divendres, 8 de juliol del 2011

El pacte de la bijuteria o una certa demagògia


Aquí us comentem els dotze punts que, feliçment i finalment per escrit, conformen l’acord de govern municipal entre PSOE i PP, és a dir, PPOE:


1. Estudi per a ubicar la regidoria d’Inserció Laboral a l’antiga caserna de policia. / Necessiten un espai ben ampli per fer les reunions de partit? Per fer inserció laboral amb un despatxet petit n'hi ha ben bé prou, però clar, les dues dames -star system- estan acostumades a circular amb Mercedes Benz d'alta gama i les carències personals s'han de maquillar amb bijuteria de la fina, ja se sap que altre cosa fa pobre.
2. Creació d’un Viver d’Empreses. / En lloc de mancomunar-se amb altres pobles, per estalviar i on ja funcionen aquestes iniciatives, fer veure que fan encara que ni elles mateixes sàpiguen el que s'ha de fer per incrementar l'activitat comercial i industrial. Ineptitud professional a dojo.
3. Donar continuïtat al servei d’Aula Oberta. / Aquest servei el gestiona Ensenyament, un ajuntament només ha de coordinar-s'hi i buscar llocs on els alumnes facin les pràctiques de perruqueria, jardineria, hotels, cuines... Algun lloc d'aquestes característiques deuran trobar dins un municipi de 20.000 habitants, encara que no tenim clar si en trobaran suficients donada la creixent demanda d'aquest tipus de reciclatge educatiu. Com veiem, una àrdua feina per la nova regidora de l'ajuntament.
4. Potenciació de serveis de platges com passarel·les, dutxes, lavabos,... així com reforçar-ne la vigilància i millorar l’accessibilitat. / Impressionant! Ingent tasca la d'incrementar les passeres, no pot ser que per anar a la platja durant dos mesos t'embrutis de sorra, oi? Una legislatura treuen les dutxes i a la següent les reinstal·len, i no passa res. Posar lavabos a la platja, més que una necessitat, és un clam de tot el poble sabedor que les dones a partir de certa edat tenen pèrdues diverses que cal atendre apropiadament. Nosaltres ens preguntem, ja posats, si no fora més adequat muntar un servei a la carta en què ens portessin la platja a casa i estalviar-nos tantes adversitats, inseguretats i incomoditats mundanes?
5. Creació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. / Al ciutadà se l'atendrà amb un somriure d'orella a orella però no se li solucionarà res i se'l rifarà amb elegància, no fos cas que corres la veu i es satures el servei. Aquest, per altre banda, ja funciona en forma d'afiliació al partit, on tot són facilitats i se t'obren totes les portes a la felicitat popular.
6. Potenciació de les competicions esportives com a oferta de promoció turística. / Més petanca i poca cosa més poden donar de si dues persones de les que no es coneix cap activitat ni cap coneixement esportiu com no sigui la pràctica intensiva del poltronisme de despatx.
7. Noves zones d’aparcament. / És a dir, passar a pagar per aparcar arreu del poble. Algú ha de pagar la nova gran disbauxa d'aquest vergonyós pacte d'interessos econòmics particulars camuflat sota les sigles polítiques de PSOE i PP = PPOE.
8. Donar continuïtat al desenvolupament de la Llei de Barris. / Piano piano se va lontano. Quatre anys dedicats a marejar la perdiu amb participació ciutadana de vergonya, gàbies espectaculars i pagant cursets d'educació emocional per a la gent gran. No tenen cap pressa de millora, quan més duri el pla suspès als núvols, més eleccions pensen que podran guanyar.
9. Arranjament de la desembocadura de la riera de Palafolls. / Aquest tema depèn de Costes i de l'ACA. Els uns, a Madrid, passant de tot, els altres estan arruïnats. I el cobriment de la riera, tram Feliciano? Podria tenir a veure-hi la no menció dins aquest pacte el més que possible 8-9 en lloc del clàssic 9-8?
10. Construcció de dues rotondes a l’avinguda de la Costa Brava amb l’objectiu de millorar-ne la seguretat. / Aquí poden saltar guspires i de les grosses. Enlloc d'intentar arranjar el vergonyant tema mobilitat, la gran aportació dels il·luminats responsables de l'àrea és fer més rotondes i més ovalades, just el que el poble necessita i què com tothom sap és un clam unànime de la gent.
11. Elaboració d’un estudi que permeti la millora, modificació o reubicació de l’antic Pavelló Municipal d’Esports. / És a dir, volen vendre terreny i fer més pisos en lloc de fer un auditori decent d'una puta vegada. Clar que els uns no es reuneixen, ni falta que els hi fa, i els altres ja tenen el bar Los Olivos per fer els populars i clàssics mítings electorals que tant bons resultats els hi reporten. Quedarem estabornits de tan d'estudi.
12. Millora de l’avinguda del Carme i dels carrers Carme, Llibertat i Sant Elm. / Fer demagògia de qualsevol tema i tiro perquè em toca... fins i tot seran capaços d'asfaltar aquests tres carrers abans de les properes eleccions del 2015. Aquesta passada legislatura, amb tanta tasca feta, no han tingut temps d'enfocar-ho, total, són carrers que estan al mig del poble i per la poca gent que hi circula..., tant se val!, acabaran fent el que els hi roti, com han fet sempre, amb tot el morro de que són capaços de posar-hi, que en això, com han demostrat abastament, són i de lluny els millors de la comarca.
13. Mantenir el càrrec de confiança d'Inserció laboral. / Tota la família al departament, només hi faltarà el Marcelo, i és que ja se sap que la família que descansa unida... Per cert, quin obscur motiu amaga la Vega, amb les seves aptituds, per passar a regnar però aquest cop dins la regidoria d'esports, algú pot aportar llum al tema? És tot un misteri per nosaltres.

Resum: Amb aquest pacte de govern "rojo y gualda" el pobre poble de Malgrat pagarà a preu d'orfebreria fina el que tant sols es tracta de bijuteria barata. ENHORABONA!!!


dissabte, 2 de juliol del 2011

Els nostres botiflers malgratencs (actualització)

Fa ben poc Maria Badia, eurodiputada socialista, va subscriure un escrit dirigit al Parlament Europeu en el que es demana que, arran de l’adhesió de Croàcia a la Unió Europea, el català sigui reconegut amb l’estatus de llengua oficial.
Dijous els 25 representants del PSOE de Catalunya al Congrés dels Diputats (els de la foto tret del Joan Clos) van votar contra del reconeixement del català a Europa. Compromís que, malgrat les promeses del govern de Zapatero, el PSOE, com és habitual, no ha respectat.
No puc, però, deixar de considerar un frau i una traïció a Catalunya el que han fet aquests 25 diputats que han deixat de representar Catalunya per alinear-se amb la caverna carpetovetònica.
Com recorda Ramon SerraFa uns anys a les darreries del franquisme, alguns regidors de l’Ajuntament de Barcelona van votar en un ple en contra de l’ensenyament del català. El franquisme era a les acaballes i s’obrien portes. Però alguns polítics nomenats a dit continuaven aferrats als dictats de Madrid, amb molta por i també autoodi. El rebombori va ser molt gran i va durar molts mesos. Fins i tot Martín Villa, aleshores governador civil de Barcelona, es va veure obligat a anul·lar el ple. Alguns regidors van desaparèixer del mapa polític, mentre d’altres van haver de demanar-ne perdó“.
Jo vaig pensar el mateix. Recordo aquell vergonyós fet succeït al Ple de l’Ajuntament de Barcelona el 4 de març de 1975, el regidor Jacint Soler i Padró havia proposat a l’alcalde d’aleshores, Enric Masó, que es dediquessin 100 milions de pessetes a l’ensenyament del català. Van votar en contra 18 regidors de l’Ajuntament de Barcelona. Soler Padró no va poder fer servir el català perquè l’alcalde li ho va prohibir. Com recorda el bloc La Trinca, la societat catalana els va dir els regidors del no, i els va mostrar, de la manera més enèrgica i digna, el menyspreu que es mereixien. La Trinca els va fer la cançó “18 JUTGES” que podeu escoltar en aquest vídeo fet l’any 1976.
Ara La Trinca ja no hi és, però caldria immortalitzar el menyspreu als 25 diputats del no. La societat catalana hauria de mobilitzar-se i expressar la seva indignació per aquest fet. Condemnar la seva submissió als objectius anticatalans. Ho podeu fer aquí.
Això sí, per dissimular, van votar a favor del català una iniciativa d’ERC per la qual s’expressa preocupació per l’actitud dels governs del País Valencià i les Illes Balears perquè en l’afany de modificar l’ús del català en l’ensenyament pretenen reduir-lo a la mínima expressió. La moció també es proposa defensar i difondre la tasca pedagògica dels sistemes educatius que introdueixen el català com a llengua vehicular. Té tota la lògica, es tractava de votar contra el PP que governa al País Valencià i a les Illes, no de defensar el català.
Aquesta gent, no només va votar contra el català a la Unió Europea, també va tornar votar en contra de què el govern espanyol pagui a Catalunya els 1.450 milions del fons de competitivitat. Catalunya va votar al 2008 25 diputats que exerceixen sistemàticament contra Catalunya i només defensen allò que els mana la direcció socialista amb l’objectiu de mantenir Rodríguez Zapatero. El PSOE de Catalunya té prioritats que, evidentment estan a 600 km de Barcelona.
Deixant de banda la incoherència d’aquest conjunt de persones, és completament indignant que continuïn obrint la boca parlant de Catalunya. Aquesta gent és nefasta i no es mereix que els considerem catalans. Són els espanyols que viuen, alguns dies, a Catalunya i treballen per al projecte espanyol de convertir la llengua catalana en una llengua familiar exclosa dels àmbits de decisió.
És obvi que en aquest comentari excloc a aquelles persones, tantes, catalans, d’ideologia socialista i que han deixat anys de la seva vida i esforços personals impagables en defensa del PSC. El meu reconeixement a ells malgrat no compartir la seva ideologia. Això és la democràcia. M’agradaria que aviat les seves idees acabessin triomfant i tornés a renàixer el PSC, també ens cal. Discreparé profundament d’ells quan defensin un projecte federal davant la independència, però tothom és lliure de defensar el que pensa. Ells no són el PSOE de Catalunya malgrat que estan anihilats per la màquina del PSOE de Catalunya.
Potser dissabte vinent, a la Plaça Urquinaona de Barcelona podrem recordar a aquesta gent que som una nació, que vol ser un estat de la Unió Europea i que el català és la nostra llengua, també a Europa.
Enric Canela - 02/07/2011 - DeuMil.cat.