afectados. Y si no sabe dónde efectuar la observación vaya de
Anton M. Espadaler - L.V. 11/11/2009
dimarts, 10 de novembre del 2009
Dolce far niente

diumenge, 8 de novembre del 2009
Denunciï’m, denunciï’m!
divendres, 6 de novembre del 2009
La catifa municipal

dijous, 5 de novembre del 2009
Amistats molt perilloses
Aquí teniu la última intervenció a Ràdio Malgrat de la regidora Ana Vega en un nou intent d’infondre confiança als desinformats ciutadans que ho ignoren tot de les seves gestes municipals. Són tantes les tasques que realitza aquesta dona en aquest pou de presumpta corrupció en que s’ha convertit Malgrat que compta amb l’assistència i assessorament als Plens de Malgrat de d’inefable ex alcalde de Llavaneres, Victor Ros, pels que ho ignorin, el gran creador dels presumptes -o no tant- escàndols de corrupció a Llavaneres. Tot plegat un estol gremial de mosques que sobrevolen tifarades a la recerca dels seus tangibles guanys. Al capdavant de tot aquest gran escàndol de governabilitat local hi trobem el PSOE amb la inefable alcaldessa Campoy que ha fet possible aquest lamentable i esperpèntic miracle que té tota la pinta que s’acabarà com el rosari de l’aurora. Per tothom és coneguda la dimensió del gran escàndol de la construcció al nostre poble mentre els sistemes democràtics de control estan de vacances, passant de tot, prenent el sol. Potser ja fora hora que finalment fessin una ullada a Malgrat. Quedarien/m sorpresos de tot el que es pot arribar a entaforar sota la catifa consistorial.
Pels neguitosos que no disposin de 30 minuts per escoltar la vàcua xerrameca pepoeista, hem elaborat un resum de dos minuts amb la intenció d’estalviar temps als oïdors.
dimarts, 3 de novembre del 2009
El virus antidemocràtic "3A"

Perill pel Maresme?: el virus “3A”, ha nascut a Malgrat.
Aquest virus “3A” és l’Actitud Autoritària a l’Ajuntament. I s’ha descobert recentment, quan s’ha impedit l’entrada al Ple de l’Ajuntament de Malgrat d’un ex-treballador acomiadat el juny de 2008.
Reprodueixo els meus articles a la revista Som-hi! de Malgrat dels mesos de setembre i octubre on es poden observar els detalls d’aquest virus. També, el comunicat conjunt dels grups de l’oposició. Si alguna persona està interessada en més informació pot consultar als grups municipals de l’oposició (CIU, ERC, ICV-EuiA), o posar-se en contacte amb mi (soleramon@hotmail.com).
El meu desitg democràtic és que cap persona del Maresme es trobi en la mateixa situació que jo: acomiadat per demanar l’aplicació del conveni laboral de l’Ajuntament, i amb l’entrada prohibida als plens municipals, per evitar les seves protestes.
Hi ha persones que creuen que haig de limitar la meva lluita als tribunals, als que evidentment he anat, però la gravetat d’aquest comportament de l’equip de govern requereix que se’n doni la màxima informació per acabar amb aquest tipus de comportaments antidemocràtics.
Maresme, octubre 2009.
___________________
Imprès repartit per Ramon Solé als plens municipals de Pineda i Palafolls.
La por a la llibertat
La por del grup socialista a la democràcia
per Víctor Alexandre
divendres, 30 octubre 2009
Hi ha moments a la vida en què resulta inevitable sentir vergonya aliena; són situacions en què el comportament de tercers resulta tan esborronador que no podem evitar experimentar una visible incomoditat. I això és el que vam sentir la immensa majoria de les persones que omplíem la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Cugat el passat 19 d'octubre quan es va votar la moció relativa a la consulta sobre la independència de Catalunya. La votació d'aquesta moció, que va ser aprovada amb el suport de CiU, d'ICV i d'ERC i els vots en contra del PP, és a dir, amb el consens del 75% dels representants de la ciutadania, va tenir una imatge galdosa protagonitzada pel grup socialista. Va ser quan aquesta formació es va negar a votar adduint que respecten la consulta, però que no en comparteixen la finalitat. És a dir, el mateix plantejament que el Partit Popular però amb la diferència que aquest partit no se n'amaga. D'això, però, el Partit Socialista en diu "abstenció passiva". De la vulneració del reglament -que no admet cap més opció que el sí, el no o l'abstenció-, els representants santcugatencs de la formació que lidera José Luis Rodríguez Zapatero, amb José Montilla com a delegat a Catalunya, en diuen "abstenció passiva". Magnífic. I per acabar-ho d'adobar, es van treure de la màniga una moció en defensa de l'Estatut. El mateix Estatut que 48 hores després de ser aprovat pel Parlament va patir un atac en forma de 62 esmenes a càrrec d'aquest mateix partit amb José Montilla al capdavant. Més magnífic encara. La magnificació del cinisme, n'hauríem de dir.
Curiosa, per altra banda, l'excusa de mal pagador del grup socialista per no quedar alineat al costat del Partit Popular, perquè, si el seu respecte per la consulta és tan gran, com és que ni tan sols es digna votar-la? I si, com diu, no la vota perquè no en comparteix la finalitat, quina millor manera d'expressar aquesta opinió que votant-hi en contra o abstenint-s'hi. O és que potser el grup municipal té greus contradiccions que no sap com resoldre i per dissimular-les es veu obligat a vulnerar el reglament? Doncs no, no sembla que es tracti de contradiccions sinó més aviat de vergonya que tothom sàpiga que en aquesta qüestió, com en tantes altres que afecten Catalunya, el Partit Socialista no es diferencia en res del Partit Popular.
Ben mirat, cal patir un dèficit molt gran de cultura democràtica per arribar a menysprear el dret a la llibertat d'expressió dels altres només perquè el pensament d'aquests altres no coincideix amb el nostre. Què és, si no, la democràcia? En democràcia es pot preguntar tot, absolutament tot, ja que és justament per mitjà del vot que expressem la nostra opinió. Es pot tenir una opinió contrària i votar-hi en conseqüència, naturalment que sí, però no es pot estar en contra del dret a consultar aquesta opinió. I això és el que es votava en la moció de Sant Cugat: el dret a consultar l'opinió dels santcugatencs sobre la independència de Catalunya. El passat 19 d'octubre, per tant, el ple de l'Ajuntament va posar en evidència els qui només accepten el joc democràtic quan aquest és favorable als seus interessos.