diumenge, 7 de març del 2010

Dos metres de barrera, el preu d’una vida




Dos metres de barrera és el preu en què (ADIF) Administrador de Infraestructuras Ferroviarias valora la vida d’una persona o almenys això es desprèn a l'analitzar acuradament el fatal accident ocorregut al nostre poble el passat dia 4-03-2010 al voltant de les nou del vespre quan el vehicle conduit per dos veïns de la població va ser envestit pel tren en el fatídic punt del molí de la sal.
Eliminar la possibilitat que un cotxe realitzi la maniobra anomenada de ziga-zaga només representava per ADIF la despesa d’allargar la barrera en dos metres, un cost que pel que veiem no es assumible per la malmesa economia de la companyia i que no assumirà cap responsabilitat per no haver-ho fet, aplicant el conegut mantra dels manaires professionals del nostre poble de “la seguretat per damunt de tot”.
Al minut 25 del vídeo que adjuntem podem escoltar a la nostra alcaldessa, afectadíssima Ella, declarar: “Si un episodi com aquest passa cada 10 anys, no podem afirmar que això sigui un punt negre”. Tranquil·litzador saber-ho i encara més que ens tranquil·litza el saber en mans de qui està la seguretat del nostre municipi i els criteris que apliquen ara que s’acosta el formigonatge de la riera i que de segur, segur!, -diuen- no representa cap risc de futura inundació pel poble.
Desprès vindran les supremes autoritats: Alcaldessa Campoy, Virrei Rangel, i Directors Generals agafadets de la maneta cantant-nos les excel·lències de les costoses inversions que l’estat central realitza al nostre municipi amb la finalitat de millorar-ne la qualitat de vida. Serà el moment, malgratencs tots, de rebre’ls com Déu mana i es mereixen, és a dir, ignorar-los olímpicament amb la nostra no assistència a l'esdeveniment i demostrant-los-hi així el nostre més profund i sincer sentiment per les grans tasques que estan realitzant en pro del municipi, el seu lucratiu negoci privat.              

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Això no company, això no!!

Anònim ha dit...

Malgratot,posem totes las coses al seu lloc.Qui juga amb la mort se la pot trovar de cara,ja se que es dur i clar,pero es aixi.
Es mol senzill respectar las normes de seguretat,es molt alt el preu a pagar per saltarseles.
Una barrera amb semafors,un semafor de cruilla,un estop,un senyal de linmmitacio de velocitat,rtc,si ens molestem a pensar-hi estan molt ben estudiades i pensadfes i posades,saltarseles comporta el perill propi iel dels demes,amb las corresponents consecuencies mai acceptades pels mateixos que se las salten,com ara en aquest cas la propia mort,i es aixi de dur iclar,no cal buscari escuses.

Anònim ha dit...

I per que no van fer servir els diners del plan E per fer un pont i el.liminar el pas? Perque el futbol mola méa? Per que cal l'altre camp per una o altra cosa?

Anònim ha dit...

I tant que ho volen per una altra cosa. Per poder seguir especulant amb terrenys, permisos d'obres, impostos i seguir densificant encara més el poble. Són els mateixos inútils personatges creadors del pont de 2,5m. de l'Espontex per on no hi passa ni una ambulància ni els bombers en un cas d'urgència i que es van cobrir de merda amb la seva realització. A dia d'avui encara et vacil·len amb el tema, eh Valentín?

Anònim ha dit...

no hace falta ni siga zaga ni leches, por el medio se pasa de sobras todo derecho.

Anònim ha dit...

Va home va! Ara és culpa d' adif, renfe i l'alcaldessa de Malgrat que un vehicle es SALTÉS ELS SEMÁFORS I BARRERES! Com ja han dit,les barreres eren abaixades, i els semafors en vermell encesos, per tant, no hi ha moti per fer aquesta demagògia barata que esteu fent. Si la gent respectés les normes NO passarien aquestes coses. En fi, seguiu així, defensant lo indefensable.

Anònim ha dit...

Malgratot, sabiem la classe d'au repinyaire que ets, on d'on sempre busques allà on puguis intentar desgastar per esgarrapar quatre vots pels teus amics, però mai hagués pensat que el grau de baixessa moral pogués rebaixar-se al nivell que has fet, fent l'ús del tràgic accident dels dos veins de Malgrat de Mar. Dedueixo que la falta d'arguments i desesperació és gran entre vosaltres per arribar a aquest punt, però penso que ara n'estàs fent un gra massa i agraïria que algú pogués posar fre a aquesta calumniosa font que és el Malgratot. si més no que algú dels qui l'envoltes facin veure que s'excedeix amb escreix anant per aquest camí.
El passat dijous va ser un accident que s'hagués pogut evitar, si. No passant fent un zig-zag i esperant que s'elevèssin les barreres de nou.
Que ADIF està treballant des de fa tres mesos aproximadament per fer l'últim dels passos que resten per suprimir els passos a nivells, també.
Que a tots els creuaments de Malgrat de Mar, que tenen STOP's s'haurien de posar elements de supresió de pas si venen vehicles amb prioritat per la dreta,....home! em resulta un discurs demagògic i absurd, dir que ADIF hauria d'ampliar la barrera per poguer evitar el zig-zag. Tot commença per un mateix discernir entre el que és temeritat o no. Tu (Malgratot), sembla que hi ha quelcom que no et permet massa poguer-ho fer i ja se sap qui juga amb foc s'acaba cremant.

Anònim ha dit...

El senyor enginyer inventor de la mitja barrera als passos a nivell en reconeixement a la seva vàlua en pro de l'augment de beneficis de la companyia el devien ascendir al càrrec de Director General.

Anònim ha dit...

Avui he de dir que em sap molt greu llegir aquest article,em ve a la memòria quan una que jo conec un dia va decidir creuar i la van enganxar i et ben asseguro que la senyalització no era la més óptima; però va passar i ella ho va triar i de culpes ja no jo,sinó ella,la principal afectada,no en va donar;són coses de la vida. I n'estic segura que a l'alcaldessa li sap greu i que pateix,n'estic segura.Aquest article no em sembla just i ho he de dir tampoc em sembla humà.

Com diu qel primer comentari això no company,això no!

Núria Casajuana Vives