dijous, 19 d’agost del 2010

Batejada amb la mà de Déu

Un cop finalitzada la Festa Major de Malgrat, en l'ànim de molta gent queda clar el cansament que representa patir un any més d'una programació feta i promulgada per decret de dalt a baix quan hauria de ser totalment al reves. Els que ens ho mirem amb una certa distancia varem poder contemplar aquesta miraculosa aparició de la que ha estat ungida per la mà de Déu per fer la seva real voluntat al marge del poble, eludint tota crítica, comprant el que i a qui cal, i justificant sota la coartada de la greu crisi que patim, aquesta migrada i grisa oferta de programació i sobre tot d'imaginació.

Aquesta gent que cobren generosament del poble per gestionar-ne la intendència, no per fer jocs especulatius polític-econòmics, saben que naveguen en una barca que fa aigües pels quatre costats i a fi d'evitar-ne el seu naufragi intenten desesperadament despuntar en la recta final del seu mandat amb grans parides dedicades a la suposada millora del poble -peixateries, farola, barri antic, rotonda Canigó, trenet ajagut, riera Feliciano...- que només representen adversitats pels soferts veïns del poble però que són capaços d'aplaudir unànimement com si de magnes obres es tractes. Així tenim a “Los palmeros del consistorio” aplaudint i lloant tant quant la “mas y mijor” del poble els hi demana sense el més petit gest de dissidència a la voluntat de la ungida per la mà de Déu, faltaria més, alguns, tenint present el que cobren i el que fan, fins i tot estarien disposats a tocar la maraca amb el peu per mostrar encara més entusiasme i eficàcia en l'afalag servil al cabdill d'aquesta secta borbònic-franquista.

La puntaire - Bergantí

14 comentaris:

Anònim ha dit...

estaria bé no confondre les autoritats del consitori amb l'equip de gorvern. En aquest post, sembla que tots els fotografiats en siguin responsables. I no es ben bé així oi?

Anònim ha dit...

;-) gràcies per l'aclariment! ara si és correcte la fotografia!

Anònim ha dit...

Esto que tocan las palmas para tocar los huevos a los malgrateses? Encima serien de la gente....

Anònim ha dit...

És curiós d'observar que aquest partit que governa de fa 30 anys està en ple proces de putrefacció des de que van aliar-se amb la Vega. Ella n'és el catalitzador principal de la desfeta que se'ls hi apropa.
Les rates ja comencen a abandonar el vaixell.

Anònim ha dit...

A la missa de Sant Roc l'oposició va entrar a felicitar el Rector i PPsoe va marxar per cames. Es deurien sentir al.ludits per les paraules del mossen, que m'han dit que una vegada més va estar molt bé.

Anònim ha dit...

El viñolas en el blog franciscofrancomalgratdemar.blogspot.com

Anònim ha dit...

Dons que us penseu. Un bon rector els detecta de lluny als fariseus que campen per la seva parròquia, gent donada a l'estricte compliment de la llei però que n'ignoren l'esperit. Avui dia serien els acèrrims defensors de professons i actes litúrgics folklòrics, per fer-se veure entre els demés, mentre la seva moral, en privat, els permet cometre tot tipus d'abusos i perversions.
No en coneixeu cap?

Anònim ha dit...

Jo solamente digo que hoy, precisamente pretendia acceder al centro de la población para susutituir la pila de mi reloj que se ha cansado de funcionar, mi intención era llegar hasta la relojeria ubicada frente a la iglesia, pero AH!! sorpresa, no ha habido forma de llegar, entre otras cosas porque soy discapacitado y no puedo andar, así que me he visto obligado a irme a Pineda donde he podido estacionar justo delante de una relojeria en la Plaza de las Melies. Si estas son las mejoras que estan realizando en Malgrat donde llevamos ya varios meses con calles y accesos cortados y precisamente en pleno verano, les felcito, no podrian haberlo hecho mejor.

Anònim ha dit...

www.araomai.cat i a nivell de Malgrat, alguna cosa semblant, seria la fi d'aquest equip de govern.

Anònim ha dit...

Del rector mejor no decir mucho,solo ha sabido pedir y volar, solo cercano al señorio,venga a hacer bolos !
Mejor que lo hayan fichado, este pueblo no tenia cabida para un ilustre

Anònim ha dit...

Quina enveja donen els actes de Festa Major dels pobles veïns.

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/208519-palafolls-crea-un-lip-dub-de-conscienciacio-ciutadana.html

Aquí, tenint com tenim les responsabilitats de cultura en mans de l'Aubanell (propera alcaldessa?), si no ens espavilem aviat, la propera Festa Major ens farà venir a la Real Banda de Gaiteros per amenitzar-nos les festes, per això de la multiculturalitat i el concepte d'amor patrio i solidario entre pueblos españoles que tenen aquesta gent de l'ajuntament de Malgrat.

joana ha dit...

com sempre, uns a cara descoberta i els altres amb mascarà. com sempre

Anònim ha dit...

Que bienen los gaiteros!! eso es muy buenos son fachas, calle libertad 70 os hacen un gravado del partido popular.

Anònim ha dit...

doncs crec que a vegades son mes respectuoses les processons de malgrat que no pas segons quin sermó del mossen