dimecres, 15 de setembre del 2010

Tres diplomats


Gràcies professor Josep Martí. Hem trobat el seu article exquisidament fi i de lectura imprescindible per poder entendre l'estranya i esotèrica fenomenologia que es dona al nostre poble de Malgrat amb la gent que ocupa càrrecs públics. Regint-ne el seu destí.

Polítics amb graduat escolar

“Entre els cinc primers de la llista aconseguiran sumar un graduat escolar”. Vet aquí un comentari anònim publicat a l’edició digital de La Vanguardia el dia que ens assabentàrem que Celestino Corbacho tornava a Catalunya per incorporar-se a les llistes electorals del PSC. El sarcasme de l’exagerat internauta propicia la rialla i fa rumiar sobre quina formació acadèmica resulta exigible als dirigents polítics i, encara més enllà, quina trajectòria professional és la desitjable abans d’assolir una posició de màxim relleu en l’entramat del poder públic.

No ens l’agaféssim amb paper de fumar. Hi ha titulats superiors als quals no confiaríem ni la presidència de l’escala de veïns. També som sabedors que hi ha molt fals prestigi acumulat a l’empresa privada; el nostre país és tan petit que converteix en gestor d’èxit a qui ha sortit diverses vegades al diari i sap fer correctament el nus d’una corbata de marca.

Ara bé, acceptar que ni estudis ni experiència capaciten automàticament per a regir els destins de la cosa pública no fa desitjable que ens posem en mans de persones que, independentment de les circumstàncies que ho expliquin, només poden aportar, posem per cas, un certificat d’estudis primaris i una trajectòria laboral viscuda, en exclusiva, a redós del partit de torn i l’administració (també de torn).

Hi ha una política, la de partit, que exigeix només instints desperts per saber quin arbre donarà la millor ombra i quin és el vent que acabarà per imposar-se. Aquesta política no demana estudis ni èxits professionals, només la vivacitat d’una guineu. Sempre ha servit per medrar, però existien topalls a partir de certa alçada. L’altra política, la del govern i les institucions, exigia més coses, sobretot preparació. Però això era, com diria el mestre del Priorat, Toni Orensanz, abans quan antes.

Es dirà, que no caben arguments classistes en un món democràtic que ens converteix a tots en electors i elegibles. L’únic que compta, afegiran els benintencionats, és la voluntat de servei públic i la capacitat per guanyar-se la confiança de la gent, independentment del currículum que cadascú arrossegui.

És veritat. Però anotem a peu de pàgina que cada vegada és més gran la munió d’aspirants a ajudar els altres quan encara no han acabat d’ajudar-se a ells mateixos. No hi ha censura possible, res no es pot retreure, només segueixen l’exemple. A casa nostra, quatre consignes i un discurs ideològic, senzillet però ben memoritzat, es convaliden per tot el cicle formatiu de l’Ecole National d’Administration francesa. Aviat, allò que era inimaginable esdevindrà realitat i a la sobretaula d’alguna família s’escoltarà per boca d’un fill que no acceptarà arguments en contra: “no vull seguir estudiant perquè ja sé que de gran vull ser...ministre”.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Malgratot, o com et vulguis dir, abans de parlar tant lliurement com també fa l'autor d'aquest escrit, caldria veure's abans hom mateix davant d'un mirall. Només és una reflexió amb tot el meu respecte a tothom. Gràcies.

Anònim ha dit...

Dimarts 14 dia GAY al Camp Nou invitats, Alejando Sanz,Chelo Garcia Cortes,Conejo,Cantizano,Lolo,BenitoMendoza,Rubio,El Pantoja i etc.

MALGRATOT ha dit...

Torna a llegir-ho però amb més atenció i entendràs que aquí es fa menció de servidors/es que ocupen càrrecs públics i què a sobre et vacil·len dient que ho fan per altruisme o per imperatiu diví.

Anònim ha dit...

"Un alcalde manda, primer principio del catecismo municipal. Un alcalde resuelve problemas reales y no levita con proyectos delirantes, segundo principio. Y un alcalde rebosa sentido común, tercer principio del manual del buen edil"

Pilar Rahola a LV 24 Jul 2010.

Anònim ha dit...

La pilar Rahola es igual que el Benito Mendoza le gusta la carne y el pescado. LV POR el Ojt.

Anònim ha dit...

Marcelo como fue la fiesta PP Quim y Berraca? Tienes tarea nano.
Tenemos jente para afiliar al PP viva la vida con la gorda.

Anònim ha dit...

No hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure, i per demostrar-ho no té pèrdua mirar i escoltar el vídeo d'aquesta gent.

http://www.zeniting.com/player.php?id=228&app=Cat

Anònim ha dit...

Els Gitanos romani fora de catalunya.

Anònim ha dit...

Hace tiempo que Ballentine el Belloto esta tranquilo!!

Anònim ha dit...

Marcelo en la reunion comarcal ati y ala gorda os enpiezan a escupir en la cara.

Anònim ha dit...

En el nostre consistori tenim quatre diplomats per "anís del mono", un per anís "Manelic" i un per "anís viva España". Sort que ara l'ajuntament anuncia que contractarà un tècnic en drogodependències per intentar combatre aquesta xacra social.

Anònim ha dit...

Aparte del de anis del mono Marcelo en la comarcal tienen una deuda pendiente con la Vega y Gomez . Tio de esta no te escapas te dara un yuyu y a sembrar malvas. Joder Marcel lo que no tequito el Camel telova a quitar la gorda y luego la Mª Rosa a disfrutar tontaco.

Anònim ha dit...

El dels comentaris en castellà (per dir-ho d'alguna manera) sobre en Marcelo i l'Anna, ja n'hi ha prou d'insults i tonteries no?? que ets una mica pesat ja!! portes dies parlant tu solet i ningú et fa cas nanu!!!
Preocupa't pel que tens tu a casa teva d'acord??
O potser haurem de començar a escriure malament nosaltres i parlar de les teves cosetes e RMamon jaja

Anònim ha dit...

Como puedes ser tan puercos PP Malgrat porque el problema biene cuando hay corrupción en el partido y tu Marcelo Gomez i la Ana sabeis que esta pasando i teneis las horas contadas.
Marcelo tu tio no tesalva de la gran quemada ni tu hijo el copito de nieve i a ti vega que tepuedo decir si aquel dia no secallo el balcon con tu peso, solo esperar a ser ejecutada con todo el partido socialista de malgrat que tarde o tenprano caera.

Anònim ha dit...

Anònim ha dit...
El dels comentaris en castellà (per dir-ho d'alguna manera) sobre en Marcelo i l'Anna, ja n'hi ha prou d'insults i tonteries no?? que ets una mica pesat ja!! portes dies parlant tu solet i ningú et fa cas nanu!!!
Preocupa't pel que tens tu a casa teva d'acord??
O potser haurem de començar a escriure malament nosaltres i parlar de les teves cosetes e RMamon jaja

18 de setembre de 2010 13:35
si us plau publica la ip d'aquest comentari per si algú vol emprendre accions legals gràcies

Anònim ha dit...

Como podeis ser tan pajasos porque todos sabemos los delfalcos del Sr Marcelo i la Ana Vega en las escolas Chanel numero 5. Tener en cuenta que marcelo cobra por loco i todo esto lopagamos todos i la vega vive de la conchita por buitre de estar en el gobierno. Apartir de aqui me tomas la IP i mecago en todos tus m......s . Espero que se publique i echen a estos inpostores del carre escola 19 i carre llibertad 70bxs aubanell la pertegasssssssssssssssssssss

Anònim ha dit...

¿Marcelo as asistido al mitin en Lloret del jefe del los fachas del pp mariano rajoi? Este es como la vega sele atraganta la R i el rabo de toro.