diumenge, 29 de novembre del 2009

Butlletí desinformatiu del PPOE nº. 18


No tots els polítics som iguals (però, agrupadets per famílies, uns som més iguals que altres)

A tots ens han colpit les notícies aparegudes els últims dies sobre els afers de corrupció en diferents àmbits de la política a diferents llocs de l'estat i encara més en la política i societat catalana. Davant d'això us vull demanar perdó pel mal i el desencís que aquests casos provoquen a tota la societat (No estem aquí per perdonar, per aconseguir perdó ha d’anar a l’església).
Ambtot, a mi m'agradaria fer una reflexió que ens portés més enllà (a nosaltres més cap aquí) i ser capaç de fer-vos veure que: No tots els polítics som iguals (però uns són més iguals que altres). La majoria creiem en la política com un servei (per estar-hi anys i anys i discretament forrar-se), com l'instrument per posar-nos al servei de la població, per millorar les nostres (butxaques) poblacions i atendre en la mesura del possible les seves demandes (Riera, Referèndum, ARE...). Tant en Ajuntaments com en Autonomies o en l'Estat, vull creure, he de creure i crec, que la majoria de les persones que es dediquen a la política ho fan honestament i que fan les coses tan ben fetes com saben (aquí a Malgrat per confirmar aquesta afirmació tenim el cas de la Vega i les seves incomparables aportacions a la política i al repartiment del pastís municipal).
La corrupció no és una cosa del nostre temps, és una cosa que s'ha donat sempre. En les dictadures no surten a la llum pública perquè hi ha al darrere una cobertura tan judicial com governamental. Per tant, hem d'estar satisfets que la (pseudo)democràcia que hem aconseguit entre tots faci aflorar aquests casos, i que els membres corruptes siguin expulsats de la política, siguin jutjats i castigats com cal (per jutges no corruptes i veritablement independents dels poders legislatiu i executiu).
Davant d'aquest casos que ens han "alarmat a tots" (a alguns més que a d’altres) es proposen tot un seguit de mesures de més control en les lleis, en fer el patrimoni dels representants polítics més públic, etc. (els mateixos elements socials corruptes faran les noves lleis?) Tot això ajudarà a fer la política més transparent per als que la veien opaca.
Personalment crec que tota mesura és bona, però les lleis ja hi són, el compromís també, el codi ètic ja es va firmar... (l’ètica, científicament se la passen per l’arc de triomf cada vegada que ho consideren oportú) A més de les mesures pel control en la política, també s'ha de incidir en els valors com a norma fonamental de vida, si no, tot control no servirà de res (per això, llestos com som i com ja he declarat fa pocs dies, no som partidaris de tenir una oficina antifrau tocant-nos els bemolls). El que vol aprofitar-se del càrrec sigui el que sigui i de què sigui; el que vol escapar-se de la legalitat, sempre trobarà l'escletxa per sortir-se'n (quina gran obvietat, estem pensant en la legalitat de les mesures preses en contra del ciutadà Ramon Solé), i això no es només per els polítics, que també, sinó per a tots i cadascun de nosaltres.
Per tot això, es fa urgent la correcció ètica per a tota la societat. Els polítics no som una raça a part de la societat (alguns pensem que els que tenim actualment sí que són una raça apart) i si tenim en compte que sortim de la pròpia societat (a voltes ho dubtem, ens semblen zombies), la correcció és urgent per als polítics, però també ho és per a tota la societat. La democràcia només té sentit i s'aguanta si té la base de l'ètica (si pot ser moral millor), l'honestedat i el servei del bé comú: sinó, no té futur (farem una riera coberta per demostrar, jejeje, jijiji!, que interès privat i comú van a l’uníson). En aquest moment de crisi econòmica, de descrèdit i de crispació política, de dificultats familiars, de crítica facilona (és facilona per què ni dissimulen, actuen descaradament), de desorientació general (els únics desorientats són la gent del PSC), hauríem entre tots a ajudar a que política sigui com no pot ser d'altra manera, el contracte de servei públic (vuit anys màxim, no dinou) amb la ciutadania, i, per sobre de tot, d'integritat i responsabilitat personal (està ben clar que, on no n’hi ha, no en pot rajar). Per això també calen mesures de la societat, respectant la classe política i animant-la (això a Malgrat, perquè també en aquest sentit, s'ha de reflexionar. La democràcia sense la classe política tampoc és possible (certament, però, no cal confondre política amb saqueig sistemàtic del poble).

Conxita Campoy i Martí
Alcaldessa de Malgrat de Mar


Comentaris de Malgratot

21 comentaris:

Anònim ha dit...

aqui el únic saqueig el faria ERC donant tots els nostres cales el poble SAHARAUI..... Fora! volem que amb els nostres cales és facin coses i jo pregunto.. els de ERC vosaltres que en fariau amb els nostres cales?
Montarli un nou taller el Sr Gelpí? ho fer verdaderament coses pel poble?

Anònim ha dit...

Aqui no se trata de criticar a unos partidos y a otros, se trata de que por una vez en este pueblo gobierne y votemos a alguien con ideas nuevas y que pueda escuchar al pueblo.
No es una tarea facil pero si se hace con un poquito de cariño y un poquito de sentido común.
Espero ver en todos los partidos gente joven que siempre hay muy pocos.
Malgrat joven ya!

Anònim ha dit...

Tens tota la raó!
Gent jove al poble gobernant!
Que Malgrat sigui un referent!

Anònim ha dit...

No entenc aquestes afirmacions sobre erc, els dienrs i el sahara. Tu saps els diners que la Sra. Aubanell envia a Nicaragua. Doncs això. Pregunta. Informa't abans de parlar.

Anònim ha dit...

EL FONS: Si l'alcaldessa diu que es parli del Sahara i no de Nicaragua, doncs es fa, amb disciplina i a esperar l'agraïment.

Anònim ha dit...

www.reagrupament.cat

Anònim ha dit...

Alerta, que no t'enganyin!, la Aubanell va estar fent de cooperant a Nicaragua i cobrant esplèndidament trinci trincu en dòlars pagats per l'ONU durant un llarg període de temps. Al Sàhara ella mai hi aniria, per què per Espanya és un tema tabú, l'última gran vergonya del colonialisme espanyol, com tampoc aniria a cap lloc que no fos cobrant i cobrant bé, a diferència dels que ajuden al poble Sahrauís que ho fan altruísticament i afegint diners de les seves pròpies butxaques. Ella només es dedica a parlar de solidaritat si darrera hi veu un guany personal immediat, com ara perpetuar el seu càrrec dins el seu partit, per tant, de solidaritat res de res, d'egoisme personal, tot i més.

Anònim ha dit...

Això ja es veu que no ho ha escrit el cebolleta. Està massa ben escrit.

Anònim ha dit...

Atent Cebolleta, per si no ho sabies mira que organitzen a Malgrat. Ja ho deus haver portat tu com a líder del PPOE. No volem ni saber totes les perversions que has preparat per aquests dies. Que tremolin les criatures (mai millor dit).

GRAN FIESTA GAY Innovadors organizará el próximo año un encuentro internacional de gais y lesbianas entre el 24 de abril y el 1 de mayo, una actividad dirigida al turista homosexual que convocará a 3.000 personas en las cuatro poblaciones. El acontecimiento consistirá en una gran fiesta gay, con desfile incluido y una feria cultural y divulgativa sobre la homosexualidad.
De esta forma, el Alt Maresme aprovechará el tirón de la marca gay-

Anònim ha dit...

Quina poca vergonya aquesta gent del PSC. Tenen la hipocresia tant per la ma que fan por.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb l'anonim de las 11,37,fa tems que dic que de socialiste re,

Anònim ha dit...

Anònim de 18:42 si en la festa esta el gay de ERC jo m'apunto!!!!!

Anònim ha dit...

Tanto cebolleta gay i tienen o tenian uno en su partido.
Venga hombre no os escondais ni os avergonzeis de el que es un tio apañao.

Anònim ha dit...

He sentit a dir que de Ràdio Malgrat sortirà una proposta per fer un debat sobre la riera entre l'alcaldessa i la plataforma...Això sí que seria una tertúlia interessant. Ramon Solé.

Anònim ha dit...

Ho dubto molt, ni ràdio Malgrat és capaç de prendre iniciatives pròpies ni l'ajuntament està per dialogar i menys amb les persones que dirigeixen les dues institucions. Les dues entitats són "per se" profundament antidemocràtiques.

Anònim ha dit...

Ramón solé?
Qui és aquet?

Anònim ha dit...

Una persona, ciutadà, català, que no calla i us pica. Vols més detalls?

Anònim ha dit...

www.lavaca.org "El fin del periodismo y otras buenas noticias" es pot veure la importancia de mitjans de comunicació alternatius com Malgratot.

Anònim ha dit...

11,19. El meu mail soleramon@hotmail.com
Així podrem quedar i t'ho explico. O si vols ens veiem al proper Ple. Estaré encantat de donar-te les explicacions que necessitis. Gràcies. Ramon Solé.

Anònim ha dit...

Ramon, les teves afirmacions ja no les creu ni la gent del teu voltant (oposició en ple). Si l'afirmació del debat a la radio és com les que vas fer dels cocodrils del Parc Francesc Macià, vas bé perqué ens ho creièm.

Anònim ha dit...

parla per tu