dimecres, 31 d’octubre del 2007

De patrimonis i barres


Avui l'arqueòleg Sr. Antonio Caballé del Servei d'Arqueologia, depenent de la Direcció General del Patrimoni del Departament de Cultura, té previst visitar la xarxa hidràulica del sector Can Feliciano a efectes de realitzar un informe sobre l'antic rec de molí aparegut a l'arbreda els dies de la tala d'arbres.

Nosaltres els que som malgratots escamats amb el tema patrimonial i de recerca arqueològica, voldríem, des de aquí, demanar-li al Sr. Caballé si podria aprofitar el seu desplaçament per donar un cop d'ull a l'assentament Romà de Santa Rita o el que en queda d'ell i si dona temps, també fora convenient de fer una visita ràpida a la torre del Castell per constatar el tractament que les nostres autoritats locals donen al tema patrimonial. Mentre tant, ens mantenim a l'espera del seu dictamen, sabent d'antuvi que encara que el dictamen fos vinculant, les nostres autoritats faran el que voldran.

dimarts, 30 d’octubre del 2007

Medi ambient i Obra pública conjuntant esforços.


http://www.elpais.com

Vet aquí el resultat que s'obté quan els responsables de Medi ambient (Sra. Mérida) i d'Obra pública (Sr. Viñolas) treballant coordinadament i sumant heroics esforços aconsegueixen per mèrits propis: Convertir les seves actuacions en la riota del país, no nomes del d'aquí, sinó també dels de més enllà.

Aquests SERVIDORS elegits per sufragi universal i que tenen el deure de vetllar pels temes medi ambientals i d'obra pública del municipi, saben realment quina feina fan?, algú els hi ha explicat a que han de dedicar el seu temps d'oci, no ja el de treball que clarament ignoren, en vista dels lamentables resultats que de les seves no actuacions se'n deriven?

Sra. Mérida, en la seva condició de llicenciada vostè ha de saber que els arbres per viure necessiten aigua, oi!, o el dia que ho van explicar a classe va fer campana? Sr. Viñolas, no fem prou tenint un responsable d'obra pública que no s'apropi per l'obra, cal que desplegui els braços i faci un seguiment del que fan o deixen de fer els que estan sota la seva supervisió, sap?

No nomes els malgratots els hi agrairíem un esforç en els deures derivats dels seus càrrecs sinó que en vista dels pocs vestigis de naturalesa que queden al poble, molts d'ells en fase agònica, voldríem suggerir-li's, donada l'emergència del cas, la creació d'una BAF (brigada d'auxilis forestals) -ja no ve d'una brigada- per preservar el poc que malauradament ens queda ja de forestal. També fora convenient de fer un agermanament, aquest sí, molt proper, -poca despesa pública representaria- amb la Fageda d'en Jordà a la bonica i verda ciutat d'Olot on de segur quedarien contaminats de verd i de per vida, vostès i tot el seguici, i el poble tot hi sortiria guanyant. Oblidin Seynod, Moguer, Val d'Arno i Cárdenas que només m'ermen l'erari públic tant generosament gestionat pel seu partit.

Senyors meus, els arbres de Malgrat estan tristos i vostès no ho veuen, els malgratots estem tristos i vostès no ho veuen, la seva feina és un nyap i vostès no ho veuen. Els euros a fi de mes, aquests sí que els veuen, oi? És ben curiosa aquesta seva patologia política!

dilluns, 29 d’octubre del 2007

De clatells i cares


De molt lloable cal qualificar l'homenatge que el grup d'havaneres Bergantí celebrant els seus 25 anys va rebre, per part del poble, en reconeixement i agraïment a la seva llarga trajectòria musical. El que creiem que no es mereixen ni ells ni els veïns de Malgrat, és que en l'últim Butlletí Informatiu de l'Ajuntament i amb un terç de pàgina es faci la ressenya de l'acte acompanyat d'una fotografia on els quatre components actuals, només ensenyin el clatell i oh!, coincidència, l'Alcaldessa destacada. No tenien altres imatges més adients per il·lustrar el curt comentari que se'ls hi dedica?

Els que som malgratots voldríem saber qui ha maquetat el butlletí per retre-li l'homenatge que és mereix per la seva feina en pro de la subtil manipulació més descarada.

diumenge, 28 d’octubre del 2007

Mundials de petanca o qué?


Agrairíem qualsevol informació del que s'embla ser el campionat mundial de petanca, vist el gran nombre de participants i el fort arrelament al nostre poble del popular esport fora convenient saber-ne la classificació final i poder veure la foto dels guanyadors.

Presentació

Benvolgut lector de “Malgrat tot”, acabes de traspassar l'accés que et conduirà entre realitat i ficció a l'apassionant món que existeix entre el que diuen i el que fan, el que fingeixen ser i el que realment són, tota aquesta abnegada gent que amb el seu seguici de suport, de fa anys, regeix els destins del nostre poble.

Volem endegar -paraula de moda- aquest blog amb un reconeixement sincer a tots els blocaires que han fressat el camí pel qual ara nosaltres volem trescar amb l'única voluntat de passar-ho bé i fruir dels innombrables moments de deliri terapèutic amb que les nostres autoritats ens obsequien generosament. Avui, dies en que tothom fa endegaments en nom de suposats compromisos contrets amb suposats ciutadans, nosaltres també ens volem comprometre a fer un seguiment exhaustiu d'aquests endegaments amb l'afany de que, tot i viure al poble de mal-grat, puguem viure-hi de bon-grat, i si pot ser, i ens deixen, de mar. Amb l'ajut homeopàtic que la teràpia del riure ens facilita, de segur que ho aconseguirem.

Si et sents “malgratot” però en ple procés mutant a ser Malgratenc de pro, pretenem que el blog sigui el teu i el nostre espai, un espai multitemàtic, local i general, que neix amb afany de ser participatiu i que pren com a model a seguir l'àgora grega, lloc on era molt malt vist la no assistència als debats que al seu si es generaven.

Recordeu, cinc minuts de riure equivalen a 45 minuts d'exercici lleuger, per tant, ja ho sabeu, feu cas als que en saben i a fer esport, que alhora feu salut, diuen.

Sigueu benvinguts i endavant malgratots/es!