dissabte, 2 de juliol del 2011

Els nostres botiflers malgratencs (actualització)

Fa ben poc Maria Badia, eurodiputada socialista, va subscriure un escrit dirigit al Parlament Europeu en el que es demana que, arran de l’adhesió de Croàcia a la Unió Europea, el català sigui reconegut amb l’estatus de llengua oficial.
Dijous els 25 representants del PSOE de Catalunya al Congrés dels Diputats (els de la foto tret del Joan Clos) van votar contra del reconeixement del català a Europa. Compromís que, malgrat les promeses del govern de Zapatero, el PSOE, com és habitual, no ha respectat.
No puc, però, deixar de considerar un frau i una traïció a Catalunya el que han fet aquests 25 diputats que han deixat de representar Catalunya per alinear-se amb la caverna carpetovetònica.
Com recorda Ramon SerraFa uns anys a les darreries del franquisme, alguns regidors de l’Ajuntament de Barcelona van votar en un ple en contra de l’ensenyament del català. El franquisme era a les acaballes i s’obrien portes. Però alguns polítics nomenats a dit continuaven aferrats als dictats de Madrid, amb molta por i també autoodi. El rebombori va ser molt gran i va durar molts mesos. Fins i tot Martín Villa, aleshores governador civil de Barcelona, es va veure obligat a anul·lar el ple. Alguns regidors van desaparèixer del mapa polític, mentre d’altres van haver de demanar-ne perdó“.
Jo vaig pensar el mateix. Recordo aquell vergonyós fet succeït al Ple de l’Ajuntament de Barcelona el 4 de març de 1975, el regidor Jacint Soler i Padró havia proposat a l’alcalde d’aleshores, Enric Masó, que es dediquessin 100 milions de pessetes a l’ensenyament del català. Van votar en contra 18 regidors de l’Ajuntament de Barcelona. Soler Padró no va poder fer servir el català perquè l’alcalde li ho va prohibir. Com recorda el bloc La Trinca, la societat catalana els va dir els regidors del no, i els va mostrar, de la manera més enèrgica i digna, el menyspreu que es mereixien. La Trinca els va fer la cançó “18 JUTGES” que podeu escoltar en aquest vídeo fet l’any 1976.
Ara La Trinca ja no hi és, però caldria immortalitzar el menyspreu als 25 diputats del no. La societat catalana hauria de mobilitzar-se i expressar la seva indignació per aquest fet. Condemnar la seva submissió als objectius anticatalans. Ho podeu fer aquí.
Això sí, per dissimular, van votar a favor del català una iniciativa d’ERC per la qual s’expressa preocupació per l’actitud dels governs del País Valencià i les Illes Balears perquè en l’afany de modificar l’ús del català en l’ensenyament pretenen reduir-lo a la mínima expressió. La moció també es proposa defensar i difondre la tasca pedagògica dels sistemes educatius que introdueixen el català com a llengua vehicular. Té tota la lògica, es tractava de votar contra el PP que governa al País Valencià i a les Illes, no de defensar el català.
Aquesta gent, no només va votar contra el català a la Unió Europea, també va tornar votar en contra de què el govern espanyol pagui a Catalunya els 1.450 milions del fons de competitivitat. Catalunya va votar al 2008 25 diputats que exerceixen sistemàticament contra Catalunya i només defensen allò que els mana la direcció socialista amb l’objectiu de mantenir Rodríguez Zapatero. El PSOE de Catalunya té prioritats que, evidentment estan a 600 km de Barcelona.
Deixant de banda la incoherència d’aquest conjunt de persones, és completament indignant que continuïn obrint la boca parlant de Catalunya. Aquesta gent és nefasta i no es mereix que els considerem catalans. Són els espanyols que viuen, alguns dies, a Catalunya i treballen per al projecte espanyol de convertir la llengua catalana en una llengua familiar exclosa dels àmbits de decisió.
És obvi que en aquest comentari excloc a aquelles persones, tantes, catalans, d’ideologia socialista i que han deixat anys de la seva vida i esforços personals impagables en defensa del PSC. El meu reconeixement a ells malgrat no compartir la seva ideologia. Això és la democràcia. M’agradaria que aviat les seves idees acabessin triomfant i tornés a renàixer el PSC, també ens cal. Discreparé profundament d’ells quan defensin un projecte federal davant la independència, però tothom és lliure de defensar el que pensa. Ells no són el PSOE de Catalunya malgrat que estan anihilats per la màquina del PSOE de Catalunya.
Potser dissabte vinent, a la Plaça Urquinaona de Barcelona podrem recordar a aquesta gent que som una nació, que vol ser un estat de la Unió Europea i que el català és la nostra llengua, també a Europa.
Enric Canela - 02/07/2011 - DeuMil.cat.

38 comentaris:

Anònim ha dit...

Mecago i no hecho ni gota el Jordi Carbonell es el nuevo president de ERC a Malgrat de Mar pero estamos tontos o solo hay mongolos en esta agrupación? Seguir a sin dando ventaja a la mongolas estas que nos gobiernan para años con estos nuevos cargos. Mare de deu.

Anònim ha dit...

Malgratot, totalment d'acord amb el teu punt de vista, però potser també ajudaria que ens comportessim amb una mica més de cura amb els castellanoparlants, per exemple fen cas a les sentencies dels tribunals i posant la casella dels collons per escollir idioma a l'escola, no creus?

Anònim ha dit...

Mira que és de fàcil solució.
Els castellanoparlants amb ganes de tocar els collons -la majoria- o bé es pagan l'ensenyament dels seus fills en una escola privada o bé emigren d'una puta vegada al seu idíl·lic país totes les camachos vegas i riveras que empudeguen l'entorn i atenten greument contra la pacífica convivència de Catalunya.

Anònim ha dit...

iaridegirona.cat » Comarques

L´alcalde, tinents i oposició de Riudarenes no tindran retribucions aquest mandat
Només 2 regidors tindran un sou i el batlle diu que la mesura permetrà estalviar 40.000 euros anuals
VOTI AQUESTA NOTÍCIA


I LA CAMPOY QUE FARA.

Anònim ha dit...

En tot cas jo diria: i els regidors del consistori que feràn?, perqué recordeu que es decideix en el Ple Municipal a proposta de l'equip de Govern. altra cosa és que l'oposició perqué li convingui s'abstengui com ha fet sempre. No són llestos ni res....

Anònim ha dit...

En aquest ajuntament tots sabem que els socialistes tenen majoria amb els vots dels del ppc i el vot de medina.

Anònim ha dit...

De tots és, o hauria de ser, coneguda la declaració de l'alcaldessa afirmant que ella està mal pagada. Per tant, que cal esperar d'aquesta declaració de principis si la seva permanència a la poltrona depèn d'algú tant gasivament miserable com els seus socis del PP?
Mireu-los-hi les cares a tots i cadascú i veureu que estan en política per servir-se del poble i a les antípodes de servir-lo.
L'augment dels seus sous són inevitables, encara que intentaran maquillar-ho de tal manera que no es noti i passi desapercebut per la gran majoria del poble, aliè al cost de mantenir paràsits socials a les seves institucions.

Anònim ha dit...

si, si, però el cebolleta va controlant tot el tinglado mentre perdeu el temps en discutir de sous.

Anònim ha dit...

I tu, espavilat, què proposes de fer per evitar l'abús de poder d'aquesta classe de persones del tot alienes al mínim sentit de la decència i la honorabilitat però que compten amb el suport de moltes persones molt pitjor que elles? Alguna idea?

Anònim ha dit...

anonim de les 0:14:

La solució per al tema del castellà ja la va trobar el expresident Montilla, va fer exactament el que dius amb les seves filles, portar-les al col.legi alemany i l'ensenyament el vam pagar tu i jo.

Aixó són les solucions socialistes.

Anònim ha dit...

Fas trampa amb la teva afirmació. El Col·legi Alemany és un centre concertat que costa l'assumible, per alguns, quantitat de 400€ al mes sense cap extra. Tema apart és el sistema que va fer servir el molt lamentable president per accedir a guanyar 170.000€ l'any que, aquests sí, varem pagar entre tots.
Com a curiositat afegida dir que: el Col·legi Alemany imparteix dues hores de català a la setmana, cosa que ens mostra la importància que l'ex-president dóna a la llengua del generós país que li ha donat tot a tant patètic personatge sorgit d'entre la púrria baixllobregatenca.

Anònim ha dit...

L'alcalde de Campdevànol s'ha rebaixat el sou
L'Ajuntament de Campdevànol, en els seu darrer ple, va aprovar les retribucions dels edils. L'alcalde, Joan Manso (CiU), cobrarà 29.760 euros bruts a l'any. És un 5% ?menys del que cobrava l'anterior alcaldessa, Núria López (PSC), la qual ja...
i la campoy que fara.

Anònim ha dit...

I tú creus que un col.legi que fa 2 hores setmanals de català ha d'estar subvencionat? O concertat que és el mateix?

Perque els diners del concert, creus que els paguen des d'Alemanya? No,no són els teus i els meus.

Anònim ha dit...

La campoy hauria de fer com el seu veí de palafolls, no tenir retibució per el càrrec.

A Palafolls (amb 9.500 habitants) només hi ha 2 regidors amb dedicació total i un amb dedicació parcial; i cap dells n'és l'alcalde. http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/429445-el-govern-sarticulara-a-partir-de-tres-grans-arees.html

S'assembla força al cas de Riudarenes, no trobeu?

I la Campoy que farà?

Anònim ha dit...

La Campoy farà el que li dicti la Vega, apujar-se el sou impunement, que per això estan en política, per forrar-se, encara que més que política el que fan totes dues és molta, però què molta pena.

Anònim ha dit...

Ya estamos con los idiomas i mentres tan las tres chicas de Or riendose del poble sense.

Anònim ha dit...

Fa una estona evisto el video en malgratconfidencial.cat de la trovadas de penyas de barça i la verdad como puede haber tanto tonto suelto por malgrat el nanu de la alca esta metido en todos los ajos,la pertagas del madrid i haciendo el papelito,la alca leda igual porque esta ya sabe loque es decir digo diego i porfavor controlar a la vega que cada día esta mas gorda senbla que este enbarazada de quinquillizos que imagen da esta mujer para las futuras chacas fachas.

Anònim ha dit...

Algunes precisions:

- El Col·legi Alemany no és concertat ni subvencionat sinó totalment privat.
- Són dos dels tres bessons, fills del Montilla, els que estudien al centre.
- No són dues hores a la setmana les que fan de català. En fan una.
- Jordi Pujol també va estudiar al col·legi Alemany.

Anònim ha dit...

Ja pot ser, ja,... és més que probable que es tracti de "quinquillizos".

Anònim ha dit...

Sabíeu que el notable increment de vots que ha aconseguit el PP a les eleccions municipals és degut al vot massiu de joves sense expectatives de treball a qui la Vega els va prometre una feina si tornava a l'ajuntament?
Com s'ho farà per complir la seva promesa? o farà lo que pueda, lo que pueda!!!

Anònim ha dit...

Dons posant càrrecs de confiança, per la Vega i la Pitimini,és clar pagant el poble, en comtes de treure sous i rebaxar càrrecs, aquí Malgrat es fa del revés ,gràcies aquestes senyores, a Malgrat no hiha crissis, fins quant hem d aguantar aquets pocavergonyes

Anònim ha dit...

No su enganyeu, va ser el cebolleta. Va prometre noies joves i boniques que es passejarien en pilotes amb ell pel poble. Finalment va haver de renunciar a apuntar-s'hi ell també ja que els votants no volien veure'l. Tot i així ja està començant a sondejar a noies de diverses procedències per tal de complir la promesa electoral.

Anònim ha dit...

La vega a aprendido de la alca a ser una jeta i pa gorda las dos cebollonas viva el pan i el vino i unas buenas butifarras de pages i si es del negre mijor.

Anònim ha dit...

Ahir em va semblar veure al cebolleta fent el ball de la trompa al costat de l'estació. Troooompa trooompa

Anònim ha dit...

Malgratot, ves en compte amb el que xales de la Vega i l'Aubanell perqué ves per on el que pot passar en el transcurs del mandat. Al temps!

Anònim ha dit...

CiU aprova la retallada de sous a Salt amb el suport de PxC
Pineda reclama a Torramadé que destini el sou de president de la Diputació al funcionament de les comunitats de veïns. I LA CAMPOY QUE FARA.

Anònim ha dit...

Tordera rebaixa els sous un 15%
L'Ajuntament de Tordera va ?celebrar el primer ple del mandat, en què el govern de CiU va donar compte del cartipàs municipal i es van aprovar les noves retribucions, que suposen una rebaixa dels sous dels regidors i les aportacions dels grups... I LA CAMPOY QUE FARA.

MALGRATOT ha dit...

9:47 Tu qui ets, l'Al?
Mira Al, en una democràcia real aquest bloc no existiria, no caldria dedicar temps a temes residuals. El tema residus de que parles, en una societat normalitzada el tractarien a la deixalleria, el lloc que més s'adiu als mèrits propis d'alguns/es malgratencs/ques.

Anònim ha dit...

És impossible que se'l baixin. El grup que dirigeix el cebolleta no hi estarà d'acord.

Anònim ha dit...

Ya ha parido la burra!!!

Dotze punts que configuren l’acord de govern municipal entre PSC i PP:

1. Estudi per a ubicar la regidoria d’Inserció Laboral a l’antiga caserna de policia.
2. Creació d’un Viver d’Empreses.
3. Donar continuïtat al servei d’Aula Oberta.
4. Potenciació de serveis de platges com passarel•les, dutxes, lavabos,... així com reforçar-ne la vigilància i millorar l’accessibilitat.
5. Creació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà.
6. Potenciació de les competicions esportives com a oferta de promoció turística.
7. Noves zones d’aparcament.
8. Donar continuïtat al desenvolupament de la Llei de Barris.
9. Arranjament de la desembocadura de la riera de Palafolls.
10. Construcció de dues rotondes a l’avinguda de la Costa Brava amb l’objectiu de millorar-ne la seguretat.
11. Elaboració d’un estudi que permeti la millora, modificació o reubicació de l’antic Pavelló Municipal d’Esports.
12. Millora de l’avinguda del Carme i dels carrers Carme, Llibertat i Sant Elm.

Cap mesura de contenció en la despesa. Com es nota que la crisi la passen els "altres", no ells. Demà, amb l'assignació de sous als regidors, demostraran finalment el perquè s'han ficat en política.

Anònim ha dit...

Que verguenza de PP. Nada de austeridad ni de bajar impuestos.

Anònim ha dit...

LA FRASE
El pacte entre el PSC i el PP neix amb la voluntat de garantir l'estabilitat del govern de Malgrat
ANA VEGA
CAP DEL GRUP MUNICIPAL DEL PP DE MALGRAT DE MAR

Anònim ha dit...

Aquesta dona destil·la exuperància pels quatre costats.

Anònim ha dit...

Sens dubte no l'entenem perquè és una erudita.

Anònim ha dit...

I tot això perquè servirà? Com és que som el poble del Maresme que més ha augmentat el deute el darrer any?

Anònim ha dit...

Malgratot carda el camp com vas fer abans de les eleccions, o és que ja veias el teu partit com a guanyador?'
Jajajajaja!
Ves per on 4 anys més a pendre pel sac a un altre lloc!
Celebrem l'aniversari de la nostre selecció espanyola que també és la teva hi ho sera por los siglos de los siglos...AMEN!

Anònim ha dit...

Neus i Jofre, ja heu digerit la rabieta? Ondia tu, quatre anys més a l'oposició quan tot el pais és convergent com vosaltres. Com els hi justifiqueu això a Barcelona? si fins i tot no heu guanyat les eleccions?

Anònim ha dit...

Marcelo cada día eres mas tonto y no tecrea que tevas de rositas que teestan investigando atontao.