dilluns, 16 de març del 2009

Patrimoni natural trinxat

Polítics retratant-se

LEY 22/1988, DE 28 DE JULIO, DE COSTAS (enllaç directe)

3. Son bienes de dominio público marítimo-terrestre estatal, en virtud de lo dispuesto en el artículo 132.2 de la Constitución:

1. La ribera del mar y de las rías, que incluye:

a) La zona marítimo-terrestre o espacio comprendido entre la línea de bajamar escorada o máxima viva equinoccial, y el límite hasta donde alcanzan las olas en los mayores temporales conocidos o, cuando lo supere, el de la línea de pleamar máxima viva equinoccial. Esta zona se extiende también por las márgenes de los ríos hasta el sitio donde se haga sensible el efecto de las mareas.

Se consideran incluidas en esta zonas las marismas, albuferas, marjales, esteros y, en general, los terrenos bajos que se inundan como consecuencia del flujo y reflujo de las mareas, de las olas o de la filtración del agua del mar.

b) Las playas o zonas de depósito de materiales sueltos, tales como arenas, gravas y guijarros, incluyendo escarpes, bermas y dunas, tengan o no vegetación, formadas por la acción del mar o del viento marino, u otras causas naturales o artificiales.


23. 1. La servidumbre de protección recaerá sobre una zona de 100 metros medida tierra adentro desde el límite interior de la ribera del mar.

2. La extensión de esta zona podrá ser ampliada por la Administración del Estado, de acuerdo con la de la Comunidad Autónoma y el Ayuntamiento correspondiente, hasta un máximo de otros 100 metros, cuando sea necesario para asegurar la efectividad de la servidumbre, en atención a las peculiaridades del tramo de costa de que se trate.


90. Se considerarán infracciones conforme a la presente Ley las siguientes:

a) Las acciones u omisiones que causen daños o menoscabo a los bienes del dominio público marítimo-terrestre o a su uso, así como la ocupación sin el debido título administrativo.

b) La ejecución de trabajos, obras, instalaciones, vertidos, cultivos, plantaciones o talas en el dominio público marítimo-terrestre sin el debido título administrativo.

c) El incumplimiento de lo establecido en materia de servidumbres y de las determinaciones contenidas en las normas aprobadas conforme a esta Ley.


101. 1. Los funcionarios y autoridades correspondientes estarán obligados a formular las denuncias, tramitar las que se presenten y resolver las de su competencia, poniendo las sanciones procedentes.

Polítics retratats

Aquesta classe política que diuen representar-nos i que se suposa haurien de vetllar per el compliment de normatives veiem que desatenen les seves obligacions sistemàticament i permeten el trinxament d'un espai que per a qualsevol poble normal seria la perla i orgull del territori i, per aquest motiu, espai d'especial preservació i cura. Aquí a casa nostre les coses funcionen diferent, als nostres representants polítics no els preocupa gens el que succeeix en un espai relativament apartat del poble i del que a l'estiu en treuen uns notables rèdits en concepte de llicencies d'explotació d'espais que, com veiem a les normatives que adjuntem, haurien de ser públics, sense barreres, sense impediments i de lliure accés a tothom. Les irregularitats que hem observat al intentar, seguint el plafó de l'ajuntament, i a la que us emplacem que seguiu, per tal d'arribar al cap de la Tordera, són una pura burla al ciutadà, una presa de pel monumental. Un accés està inundat i l'altre barrat per un càmping, quedant com a alternativa d'accés el seguiment de la línia litoral des d'el mateix punt on es troba el cartell. Han deixat destruir la pineda que tots recordem i no han mogut ni un dit, han situat fanals elèctrics arran de mar i no ho han vist, han construït arran d'onatge i tampoc ho han vist, han plantat arbres arran d'aigua per vendre més parcel·les d'acampada i ceguesa total, ara bé, el seu full de nòmina a fi de mes sí que el veuen, sí, i segur que riuen molt al adonar-se del molt que cobren en relació al poc que fan. Esperem i desitgem que, per a bé del poble, properament aquesta gent entrin en una fase de profunda crisi de les que en diuen irreversibles. Malgrat no es mereix ésser tant maltractat!

Les fotos antigues virades, incloses a fi d'avaluar la degradació de l'espai, daten de l'any 1975.


15 comentaris:

Anònim ha dit...

tic tac tic tac tic tac tic tac

això se t'acaba!

Anònim ha dit...

Així era aquella zona? I s'ho han deixat perdre? En quin poble viviu?

Anònim ha dit...

I la fiscalia on és ?

Anònim ha dit...

Marcelo antes que se acave este foro se tecierra las fabricas de chapas que tienes en la Calle Escuelas y 31 de Enero, pero explica porque an echado al Sr Enric Romagueras de nuevas generaciones de malgrat y mataro?
Ten cuidado que ya tedigo que tienes inspectores detras y te veo llevandote tabaco camel a la carcel.
De todas maneras siempre la Verraca tepuede echar una mano aunque sea al cuello.

Anònim ha dit...

Caldria fer saver els nom que i ha derrera aquets interesos,pura mafia os o ben aseguro.

Anònim ha dit...

Mafia seguro y esdiu Marcelo Gomez del carre esoles ( su profesión) ex torero de la henkel Iberica con una paga y tarbajando para su negocio y PP Malgrat.
El jefe de la Ana Vega.

Anònim ha dit...

La fiscalia deu estar a Punta Cana fruint de vacances pagades pel consistori, l'única explicació que hi trobo, perquè el tema és de jutjat de guàrdia. I els partits, no han ni tan sols denunciat l'escàndol, fan d'oposició o de claca, i ICverds, que estan a la parra?
Quina vergonya!

Anònim ha dit...

"Policies Locals de l'Alt Maresme i agents rurals celebraran aquest dimecres 18 de març, a les dependències de la Policia Local de Malgrat de Mar, una jornada de treball sobre el medi natural."

Al Cap de la Tordera tenen un magnific espai per fer les pràctiques. A que no tenen collons d'anar-hi, que ens hi juguem?

Anònim ha dit...

Aquestes tanques metàl·liques les deuen haver posat no per res, sinó perquè la gent no prengui mal ni prengui els objectes guardats dins el recinte privatitzat. De qui son aquests terrenys?

Anònim ha dit...

Són zona maritimo terrestre, o sigui, teu, meu i de tots, pero com diu el d'abans, la poli mentrestant clavant multes d'aparcament...tots fóra!!!!

Anònim ha dit...

"101. 1. Los funcionarios y autoridades correspondientes estarán obligados a formular las denuncias"

D'on es dedueix que els delinqüents estan rapapats, dins l'Ajuntament i la policia, ocupant còmodes poltrones i fruint d'estratosfèrics sous, oi Sres. Mérida, Campoy i Sr. Valentín?

Anònim ha dit...

Hauria estat bé que abans de dir certes barbaritats us informéssiu una mica abans...

Anònim ha dit...

I quina informació tens en el teu poder per justificar i defensar l'inacció d'aquesta gent al llarg d'anys i anys i la permissivitat davant la destrucció del territori. Digues-la per debatre-la i donar-te la raó, mentre, per a mi, l'article 101.1. és ben clar al respecte de responsabilitats legals. Haurà de passar un altre estiu de pura burla a la llei o pensen fer-hi quelcom per evitar-ho?
Regidora de medi ambient de la vergonya o del medi ambient dels gomets, de la lamentable fira del medi ambient, del pestilent aire malgratenc o de la lamentable agenda 21, Que me siente!!! A que es dedica vostè???

Anònim ha dit...

A cobrar.

Anònim ha dit...

Si, si a cobrar que són quatre anys.